Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe houd ik mijn pagefile tot één geheel?

Anoniem
Wim Sturkenboom
31 antwoorden
 • Tja: hoe eigenlijk? Nu is hij soms in honderd, tweehonderd of meer stukjes op mijn schijf. 'k Heb hem al een vaste begin- en eindwaarde gegeven, maar dat helpt ook al niet.

  wie o wie?
 • Verwijderen en weer aanmaken, verplaatsen, een eigen partitie geven.

  Hoe weet je trouwens dat ie uit zoveel stukjes bestaat? Is dat erg? Ben toevallig met wat testwerk bezig rondom het pagefile en volgens mij valt het allemaal wel mee en moet het heel bont worden gemaakt voor er echt vette impact is. Maar we testen en meten verder.

  groetjes Edmond
 • Hoe weet ik dat? Door pagedfrg-progje

  Toestand daarstraks: 211 fragments, nu zijn het er 206

  Of het een nadeel is? ik merk er niks van, maar in principe zou dit toch het systeem moeten vertragen: als hij moet schrijven naar een bestand dat uit 200 stukken bestaat, zal het duidelijk niet zo vlug gaan als wanneer het bestand één geheel is.

  Andere partitie? zou ik kunnen, maar nu staat hij op mijn C, de snelste partitie van mijn snelste schijf…
 • Ik bedoel ook niet permanent verplaatsen, maar even naar een ander en weer terug. Tussentijds even de C defraggen, dan wordt die nieuwe pagefile wel in 1 stuk er neer gezet.

  Welk progje? Freeware, heb wel interesse.

  groetjes Ed
 • In theorie zou het uit moeten maken, of het in praktijk ook zo duidelijk es, geen idee.
  Je zou een parititie kunnen maken, die fysiek vóór de C: paritie staat. (kan oa. met PM). Dan zit 'ie op het snelste gedeelte van de hd. Nog beter is natuurlijk om het op een andere schijf te zetten, en het liefst op een andere IDE.
 • Volgens mij heeft Passer het over [b:7103290eaf]dit[/b:7103290eaf] programma.
 • Had het idd over dat progje, ODF.

  Ondertussen enige ervaring:

  a. pagefile op 0 gezet
  b. gereboot
  c. terug ingesteld op 384 / 786 ('k heb 256 geheugen)
  d. resultaat: weer een boel stukjes

  Poging 2:
  a. pagefile op 0
  b. gereboot
  c. gedefragmenteerd met Voptxp (bedoeling: de vrijgekomen ruimte van pagefile wordt door andere bestanden ingenomen en dus moet - dacht ik - hij die pagefile ergens achteraan gaan zetten en zet hij hem misschien in één stuk)
  d. terug ingesteld op 384
  e. resultaat: mijn theorie werkt niet: 176 stukjes.
  (blijkbaar had die voptxp zijn werk toch niet goed gedaan want de pagefile stond nog op dezelfde plaats - dus was die plaats duidelijk nièt ingenomen. 'k Ga het straks nog eens met de defragger van XP-zelf proberen, maar dan moet ik alles een hele tijd stilleggen en daar heb ik nu de zin niet in)
 • na defrag in veilige modus en de rest weer: a,b,c,d,e : toch nog 15 fragmenten.

  Ma 'k wil één stuk ! :evil:
 • Volgens mij is hier sprake van een misverstand: de [i:a8fe40ef5f][b:a8fe40ef5f]fysieke[/b:a8fe40ef5f][/i:a8fe40ef5f] fragmentatie van de pagefile heeft toch niets te maken met de mate van fragmentatie [i:a8fe40ef5f]binnen[/i:a8fe40ef5f] de pagefile. Zelfs als je pagefile uit 1 reeks aansluitende clusters bestaat (wat volgens mij na jouw laatste aktie het geval moet zijn), dan nog zal er tijdens het draaien van Windows fragmentatie [i:a8fe40ef5f]binnen[/i:a8fe40ef5f] de pagefile optreden. De reden is dat Windows constant bezig is om blokken data uit deze pagefile te halen en andere terug te plaatsen. Dit kun je nooit voorkomen, en ik betwijfel een beetje het nut van pagefile defragmenters.
 • [quote:fd6d34eb59="Johnny321"]Je zou een parititie kunnen maken, die fysiek vóór de C: paritie staat. (kan oa. met PM).[/quote:fd6d34eb59]
  Anderom toch? Hij moet aan de buitenkant van de schijf, daar komt meer data/sec langs -> laatste partitie?
  Of zie ik nu iets verkeerd? :/
 • Eerste partitie wordt aan de buitenkant gemaakt. De verdere partitie liggen meer naar de binnenkant en zijn dus altijd trager. Maar er treden ook andere effecten op. Als je de pagefile op een ander partitie plaatst, dan zal de leeskop dus [i:f6f754fdcb]altijd[/i:f6f754fdcb] heen en weer moeten om afwisselend gewone data en pagefile-data te lezen. Dat vertraagt op zich ook al weer. Of dat dus in alle omstandigheden een verstandige keus is staat nog maar te bezien. Mijn voorkeur heeft het om gewoon op dezelfde partitie te blijven, maar wel te zorgen dat de pagefile fysiek een aanééngesloten bestand vormt.
 • Als je natuurlijk een IDE-'poort' over hebt kan je daar een swapdisk aan hangen, dat is altijd goed… dus als je nog ergens een schijfje hebt van 2GB ;)

