Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 start opnieuw op bij afsluiten

Ivo C
4 antwoorden
 • Als ik mijn pc met Windows 2000 Pro afsluit, sluit hij alles netjes af maar op het moment dat ik normaal het scherm krijg "u kunt de pc nu uitschakelen" krijg ik heel kort een blauw scherm te zien en vervolgens start de pc opnieuw op. Ik kan zo snel niet lezen wat er staat. Wel heb ik iets kunnen zien met Fysieke geheugendump en kernel-nogwat. Het probleem is ontstaan naar installatie van de updates van Office 2000 Pro. Office verwijderen en later weer opnieuw installeren helpt niet.

  Heeft iemand een idee wat ik hieraan kan doen, of hoe ik achter de preciese foutmelding kom? Of blijft er niks anders over dan windows opnieuw te installeren.

  Gr. Ivo

  PS: PC is een P3-550E, 512MB Ram, 17 GB HDD
 • Ga naar Systeemeigenschappen > Geavanceerd > 3e knop instellingen. Hier het automatisch herstarten bij een systeemfout uitschakelen. Hierna zou je moeten kunnen zien welke fout er komt en op basis daarvan actie ondernemen.
 • Bedankt Binary,

  Ik heb nu de foutmelding kunnen lezen

  ***Stop: 0x0000007f (0x00000008, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)
  Unexpected_kernel_mode_trap
  Bezig met starten van de fysieke geheugendump

  Achter die geheugendump staat een teller. Na een tijdje krijg ik een scherm met allemaal gekleurde verticale strepen.

  Ik heb deze foutmelding gezocht, maar ik kom zoveel mogelijke oorzaken tegen. Geheugen kapot, norton autoprotect en nog veel meer.

  Ik heb het geheugen getest met Windows Memory Diagnostic. Die vind geen problemen. Ook heb ik memtest86 geprobeerd. Die had na 3 uur ook nog niks gevonden. Toen heb ik 'm maar uitgezet. Norton al verwijderd. Hielp ook niet. Iemand nog een idee.

  Ik heb Norton Antivirus 2003, en alle updates van windows 2000. Systeeminfo geeft aan versie 5.0.2195 Service Pack 4 Build 2195.
 • http://www.microsoft.com
  esources/documentation/Windows/XP/all
  eskit/en-us/Default.asp?url=
  esources/documentation/Windows/XP/all
  eskit/en-us/prmd_stp_ukdq.asp

  Maar echt verder kom je daar natuurlijk ook niet mee, want het kan nog steeds van alles zijn. Probeer eens zoveel mogelijk applicaties uit teschakelen (zo schoon mogelijk opstarten) en dan afsluiten. Als het dan goed gaat heb je in elk geval de veroorzaker te pakken.

  Helpt dat niet, dan zou je een schone installatie kunnen overwegen om te kijken of het een hardware probleem is. Je merkt dan eventueel vanzelf op welk moment het fout gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.