Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

c schijf wissen gaat niet

jolo
10 antwoorden
 • als ik de computer in dos opstart en ik doe format c: dan krijg een warschuwing en dan doe ik ja maa na dat gaat die gewoon weer terug naar de c schijf. ik denk dat het het aan de computer licht van compaq. want als je de pc opstart dan kom je in een soort van winkel centerum en dan kan je door kliken naar windews. maar hoe kan ik nou toch de harde schijf wissen??
 • Magneetje erlangs? :D Nee, ik zou hem eerst in een andere computer formateren.
 • http://www.killdisk.com/
 • is er niet een programmatje voo dos waar mee je wilikurige bestenden en mappen kan verwijderen. dus niet de hele harde schijf ik 1 keer. want ik heb de win 98 cd op de harde schijf staan. en als ik alees er af gooi is dat er ook af en kan ik windows niet meer instaleeren.
 • Opstarten met installatie diskette. Dan zijn er geen bestanden op de C: in gebruik. Daarna kan je dus wel alle (on)gewenste bestanden verwijderen.

  Sjaak
 • Virusprotectie?

  In sommige BIOS'en kan je virusprotectie inschakelen die er voor zorgt dat de bootsector van je HD niet gewijzigd kan worden. En dan kan je ook niet formatteren. Kijk dus ook even in je BIOS.
 • [quote:3d192ada9e="matthijsvdr"]is er niet een programmatje voo dos waar mee je wilikurige bestenden en mappen kan verwijderen. [/quote:3d192ada9e] Dat kan met commando [code:1:3d192ada9e] deltree.exe [/code:1:3d192ada9e] Bijvoorbeeld
  [code:1:3d192ada9e]
  deltree c:\directory
  [/code:1:3d192ada9e][Enter]

  Voorzichtig met deze commando! Deze verwijderd alle bestanden en sub-directories in de te verwijderen directory. Dus als die win98 cab bestanden in de map c:\windows\options\cabs\ staan, kun je die het beste eerst naar een andere map of andere (externe) harde schijf kopiëren. De commando deltree.exe staat op de Win98se bootdisk van http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm Neem de Windows 98 SE Custom, No Ramdrive.
 • ik heb wel is gehoort van een programmatje voor dos norton commander. ik heb het ook iemand zien gebruieken maar waar kan je dit downloaden?
 • Er is een freeware versie van DOS Navigator die op Norton Commander for MS-DOS lijkt. http://www.computing.net/dos/wwwboard/forum/14157.html
 • hij moet wel op een floppy pasen :D .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.