Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP Pro + Werkgroep + Share

5 antwoorden
  • Situatie: 4 x XP Pro machines in eenzelfde werkgroep. Accounts zijn lid van administrators groep. ip adressen: 10.10.10.11 t/m 10.10.10.14 zelfde subnetmask Krijg het niet voor elkaar om bv vanaf 10.10.10.11 een koppeling te maken met: \\10.10.10.12\c$ krijg steeds de melding van guest password (guest is enabled en lid van administrators), toch lukt het niet. Weet iemand de oplossing of kent iemand dit probleem? BVD!
  • Je moet simple file sharing uitzetten. Enneh, onmiddellijk guest disabelen en uit admin-groep gooien. Da's wel een hele domme zet qua beveiliging die je hebt gemaakt.
  • Is het niet filesharing aanzetten?. De pc's zijn niet verbonden met het internet. Zijn gewoon 4 pc's verbonden met een switch.
  • Nee, filesharing staat wel (altijd) aan. Maar na het uitschakelen van Simple File Sharing kun je per map de Security instellen. Zorg er alleen wel voor dat de accounts waarmee je toegang probeert te krijgen ook bekend zijn in de doelmachine. Als je met een account PIET probeert toegang te krijgen op een PC die dat account niet kent, dan zal dat niet lukken. Het account moet ofwel via een SHARE en via NTFS machtigingen toegang hebben tot de gewenste map. Guest lid van Administrators? Geen schoonheidsprijs, daar ben ik het mee eens. Als de PC's geen internettoegang hebben valt het risico wel wat mee, maar punt is dat het gewoon niet nodig is.
  • Voor jullie hulp! :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.