Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Extern bureaublad o.i.d. met een Windows 98-systeem

None
10 antwoorden
 • Geachte Forumleden,

  Ik ben binnen diverse fora al op zoek geweest naar een oplossing maar daar ben ik niet veel wijzer van geworden. Daarom vraag ik nu jullie hulp. Mijn probleem is het volgende:

  Voor ons thuisnetwerk wil ik graag van mijn oude PC (PII 350 MHz, 64 MB RAM) een server-achtige PC van maken. In ieder geval zodat alle PC's binnen het thuisnetwerk er bestanden e.d. van en naar kunnen kopiëren. Nu is het zo dat er op deze oude PC geen monitor is aangesloten en heb ik op mijn Windows XP Prof.-cd iets gevonden omtrent extern bureaublad. Maar nu weet ik niet hoe ik dit allemaal aan de praat krijg. Op de oude PC is Windows 98 SE geïnstalleerd.

  Kortom is mijn vraag dus: Hoe kan ik vanaf mijn WinXP Prof.-pc verbinding krijgen met mijn Win98 SE-pc. d.m.v. Extern Bureaublad zodat ik de Win98 SE-pc vanaf mijn WinXP Prof.-pc kan besturen (lekker kortom trouwens).

  Met vriendelijke groet,
 • Volgens mij krijg je dit niet een-twee-drie draaiend op een Win98SE pc. Aangezien de pc een PII met 64 MB Ram is, zou ik aanraden er gewoon WinXP op te zetten. Naar mijn ervaringen draait dit perfect als server.

  Als je nou toch per se de Windows 98SE installatie wilt houden, raad ik je aan om Radmin te gebruiken. Je installeert Radmin op de beide pc's, voert een wachtwoord in, start beide pc's opnieuw op (wijst allemaal voor zich bij de installatie), en opent op de nieuwe pc de Viewer. Daarin voer je het ip van de 98 installatie in, voert het wachtwoord in et voila!

  Te downloaden op http://www.radmin.com
 • Probeer het eens met VNC, zou best moeten werken naar mijn idee.

  http://www.realvnc.com/
 • Allereerst, bedankt voor jullie reacties, compufreakx en gerben.

  Wat ik uit jullie reacties opmaak is dat het niet eenvoudig is om een via de extern bureaublad-functie van Windows mijn Win98SE-pc te "beheren", dat is nou jammer.

  Wat betreft VNC, gerben, dit werkt inderdaad prima. Ik had dit programmaatje namelijk ook al geprobeerd en op zich is er ook geen reden om het niet te blijven gebruiken. Het is alleen zo dat ik zeer nieuwsgierig ben, aangezien extern bureaublad toch op mijn WinXP Prof.-cd staat, over hoe dit nu werkt. Ik heb namelijk ergens gelezen dat deze functie beter werkt dan bijvoorbeeld VNC. Hoewel ik dit mij nauwelijks kan voorstellen als je ziet hoe makelijk je met VNC een extern bureaublad op je pc te voorschijn haalt, maar toch.

  Dus als er nog iemand tips o.i.d. heeft, dan hou ik mij van harte aanbevolen.

  Met vriendelijke groet,
 • VNC is superieur qua gemak, alleen heb ik wel dat het beeld wat vlekkerig wordt. ALsof delen van de weergave aan de binnenkant tegen het scherm plakken, de kleuren zijn dof dan. Weet niet precies hoe ik het zeggen moet.

  En ook werkt niet alle input goed. Vanmiddag nog geprobeerd via een barcodescanner aangesloten op pc1, barcodes in een Access-database te scannen, die draaide op een andere pc (pc2 waarop VNC server) en die was overgenomen. Op pc1 kwamen de barcodes perfect binnen in notepad ed, maar in de Accessdatabase niets, alles werd vertaald naar 7.

  Ik heb het trouwens wel over VNC beta 4. Mogelijk is de niet-beta beter.

  Ook vind ik het lastig om als je via VNC vanaf een WIndows-pc een Fedora-machine overneemt (VNC-server) en vanaf die start je weer een VNC-sessie naar een andere (derde pc). Je kunt dan niet die laatste sessie sluiten en terugkeren op de Fedora-machine. Je bent dan altijd helemaal terug bij af en moet opnieuw naar die Fedora-machine. Tenzij iemand wel weet hoe dit gaat werken.

  groetjes Edmond
 • [quote:665ef04be2="ikkeis"]Hoe kan ik vanaf mijn WinXP Prof.-pc verbinding krijgen met mijn Win98 SE-pc. d.m.v. Extern Bureaublad zodat ik de Win98 SE-pc vanaf mijn WinXP Prof.-pc kan besturen (lekker kortom trouwens).[/quote:665ef04be2]

  Als ik me goed herinner gaat dit niet werken, 98SE ondersteunt dit niet. En de client die MS ervoor heeft, is er alleen voor Windows 2000, maar helemaal zeker weet ik het niet. ZOu ik moeten opzoeken.

  groetjes Edmond
 • Wat je ook zou kunnen proberen (als de afstand tussen de pc en server niet groot is) is een KVM-switch

  Easily Control Two PCs from a Single Keyboard, Mouse, and Monitor
 • Zou kunnen, maar bedenk dat de kvm switch plus bekabeling waarschijnlijk duurder is dan de pc die beneden staat. VNC is gratis, en zolang je geen videobeelden over de verbinding gaat halen, goed bruikbaar.
 • UltraVNC ( http://ultravnc.sourceforge.net/ ) moet een betere VNC zijn. Daar waar VNC nog wel eens als trager dan Remote Desktop/Terminal Services wordt betiteld, zou UltraVNC sneller dan VNC moeten zijn.

  VNC is namelijk platform-onafhankelijk en daardoor kan ik me voorstellen dat je het niet zo efficient mogelijk kunt maken:
  [quote:c0dec405a2]* High Speed. A cutting-edge [b:c0dec405a2]Video Hook Driver (kernel mode) for Win2000 and XP[/b:c0dec405a2] dramatically improves performances and reduces CPU activity over LAN connections. So when the bandwidth is good - typically over a LAN - Ultr@VNC lets you work on a remote computer with an incredible 'real-time' feeling (hundreds of screen updates per second), just as if you were sitting in front of it. [b:c0dec405a2]A WinVNC server under Win9x uses the standard hookdll in combination with ddi hooking[/b:c0dec405a2] to improve the updates handling. Ultr@VNC also features an ultra fast Fullscreen Polling mode without any additional driver.[/quote:c0dec405a2]
  Microsoft hoeft daar helemaal geen rekening mee te houden, want programmeert altijd alleen voor Windows (de rest bestaat niet volgens hen en opensource is een vies woord).
  Maar ook UltraVNC is alleen voor Windows (Win9x/Me/NT4/Win2000/XP) en installeert ook een of andere hook in het besturingssysteem waardoor snelheid gehaald kan worden.

  Ook zit hierin 'embedded bestands-overdracht' wat de originele VNC volgens mij ook nog niet heeft.
 • Uit te bovenstaande antwoorden maak ik op dat er vooralsnog niet iemand is die weet hoe ik vanaf mijn WinXP Prof.-pc verbinding krijgen met mijn Win98 SE-pc. d.m.v. Extern Bureaublad zodat ik de Win98 SE-pc vanaf mijn WinXP Prof.-pc kan besturen.

  Aangezien ik er ook niet uit kom en ik niet echt duidelijk weet of het sowieso wel mogelijk is gezien de berichten op de Microsoft-internetpagina, zit er niets anders op dan een van de aangedragen programma's te gebruiken.

  Met vriendelijke groet,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.