Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen systray en scandisk meer in opstartrij.

3 antwoorden
  • WIN 98 SE. Sedert kort heb ik geen systray en scandisk in mijn hulpprgramma's voor systeemconfiguratie meer staan, bij het tabblad opstarten bij systeeminfo. Ik moet zeggen, de PC start nu razendsnel op, maar dit kan op deze wijze nooit de bedoeling zijn. Ik overweeg om WIN erover heen te zetten. Draai frekwent anti spyware en virusscanner incl recente update. Wat is de mogelijke oorzaak?
  • Scandisk is niet zo erg lijkt me, maar Systray? Dat is het iconenbalkje rechtsonderin je beeld. Als je die nog ziet, lijkt er mij niks aan de hand. En anders zou je even moeten zoeken naar systray om te kijken of ie nog op je HD staat. Als dat zo is kun je hem terugzetten in je windows register door met het kladblok het volgende bestandje te maken: REGEDIT4 [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "SystemTray"="SysTray.Exe" En dit dan opslaan als bijvoorbeeld run.reg , na opslaan dubbelklikken op het bestandje om de gegevens aan het register toe te voegen. Trouwes, bedoel je met Scandisk niet Scan[b:aa749053b9]regw[/b:aa749053b9]? Anders kun je deze regel ook nog aan het bestandje toevoegen: "ScanRegistry"="C:\\WINDOWS\\scanregw.exe /autorun"
  • Systray staat wel in mijn WINDOWS system map. En de balk onderin heb ik ook nog. En ik meen mij te herinneren, dat daar ook scandisk bij zou moeten hebben gestaan. Maar niets menselijks is mij vreemd, mogelijk ben ik zelf abuis. Had altijd begrepen, dat beiden onontbeerlijk zijn in het opstartmenu. Maar als het zo werkt, is het mij ook prima. :) In elk geval bedankt voor de reaktie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.