Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstarten van WindowsXP duurt 10 min! MBR corrupt?

NicoFP
6 antwoorden
 • Verleden week gebeurde het dat bij het opstarten van de computer na het zwarte DOS scherm met het geheugen etc. het 10 minuten duurt voordat Windows tevoorschijn komt. Ik was toch aan een schone installatie toe en heb dus partitie C geformatteerd en daarna Windows XP Prof opnieuw geinstalleerd maar het probleem is niet verholpen het duurt nog steeds 10 minuten voordat Windows start.
  Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand is. Ik heb zelf gedacht dat misschien het master boot record beschadigd is en heb gelezen dat dit met de herstelconsole te repareren is, hier heb ik echter geen ervaring mee.
  Kan het master boot record gerepareerd worden zonder dat de partitie opnieuw geformatteerd moet worden? Ik heb wel gezien dat bij het formatteren getracht werd om beschadigde clusters te herstellen maar of dit ook daadwerkelijk gedaan is kon ik niet zien.
  Er is echter nog een probleem na de nieuwe installatie van WindoesXP schakelt de computer zich na enkele uren spontaan uit. Ik heb opgegeven dat bij systeemfouten de computer NIET automatisch moet worden herstart en ik krijg ook geen blauw scherm met fatala fout.

  Ik hoop dat iemand mij raad kan geven, bedankt.
 • hat kan niet aan je os liggen want je heb de boel geformatteerd.
  dus is het hardware wat niet goed zit.
  het kan zijn een nic die niet met het internet verbonden is.
  of geheugen dat kapot is etc etc
 • Nou weet even niet wat een nic is. Als een van de geheugenmodules kapot zou zijn wordt dan het starten dan wel geteld want al het geheugen wordt gelezen
 • [quote:ddb8c7326f="NicoFP"]Nou weet even niet wat een nic is. Als een van de geheugenmodules kapot zou zijn wordt dan het starten dan wel geteld want al het geheugen wordt gelezen[/quote:ddb8c7326f]Nou weet even niet wat een nic is .
  netwerk kaart
 • het lijkt me ieg duidelijk dat de computer ergens op wacht, of iets wil detecteren. Blijft de computer tien minuten hangen en begint hij daarna met het starten van windows, of duurt het feitelijke starten van windows 10 minuten?

  Heb je recentelijk iets aangepast aan je computer, hardware toegevoegd of verwijderd, of BIOS instellingen aangepast?
 • ik zoiets gehad na installeren kaart
  had ik voedings kabels aan getikt waardoor deze geen goed contact maakte
  ide kabel zat er wel in
  dan detecteert het systeem hem wel maakt kan 'm niet werkent krijgen
  hoewel dat duurde maar 3 tot 4 minuten
  dus bij jou weet ik het niet zeker
  maar check ff de kabels :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.