Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

e-mail en adresbestanden overzetten

None
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit te worstelen met het volgende probleem:
  Had Pentium I 200Mhz, oorspronkelijk geleverd met W95, later geupgrade naar W98SE. Nooit Windows Update gedraaid dus Oulook Express 5.01 of zo.
  Nieuwe PC gebouwd (AMD Athlon XP 2400+, 256MB, 80GB HDD etc, Windows XP Home SP1) en de oude harde schijf bijgeplaatst als Master op IDE2. De oude schijf is volledig toegankelijk en bevat nog Windows.

  Tot nu toe vergeefs geprobeerd om het outlook express adres bestand en mailbestand te importern in Outlook Express 6.0 SP1
  Als ik zoek naar de bestanden dan vind ik alleen *.pst bestanden. Geprobeerd om deze te importeren in Outlook 2002 maar ook dit lukt niet.

  Vooral Mail is waardevol.

  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? Kan ik bv boot.ini aanpassen en opstarten met Windows98? Zo ja hoe doe ik dat? Of is er een eenvoudiger oplossing?

  Alvast bedankt voor de reactie.

  groet,
  Bert
 • dat gaat toch zo .
  start je mail progg op dan naar file dan inporteren of zo?????
 • Op je oude PC met Outlook Express:
  Bestand > Exporteren > Adresboek.

  Op je nieuwe PC:
  Bestand > Importeren > enz.

  Mocht dat niet lukken dan kun je nog proberen je adresbestand te exporteren naar een teksbestand met de ; en tab gescheiden en dan opnieuw importeren in bv Outlook.

  Succes.

  PS: Outlook Express slaat de adressen op in een .wab bestand.
 • Als je bij google
  "outlook express" backup
  intikt, verschijnen er behoorlijk wat links naar programma 's die keurig een backup maken van je mappen structuur, de inhoud van je mappen en je adressen bestand.
  De versie die je op http://www.outlook-express-backup.com/ vind, gebruik ik zelf. Het is weliswaar een shareware-versie, maar die kun je 30 dagen proberen. Aangezien je de backup eenmalig maakt en daarna op je nieuwe PC installeert, heb je van die beperking geen last.
  Er zijn trouwens ook wel freeware programma's voor te vinden. (bijv op http://www.oehelp.com/OEBackup )
 • Maak allereerst een backup van de .dbx bestanden, dan kun je niks verknoeien. In MSIE 6 kun je de bestanden importeren met de wizard, echter dan wel de tweede optie gebruiken, bij mij heet die: "import mail from an OE6 store directory".
 • Bedankt voor alle reakties. Ik ga aan de slag.

  groet,
  Bert
 • Ben aan de zwoeg geweest maar loop vast op *.mbx files (afkomstig uit I.E. 3 of zo?).

  Dus als er nog iemand is die een goed idee heeft houd ik mij ten zeerste aanbevolen.

  groet,
  Bert
 • je kunt je mailtjes ook opslaan, als je dat doet dan zet je ze naar windows en dan kun je ze er volgens mij daar wel weer inzetten ma weet niej precies hoe
 • Heb je ook één van die backup programma 's gebruikt ?
  En dat werkte niet….?
 • wel gepobeerd maar ik zie geen kans om de bestandspaden aan te geven (de files staan als gewoon bestand op een XP machine). Er wordt om een hoofdentiteit gevraagd en als ik die uitzet kan ik niets meer. Verder alleen bestanden van I.E. 5 en hoger. Zijn het dus ook al niet.

  Wat doe ik fout?

  groet,
  Bert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.