Vraag & Antwoord

OS Windows

Normal.dot is niet te wijzigen

8 antwoorden
  • Op mijn pc heb ik word 97 geïnstalleerd, besturingsprogramma is Windows 98 Second Edition Nederlands. De spellingscontrole in Word staat altijd in het Engels. Wanneer ik dit probeer te wijzigen (extra, taal, taal wijzigen) kies ik voor Nederlands. Daarna klik ik op standaard. [i:29f12beaf0]Dan meldt de computer dat deze wijziging ook van invloed is op alle nieuwe documenten die gebaseerd zijn op de sjabloon NORMAL.[/i:29f12beaf0] Daarna klik ik op ok. Vervolgens staat de spellingscontrole in het huidige document in het Nederlands. Wanneer ik word opnieuw open staat de taal echter weer in het Engels. Dit komt omdat normal.dot dan weer op Engels is ingesteld maar hoe wijzig ik dat nu voor altijd in het Nederlands?? :oops:
  • Voor XP: In het configuratiescherm naar landinstellingen gaan. In het tabblad [i:ca4d81669d]Talen[/i:ca4d81669d] op [i:ca4d81669d]Details[/i:ca4d81669d] klikken. Nu moet je ervoor zorgen dat de taal op Nederlands staat en je toetsenbord indeling op Verenigde Staten internationaal staat. Nu zou het moeten werken.
  • Zoals hierboven al vermeld staat heb ik geen XP dus heb ik niets aan deze tip
  • [quote:d9d2c01090="apanatska"]Zoals hierboven al vermeld staat heb ik geen XP dus heb ik niets aan deze tip[/quote:d9d2c01090]Het mooie aan alle Windows versies is is dat de weg naar iets niet al te veel verandert, die tip voor XP gaat ook op voor Windows 98, gewoon even zoeken.
  • Ik zal het proberen. Bedankt
  • Omdat de spellingscontrole (altijd) op Engels staat neem ik aan dat je de Engelse versie van WORD hebt geinstalleerd. Alleen de Engelse taalmodule (.LEX files) wordt standaard meegeleverd bij de Engelse versie, bij een Nederlandstalig WORD natuurlijk de Nederlandse .LEXen). Andere taalmodules zijn te koop maar dat wordt zoeken. Het is een bug in Word (97) dat ie doet of een andere module is geinstalleerd, ook al is die niet aanwezig! Vandaar.... perloc
  • Nee, ik heb wel de Nederlandse versie van Word geïnstalleerd. Dus ...... :o
  • Gebruikt word normal.dot wel als sjabloon dan? Als dit wel zo is, kan je misschien normal.dot opzoeken en daar de taal in veranderen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.