Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Oproepen aan ongewenste dialer

None
18 antwoorden
 • Vanuit de Tempory Internet Filers heb ik geconstateerd dat er regelmatig contact is spelletjes sites


  Nu blijkt hieruit dat we dan telkens op: www.slotch.com/ist/scripts zitten. Deze pagina hebben we nooit zelf bezocht. (www. slotch.com is een startpagina in het engels.) Toen we deze site uit nieuwsgierigheid bekenen, bleek dit een spelletjessite te zijn: de beruchte "Gamefactory". Van hieruit wordt er waarschijnlijk doorgebeld naar de 0906 nummers die op de KPN factuur staan.

  Nu is het probleem dat deze Gamefactory nog steeds bij ons in het beeld springt. Uiteraard klikken we deze meteen weg, maar dit deden we in het verleden ook en toch ontvingen we een rekening waar we erg van schrokken. Je begrijpt dat we nu bang zijn weer voor hoge kosten te komen sta

  Wat is een mogelijheid om hier vanaf te komen.
 • Niet dé oplossing, maar kan toch de moeite waard zijn, je kan via de KPN bepaalde 0900 en 0800 nummers laten blokkeren.
 • Volgende stond op het breekpunt forum:

  Gebruikers die surfen via een inbelverbinding onder Windows 2000 en Windows Xp kunnen zich met het volgend trucje beschermen tegen
  dure inbelverbindingen:

  Ga naar volgende locatie:

  C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Connections\Pbk

  In de map Pbk vind je een bestand "Rasphone.pbk"
  hier op rechtsklikken en vervolgens Eigenschappen kiezen.
  Het trucje is nu om dit bestand te beschermen tegen wijzigingen,
  en dit word verkregen door een vinkje te plaatsen bij "alleen-lezen"
  Tenslotte op OK klikken.

  Vanaf nu kunnen er geen inbelverbindingen bij aangemaakt worden,
  en kan de huidige verbinding niet verwijderd worden.
 • Verder kan het geen kwaad om het gratis programma Spywareblaster op je computer te installeren. Dit voorkomt een hoop ellende. (Wel 1 x per week updaten).
  Heb je al gescand met Adaware?
 • en wat ook geen kwaad kan: zorg dat het modem geluid geeft als een verbinding wordt gekozen. je wordt dan altijd gewaarschuwd als er inbelpogingen vanaf je pc worden gedaan.
 • Het is een PC met Windows 98. Verder is de PC gescand met Adware en Spybot. Die hebben dit scriptje er echter niet uitgehaald. Zijn er nog andere mogelijkheden.
 • waren adaware en spybot geupdate?
  je kunt hijackthis eens proberen, en het logbestand in je volgende bericht plakken voor een advies over hoe verder te handelen.
  cwshredder wil ook nog wel eens een oplossing brengen.
 • je kan ook eens op zoek gaan naar dialer detect …
 • dailer detect vind je via onderstaande link:

  http://www.datingbedrog.nl/soft/software.htm
 • Ik zou zeker een hijackthis log plaatsen. Als je dat doet zou ik bij de titel van dit topic "log hijackthis" erbij vermelden, zodat degenen die de log kunnen analyseren zoals M@rc dit snel zien.

  Hier de link: voor hijackthis:

  http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html
 • Als je een analoog modem gebruikt, kan er dan toch een andere dialer gebruik worden zonder dat je het merkt? m.a.w. als er een 0900 nummer gebruik wordt , dan moet toch eerst de bestaande verbinding verbroken worden.
 • [quote:c1b25ebdd8="gerben1"]Als je een analoog modem gebruikt, kan er dan toch een andere dialer gebruik worden zonder dat je het merkt? m.a.w. als er een 0900 nummer gebruik wordt , dan moet toch eerst de bestaande verbinding verbroken worden.[/quote:c1b25ebdd8]

  isdn ook hoor
 • Volgens mij gaat dat installeren van dialers heel geraffineerd. Je hoeft maar ergens in een of ander vaag venstertje op ok te klikken, en de dialer staat erop.
  Ik ken overigens iemand die ook een dialer op zijn computer heeft gehad. Deze kreeg een telefoonrekening destijds van bijna 3000 gulden.

  Die dialer moet echt van je computer af. Helemaal.
  Om er zeker van te zijn dat alle spyware eraf gaat zou ik zeker een hijack log plaatsen, dan kan iemand je helpen om dit probleem goed op te lossen, zodat je niet straks voor onaangename, torenhoge telefoonrekeningen komt te staan.
 • Download HijackThis.
  Sla het bestand op in eigen map. Niet op je bureaublad of in je Temp-files. HijackThis maak namelijk backups in de map waar het opgestart wordt.
  Run het programma. Klik op scan, save log en sla het log op als een .txt bestand.
  Kopieer en plak de inhoud in je volgende bericht.
 • Uiteindelijk is de opmerking van Venzent toch wel een heel goede. Als die 0906-nummer bij KPN geblokkeerd zijn (TV-spelletjes en sexlijnen) kan het gewoon niet meer.
  Hoef je nergens meer over in te zitten of kunstgrepen uit te halen (of je moet natuurlijk graag met de tv-spelletjes mee doen :wink: )
 • Of dat trucje van De huismeester.
  Heb het al meer gelezen, dat dit ook zou werken. (ook 1 of ander computerblad)
 • Het is gelukkig niet mijn eigen PC maar van een kennis. Ik zal Hijack daar eens installeren en kijken wat er gebeurd.
 • Is het mischien een idee om dat IP nummer op te nemen in de Local Host file?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.