Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win98 installeren, win95 formatteren

Anoniem
Kodro
9 antwoorden
 • Hallo,

  om geen fouten te maken bij installatie van win98: hoe ga ik best te werk?

  Momenteel staat win95 op die computer, met 4 verschillende partities, elk amper zo'n 2 Gb groot, terwijl er een harde schijf opsteekt van 40 Gb! Ik moet wellicht eerst win95 formatteren: hoe en vraagt de computer bij de installatie van win98 opnieuw hoe ik moet formatteren? (ntfs of fat)

  Nadien gewoon installatiecd zijn werk laten doen of zie ik hier een stap over het hoofd?
 • Win 95? Welk systeem heb je eigenlijk. ?

  In de tijd van de 486 en pentium 1 kwam het voor dat het BIOS niet verder kom tellen dan 2 GB. Vervolgens was er een tweede grens van dacht ik 8 GB, en daar lijk je het nu over te hebben.
  Dit probleem kun je niet oplossen met alleen Win 98.

  Ik had destijds een soort bootmanager nodig met de naam ONTRACK, die nestelde zich in de boot van de harde schijf en werd dus geactiveerd diect na BIOS. ONTRACK vulde het tekort aan kennis van het BIOS aan en toen konden er pas grotere schijven worden gelezen…

  Misschien heb ik het nog ergens….
 • Win95 kent toch alleen fat16? Dan kom je dus nooit boven de 2 GB per partitie. Beste is even een bootdisk downloaden, daarmee opstarten, dan de schijf leeghalen, en opnieuw partitioneren (fdisk) en formatteren.

  http://www.bootdisk.com/
 • Mijn computer is een pentium III, maar door opstartproblemen met win98 heb ik eerst geprobeerd winxp te installeren en toen dit niet lukte, win 95. Inderdaad helaas wel onder fat16.

  bootdisk zal ik aanmaken
  fdisk ook op disketje zetten en vanaf diskette laden?
 • Bootdisk met fdisk erop.
  PC starten met floppy erin, vervolgens formatteren, partities maken en dan Windoos erop van de CD.
 • Best formatteren als FAT32, zeker?
 • Bij het opstarten van Fdisk vraagt die of ondersteuning groter HDD moet worden ingeschakeld. Antwoord met JA, zodat je automatisch een FAT32 partitie aanmaakt. Die kan de hele schijf beslaan, maar misschien verstandiger om de schijf in 2-en te delen. Dus primaire partitie van 20 Gb en logisch station van 20 Gb. Of zoiets (naar keuze).
 • En kijk ook eens even bij de faq in dit forumgedeelte. Daar staat een punt voor punt handleiding over het installen vabn W98.

  Print dit even uit, voor je begint.
 • Wat ging er mis met XP.
  XP kan wel draaien op Pent III, Hij kraakt misschien een beetje, maar als er voldoende geheugen in zit kom je er wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.