Vraag & Antwoord

OS Windows

Snel hulp! XP start niet 'door'.

12 antwoorden
 • Moet mij weer overkomen, moet je morgen iets inleveren voor school, werkt je PC gewoon niet mee. Het probleem is...de PC start normaal op, niks vreemds. Ik klik op mijn icoontje voor in te loggen, Windows logt voor me in, ik hoor zo'n mooi Windows-Welkom-Muziekje :wink: en dan houd het op. Ik kan dan heel lang naar mijn mooie achtergrond zitten staren maar hij doet niks. Ik heb geprobeerd via taakbeheer explorer.exe te starten, maar dat haalt niet veel nuttigs uit behalve dat ik in de Verkenner kom (duh... 8) ). Ook de Veilige Modus komt niet verder dan dit. Ik zit nu trouwens op diezelfde PC, ook via taakbeheer iexplorer.exe gestart. Dat werkt dus allemaal goed. Mogelijke oorzaak: Ik heb gisterenmiddag Visual Basic 6.0 geinstalleerd, sindsdien ook volgens mij geen reboot meer gehad totdat ik mijn PC gisterenavond uitzette. Vanmorgen kwam ik dus al niet meer verder. Heb al een chkdsk uitgevoerd, hielp niks. Wat kan ik nog meer doen, ik moet dit snel gemaakt krijgen. :-? Alvast bedankt, Michel.
 • kun je windows wel weer aan de praat krijgen door hem te booten van de Cd? Misschien dat je dan kan proberen om die Visual Basic eraf te gooien of in ieder geval dat document dat je moet inleveren veilig stellen.
 • VB had ik er inmiddels al afgegooit ja...maar dat had geen effect. Hoe bedoel je booten van de CD? Overgins werkt Windows gewoon, hij blijft alleen bij het opstarten ergens op hangen...start nu alles gewoon vanuit taakbeheer als noodoplossing. M'n presentatie heb ik inmiddels al veilig gesteld.
 • Windows Xp hebben we het toch over? Als je de cdrom als eerste zet in de bootsequence, en je doet de winxpcd erin, dan kun je als het goed is windows vanaf de cd opstarten. Ik heb het zelf nog niet hoeven doen, maar misschien kun je daarvanuit wat diagnostische zooi runnen om te kijken waar je systeem ligt. (misschien systeemherstel naar gistermorgen?)
 • Windowstoets + R (normaal start --> uitvoeren) [i:641a76466b]msconfig[/i:641a76466b] intypen en vervolgens kijken wat er opstart wat dit zou kunnen veroorzaken.
 • Het leuke is...er start niks op. Er staan wel enkele dingetjes zoals MSN, Quicktime, enz...maar die staat niet aangevinkt. Ook CTFMON staat niet aangevinkt, kweenie of dat moet maar dat haalt verder ook weinig uit als ik die wel aanvink. Ik ga ff m'n CD'tje zoeken van WinXP...misschien dat ik daar dan iets mee kan maar betwijfel het. Overgins is de sleutel: [b:0e4f4da26e]hkey_current user > software > microsoft > windows > currentversion > run[/b:0e4f4da26e] helemaal leeg. Is dat wel de bedoeling? :wink:
 • Lukt niet echt met het booten van de CD...kan aan mij liggen... :roll: Ondertussen kwam ik dit tegen op Symantec's site: [b:3175b65f7f]W32.Netsky.B@mm[/b:3175b65f7f] [i:3175b65f7f]Deletes the values: "Taskmon" "Explorer" from the registry keys: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ RunServices[/i:3175b65f7f] Ben er nu allerlei progjes op aan het loslaten, kijken of het wat doet.
 • [quote:6e1311da76="Boerke87"]Lukt niet echt met het booten van de CD...kan aan mij liggen... :roll: [/quote:6e1311da76] vreemd, moet volgens mij echt wel kunnen. Maar goed. Laat ff weten als je erachter bent gekomen wat het nou precies was.
 • Weer wat extra info erbij...hoop dat mensen er wat mee kunnen. De virusscans hebben niks gevonden. [url=http://members.brabant.chello.nl/~m.boerenkamp/ntbtlog.txt]Mijn bootlog.txt[/url]
 • Als ik je bootlog zo bekijk, lijkt het of ie de hele systeemconfiguratie kwijt is, want hij kan werkelijk niks meer laden. Heb je trouwens wel in het BIOS ingesteld dat je van CD wil booten ipv HD? En heb je wel een (officiële) bootable WinXP CD?
 • Kan het niet zijn dat hij bij 1 punt hangt en dat ie daardoor de rest niet kan laden? Overgins geeft hij wel aan dat hij een hoop hardwaredrivers niet kan laden maar ik heb gewoon geluid, een netwerk- / internetverbinding, alle opties van m'n videokaart beschikbaar...enz. Ik kan zelfs gaan gamen volgens mij.
 • [quote:eb7fecf5c5="Captain_Kansloos"]Heb je trouwens wel in het BIOS ingesteld dat je van CD wil booten ipv HD? En heb je wel een (officiële) bootable WinXP CD?[/quote:eb7fecf5c5] Dat moet echt kunnen hoor. :-?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.