Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

pc start op maar windows xp niet

None
31 antwoorden
 • vandaag melding op pc gekregen dat ik scdsk?? moest gebruiken ivm met beschadigd bestand. Ik dacht dat zal wel, als ik de pc uitzet dan zal het wel verdwenen zijn. Plotseling stopt de pc er zelf mee. In een blauw scherm wordt er van alles gecontroleerd en hersteld. De pc gaat uit en start weer op maar stopt bij een heel kort zichtbaar blauw schermgedeelte waar ik nog net kan lezen dat er iets niet gevonden kan worden. Vervolgend gaat de pc weer uit en herstart automatisch. Een eindeloos opstarten en afsluiten dus. Windows xp wordt helaas niet bereikt. Hoe kan ik in systeemherstel komen? Hoe kan ik windows xp weer bereiken? De veilige modus misschien?? Ik heb ook winrescue op mijn pc, maar wat kan ik daar nu mee.
  Wie helpt me, de laptop werkt gelukkig nog, de ander pc is niet meer bruikbaar.
 • [quote:ba3e87a5cc="wim van uden"] De veilige modus misschien?? [/quote:ba3e87a5cc]
  Inderdaad. F8
 • Dank voor het meedenken. Het is erger dan je zou denken. De veilige modus geprobeerd maar de pc sluit wederom af. Ook geprobeerd met de optie: de laatst bekende werkende configuratie. De pc sluit af!! HELP
 • Hoi Wim,
  ‘Iets niet gevonden’ is erg vaag. Meestaal is het goed om een exacte foutmelding te plaatsen. Dan is het makkelijker om een oplossing te geven.
  Je zou met een boot floppy op kunnen starten met CD ondersteuning.
  Een bootdisk van W98SE voldoet. Je kan deze hier downloaden.
  http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

  Anders ga naar volgende link, print dat uit en probeer het register te herstellen.
  Maak geen fouten!
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q307545

  Succ6
 • Dank je. Het is inderdaad vaag. Het probleem is dat de melding maar een fractie van een seconde zichtbaar is. Ik ga mijn best doen.
  De bootdisk file, downloaden, op flop zetten en dan de pc er mee opstarten? Is dat wat ik moet doen?
  Ik heb xp pro dan download ik de windows 98 se custom disk?
 • [quote:cc11b49090="wim van uden"]Ik heb xp pro dan download ik de windows 98 se custom disk?[/quote:cc11b49090]
  Als de harddisk NTFS geformatterd is zal dat niet gaan.
  Ooit heb ik het wel eens gehad dat een USB-stick de boosdoener was, trek alles er uit wat je niet nodig hebt om te starten.
 • Je kan ook booten vanaf de XP CDROM. Kies dan de op R (Recover).
  In de BIOS de moet de CDROM als 1e staan (opstart volgorde)
 • Even reageren voordat ik iets doe. De disk is NTFS geformateerd. De bios is onbereikbaar lijkt het. Daar valt niet veel in te stellen op het moment.
  De cdrom ga ik gebruiken en dan eens kijken. Het is wel mooi weer voor een zaterdagje achter de pc.???
 • De cdrom wordt bij opstarten niet gezien. Ik kan niet in de bios komen, wel via F1 in een configuratiescherm.
 • Dit blijkt de fout te zijn:

  ERR C0000135
  Damaged Registry Repair and Recovery in Windows XP
  When a registry hive becomes damaged, your computer may become unbootable, and you may receive one of the following Stop error messages on a blue screen:
  Unexpected Shutdown, or Stop:0xc0000135
  http://support.microsoft.com/?kbid=318159 (XP 9/5/2002)

  Wie helpt me met een oplossing die ook voor een leek niet al te onuitvoerbaar is?
 • Ernstiger dan het lijkt! Ik kan met een dos flop wel in a: komen maar vervolgens kan ik niet switchen naar mijn c: of d: schijf. Ik kan niet in de BIOS komen. CD rom's worden niet gezien. Ik kan allen in het configuratiescherm komen. Is daar iets mee te doen??
 • Waarom kom je niet in de BIOS???

  _________________________________________________________

  Je kan ook nog een setje XP bootfloppies maken (6 stuks !! :o )

  Volg de aanwijzingen op:

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q310994

  Maak wel de juiste keuze voor XP Pro of home edition (en taal).

  Suc6
 • Dank je Tweaky. Waarom ik de BIOS niet bereik?? Geen idee. Het lukt niet. De xp floppies maken, dat ga ik zeker doen. Moet even op zoek naar iemand die nog een floppy drive heeft. Mijn laptop, waar ik nu van werk heeft dit niet.
 • xp floppies gebruikt en windows xp opnieuw geinstalleerd!! De meeste bestanden stonden op de d: schijf en dus valt de schade mee. Een dagje werk!??

  Iedereen dank voor de hulp!
 • [quote:06d2d939f6="wim van uden"]Waarom ik de BIOS niet bereik?? Geen idee.[/quote:06d2d939f6] Wat voor type BIOS heb je? heb je een merk pc? (dell compaq o.i.d) In een 'merk' pc bios valt vaak weinig in te stellen…Maar de bootvolgorde moet wel instelbaar zijn…
 • misschien heb je een usb toetsenbord dat niet wordt herkend door de bios, dat kun je wel instellen , maardaarvoor heb je eerst een kb met ps/2 aansluiting nodig. dit is alleen van toepassing ALS je een usb toetsenbord hebt…
 • Normaal gesproken kan ik met mijn toetsenbord en met mijn ibm pc de BIOS prima bereiken. Het ging nu niet omdat de pc gecrasht was. Ik kan nu weer in de bios komen.

  Dank jullie wel
 • Ik heb volgens mij hetzelfde probleem momenteel. De pc start op, laat ff het bureaublad zien, en dan hoor je een vage tik en start weer opnieuw op.
  Opstarten met laatst werkende instellingen werkt wel, dan doet hij het normaal, maar wanneer ik hem dan gewoon weer opnieuw opstart, loopt hij vast bij het afsluiten en ben ik weer terug bij af. Wanneer ik hem opstart met die laatste bekende instellingen krijg ik na het opstarten een aantal keren, windows is hersteld van een grote fout, maar verder niet echt logische gegevens volgens mij. iemand tips?
 • Probeer het eens via de veilige modus. Zie een van bovenstaande berichten. Succes
 • ik kan wel in veilige modus komen, maar wat ik dan moet doen snap ik niet precies. ik heb wel foutencontrole gedraaid voor mn hardeschijven, daar kwam een melding uit, over powervr.sys.
  systeem herstel werkt ook niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.