  //Johnny (hieronder),Binary: neen, ik dacht het juist verkeerd ;) Ik dacht gewoon dat een HD ook van binnen naar buiten werd geschreven 8)
 • //Webspider. Een hd wordt van buiten naar binnen geschreven. Een CD van binnen naar buiten, denk dat je daarmee verward bent.


  [quote:b8bf4ae81a="Johnny321"]In theorie zou het uit moeten maken, of het in praktijk ook zo duidelijk es, geen idee.
  Je zou een parititie kunnen maken, die fysiek vóór de C: paritie staat. (kan oa. met PM). Dan zit 'ie op het snelste gedeelte van de hd. Nog beter is natuurlijk om het op een andere schijf te zetten, en het liefst op een andere IDE.[/quote:b8bf4ae81a]
 • Voptxp geeft dit beeld voor mijn pagefile (groene blokjes) - hier mag ik toch uit besluiten dat hij niet één geheel vormt??

  Tevens vertelt pagedefrag me dat hij op dit ogenblik in 59 delen gefragmenteerd is…

  [img:563ef73b6c]http://users.skynet.be/br.gilbert/pagefile.jpg[/img:563ef73b6c]
 • De manier waarop ik mijn pagefile goed zet: pagefile op 0 zetten, reboot, defragmenteren, pagefile op een vaste waarde zetten, rebooten. Hierna zou de pagefile gewoon uit 1 stuk moeten bestaan. Heb je dat geprobeerd? Overigens zie ik die 59 delen niet in dat plaatje terug. Dus de betekenis van dat getal ontgaat mij een beetje. Ik ken het programma ook niet goed genoeg om daar over te oordelen.
 • Binary,
  alles net nog maar eens achter de rug - precies zoals jij het beschreef. Resultaat: zie het plaatje boven (het vorige heb ik gewoon vervangen door dit nieuwe, het heeft geen zin van er twee in deze post te zetten)

  En dus sta ik nog altijd bij àf.
 • Kick: echt niemand met een oplossing?
 • Uhm, hoe ziet je schijf eruit als je de pagefile op 0 zet en dan defragmenteert? zitten er dan niet nog steeds lege stukken tussen van evt programma's?
  Je hebt wel in veilige mode gedefragmenteerd neemikaan? ;)

  zeg passer, je gebruikt toch geen illegale VoptXP hé? =p
 • [quote:acdbf51cdb="webspider"]zeg passer, je gebruikt toch geen illegale VoptXP hé? =p[/quote:acdbf51cdb]

  Hoezo, of dacht jij dat Passer zijn echte naam is 8)

  groetjes Ed
 • [quote:6de0bdfecf="webspider"]Uhm, hoe ziet je schijf eruit als je de pagefile op 0 zet en dan defragmenteert? zitten er dan niet nog steeds lege stukken tussen van evt programma's?
  Je hebt wel in veilige mode gedefragmenteerd neem ik aan? ;)

  zeg passer, je gebruikt toch geen illegale VoptXP hé? =p[/quote:6de0bdfecf]er zitten idd nog lege stukken tussen - en dat verwondert me ook wel wat. Langs de andere kant zullen de bestanden-zelf wel allemaal tot één stuk gemaakt zijn vermoed ik.

  Gedefragmenteerd in veilige modus, idd.

  Legale/illegale versie: wat heeft dat met defragmenteren van doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.