Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Data kopieren, duurt dat bij jullie ook zo lang?

None
9 antwoorden
 • Ik ben eeen aantal CD-ROM's met data aan het kopieren naar m'n HD.
  Een ROM met ongeveer 500 MB data er op, duurt zo'n 14 minuten. Ik heb niet met de stopwatch getimed, het is info van XP zelf, je kent die indicatieweergave waarschijnlijk wel.

  Tja, het valt me tegen, ik had het allemaal wat sneller verwacht. Hoe is dat bij jullie? Is natuurlijk afhankelijk van je systeem, bij is het een AMD 2800, 512 RAM, en de lezer is 48X, en de schijf is een SATA exemplaar.
 • Staat DMA voor zowel CD-Rom station als HD wel aan?
 • [quote:f375e355c8="Captain_Kansloos"]Staat DMA voor zowel CD-Rom station als HD wel aan?[/quote:f375e355c8]

  Ach heden………………

  Waar vind ik dat ook alweer? :oops: :oops:

  Ik heb overigens net even diezelfde CD-ROM in de laptop van m'n vrouw gedaan, en die gaf zelfs nog wat langere tijden. Maar die heeft ook een iets minder systeem dan de desktop.

  Maar wat schat jij in? Kloppen die tijden toch zo ongeveer wel?
 • [quote:8ad36ee2e6="Noesje1"]Waar vind ik dat ook alweer?[/quote:8ad36ee2e6]Onder Eigenschappen van Deze computer>Hardware>Apparaatbeheer>eigenschappen van IDE ATA/ATAPI controllers>geavanceerde installingen.[quote:8ad36ee2e6]
  Ik heb overigens net even diezelfde CD-ROM in de laptop van m'n vrouw gedaan, en die gaf zelfs nog wat langere tijden. Maar die heeft ook een iets minder systeem dan de desktop.

  Maar wat schat jij in? Kloppen die tijden toch zo ongeveer wel?[/quote:8ad36ee2e6]Geen idee. Overdrachtsnelheid is ook afhankelijk van de inrichting van de CD(veel kleine bestanden?), de kwaliteit van het medium (veel krassen welicht, of gewoon slecht leesbaar?) en evt. beveiligingen.
 • Nou, eens even kijken………

  primair IDE:
  apparaat 0: niet geselcteerd, modus:DMA indien beschikbaar, huidige overdrachtmodus: Ultra DMA 5

  apparaat 1: automatisch, modus: DMA indien beschikbaar, huidige overdrachtmodus: Niet van toepassing.

  secundair IDE:
  apparaat 0: niet geselcteerd, modus:DMA indien beschikbaar, huidige overdrachtmodus: Ultra DMA 2

  apparaat 1: niet geselecteerd, modus: DMA indien beschikbaar, huidige overdrachtmodus: Ultra DMA 2
 • [quote:5dd3bca9a4="Noesje1"]Ik ben eeen aantal CD-ROM's met data aan het kopieren naar m'n HD.
  Een ROM met ongeveer 500 MB data er op, duurt zo'n 14 minuten. Ik heb niet met de stopwatch getimed, het is info van XP zelf, je kent die indicatieweergave waarschijnlijk wel. [/quote:5dd3bca9a4] Gaat het hier om één groot bestand van ongeveer 500 MB? De info die WinXP aan het begin van het kopiëren geeft is alleen een prognose. Als ik hier (Athlon XP 1700+) een CD met een bestand van ongeveer 637 MB groot naar de harddisk kopieer, dan zou dat volgens XP ongeveer 5 minuten gaan duren. Het kopiëren duurt echter nog geen 2 en een halve minuut. Mijn harddisk is Ultra DMA Mode 5 (is via een 80 aderige flat-kabel aangesloten op de Primary Master.) en mijn DVD-speler is Ultra DMA Mode 4. (is via een 80 aderige flat-kabel aangesloten op de Secondary Master.)
  [quote:5dd3bca9a4="Noesje1"]secundair IDE:
  apparaat 0: niet geselcteerd, modus:DMA indien beschikbaar, huidige overdrachtmodus: Ultra DMA 2 [/quote:5dd3bca9a4] Dus dat is je cd/dvd speler? Ik heb een Pentium II met een Ultra DMA 2 controller. Dan duurt het kopiëren van dat 637 MB bestand naar de harddisk ongeveer 7 minuten.


  [Edit]
  Nu vergat ik toch bijna te melden dat in die Athlon XP 1700+ ook nog een CD-writer zit (Secondary Master) die Ultra DMA 2 is. Het kopiëren naar de harddisk gaat dan met dezelfde snelheid als met mijn Ultra DMA Mode 4 DVD-speler. [/Edit]
 • Nee, het gaat om honderden, zo niet duizenden kleine bestandjes,
  allemaal gecategoriseerd in tientallen mappen.

  En ja, ik weet dat het een prognose is. Je ziet hem ook de tijd
  redelijk vaak bijstellen, zeker in het begin van de procedure.

  Hoe heb ik het aangesloten?
  Volgens mij zo: (veergeef me, ik vergeet dit altijd) :oops: :oops:

  Prim. Master: Brander (DVD RW)
  Prim. Slave : Reader (DVD ROM)

  Sec. : HD (stand alone)

  En dan is er nog de SATA schijf, en daar staat XP op, alle programma's e.d. Die Sec. HD gebruik ik als "rommelbakken".

  Ik ben dus nu bestanden aan het kopieren van de Reader naar een partitie op die SATA-schijf.
  En als ik jou zo lees, dan ga jij toch beduidend sneller. Maar ja, aan de andere kant, zoals gezegd, die laptop van mijn vrouw doet er net zo lang of nog langer over.
 • [quote:4d423045fd="Noesje1"]Nee, het gaat om honderden, zo niet duizenden kleine bestandjes,
  allemaal gecategoriseerd in tientallen mappen. [/quote:4d423045fd] Ik heb dan nog wel iets vergelijkbaars. Een oude CD-RW (26-12-2000) met daarop 8423 bestanden (volgens WinXP Zoeken) 595 MB. Deze CD-RW kopieert in die CD-writer van die Athlon XP 1700+ naar de harddisk in iets meer dan 9 minuten.
 • [quote:b11a974f69="jolo"][quote:b11a974f69="Noesje1"]Nee, het gaat om honderden, zo niet duizenden kleine bestandjes,
  allemaal gecategoriseerd in tientallen mappen. [/quote:b11a974f69] Ik heb dan nog wel iets vergelijkbaars. Een oude CD-RW (26-12-2000) met daarop 8423 bestanden (volgens WinXP Zoeken) 595 MB. Deze CD-RW kopieert in die CD-writer van die Athlon XP 1700+ naar de harddisk in iets meer dan 9 minuten.[/quote:b11a974f69]

  Jolo, ik heb net ook een andere ROM geprobeerd. Daar staat 600 MB op, verdeeld in een veel kleiner aantal mappen, en de bestanden die daar op staan, zijn ook veel groter dan de bestandjes waar ik het eerder over had. Deze bestanden zijn per stuk 4 tot 6 MB.

  En het scheelt aanzienlijk, deze ROM werd gekopieerd in net 2 minuten.

  Om ook even te kijken hoeveel mappen enzo, wat jij ook gedaan hebt: Op die langdurige ROM staan 30.419 bestanden, verdeeld over 1251 mappen……… :oops: :D

  Conclusie is dus volgens mij, dat inderdaad het aantal mappen en bestandjes veel uitmaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.