Vraag & Antwoord

OS Windows

Een spookmap op m'n data partitie?

5 antwoorden
  • Ik heb een aantal partities op m'n pc, waarvan de belangsrijkste: C= enkel voor Win XP Home D= Programma's Algemeen (er is ook nog een progr. partitie specifiek voor m'n vrouw) E= Data Algemeen. Ik ben deze pc (net nieuw, zelfbouw) aan het installeren, programma's erop zetten e.d. Nu heb ik tot nu toe op die E-partitie eigenlijk nog helemaal niets staan. Ik heb ook nog niet met een programma gewerkt en data opgeslagen of zo. Enfin, ik denk, ik ga elders opgeslagen data van m'n vorige pc eens op die data partitie zetten. Zie ik tot m'n stomme verbazing daar een map staan met de volgende naam: db7c240016e46186a5a98748. In die map zitten de volgende losse bestanden: empty.cat msdxm.ocx spmsq.dll spuninst.exe wmp.dll wmpcore7.dll wmpcore8.dll en er zit een submap in met de naam update, en daar zitten deze bestanden in: custdll.dll q828026.cat spcustom.dll spuninst.exe spupdsvc.exe update.exe update.inf update.ver Nou viel mij dat "Q"-nummer in die submap mij op, want dat zijn vaak updates van MS. En inderdaad, rechtstreeks onder C\Windows staan een aantal blauwe bestanden, en 1 ervan heeft datzelfde nummer. Mijn vragen aan jullie: Wat is dit in hemelsnaam? En hoe komt deze map op die data partitie waar ik nog helemaal niets mee gedaan had, terwijl de update met heltzelfde nummer rechtstreeks onder C\Windows staat?? Kan ik deze map gewoon verwijderen? Kortom, wie kan me hier meer van vertellen?? :o :o
  • Volgens mij zijn dit tijdelijke mappen die Windows gebruikt bij het updaten van je systeem, (installeren van Service Pack en dergelijke) Als het goed is verwijderd windows dezen ook weer
  • [quote:e8cc948faf="Siebren"]Volgens mij zijn dit tijdelijke mappen die Windows gebruikt bij het updaten van je systeem, (installeren van Service Pack en dergelijke) Als het goed is verwijderd windows dezen ook weer[/quote:e8cc948faf] Ja, dat is de normale manier inderdaad. Maar dan zet Win dit zoals je zelf al een beetje zegt, dit in een tijdelijke map. En ik neem aan, dat ben ik zo gewend tenminste, ergens op de C-schijf. Eigenlijk is mijn grootste verbazing gewoon, hoe komt die map op m'n nog lege data-schijf??
  • Ik heb dat zelf ook gehad, dat je zo'n vreemde getallen map op een andere partitie kreeg... Vond dat toen ook erg vreemd... Mar die map is bij mij vanzelf weer weg gegaan.
  • [quote:29c37aa5fe="Noesje1"]Ik heb een aantal partities op m'n pc, waarvan de belangsrijkste: C= enkel voor Win XP Home D= Programma's Algemeen (er is ook nog een progr. partitie specifiek voor m'n vrouw) E= Data Algemeen. Ik ben deze pc (net nieuw, zelfbouw) aan het installeren, programma's erop zetten e.d. Nu heb ik tot nu toe op die E-partitie eigenlijk nog helemaal niets staan. Ik heb ook nog niet met een programma gewerkt en data opgeslagen of zo. Enfin, ik denk, ik ga elders opgeslagen data van m'n vorige pc eens op die data partitie zetten. Zie ik tot m'n stomme verbazing daar een map staan met de volgende naam: db7c240016e46186a5a98748. In die map zitten de volgende losse bestanden: empty.cat msdxm.ocx spmsq.dll spuninst.exe wmp.dll wmpcore7.dll wmpcore8.dll en er zit een submap in met de naam update, en daar zitten deze bestanden in: custdll.dll q828026.cat spcustom.dll spuninst.exe spupdsvc.exe update.exe update.inf update.ver Nou viel mij dat "Q"-nummer in die submap mij op, want dat zijn vaak updates van MS. En inderdaad, rechtstreeks onder C\Windows staan een aantal blauwe bestanden, en 1 ervan heeft datzelfde nummer. Mijn vragen aan jullie: Wat is dit in hemelsnaam? En hoe komt deze map op die data partitie waar ik nog helemaal niets mee gedaan had, terwijl de update met heltzelfde nummer rechtstreeks onder C\Windows staat?? Kan ik deze map gewoon verwijderen? Kortom, wie kan me hier meer van vertellen?? :o :o[/quote:29c37aa5fe] Als je systeem goed loopt, kun je die blauwe Qxxxx-mappen onder de Windows root gewoon verwijderen. Je kunt dan de patch echter niet meer de-installeren. Zo te zien kun je die map op je e-partitie ook wegknikkeren. Desnoods even in de prullenbak bewaren en zien of alles weer goed opstart en loopt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.