Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

geen doorstart

Anoniem
pcguy
6 antwoorden
 • Mijn 2e pc start sinds kort niet meer door. Niet met xp en ook niet met windows milennium. Heb hd gecontroleerd en geformateerd. Na het inst. van w me is hij 1x volledig opgestart met alle toeters en bellen. Daarna blijft hij in w me hangen. kom niet eens in de veilige modus maar hij blijft hangen met een knipperende cursor. Kan het iets met de processor zijn??
  Wie heeft hiervoor de tips want mijn kinderen willen nu achter mijn pc!! HELP.

  Eddy M.
 • Moeilijk op afstand te beoordelen, maar ik hanteer zelf 't volgende (waarvan ik niet zeker weet of 't helemaal waar is…):

  - Blijft-ie hangen [u:7a2754cc6e]voordat[/u:7a2754cc6e] "Verifying DMI Pool data" zichtbaar geweest is: Geen Windows probleem, maar hardware en/of BIOS o.i.d.
  - Blijft-ie hangen [u:7a2754cc6e]nadat[/u:7a2754cc6e] "Verifying DMI Pool data" zichtbaar is geweest: Windows probleem. Windows vindt b.v. een instelling die niet overeenkomt met BIOS gegevens of niet kan worden uitgevoerd. In enkele gevallen zal Windows na enige tijd (soms meer dan 1 minuut!) toch worden gestart, soms echter niet….

  Mocht dit alles moeiteloos gepasseerd zijn, dan zijn er m.i. …tig mogelijkheden en zal er diagnostisch moeten worden gezocht. Probeer b.v. (bij ME) of-ie op wil starten met een bootdiskette. Als dit wil krijg je een aantal keuzemogelijkheden om verder te gaan…..

  Ton
 • op een bepaalt moment heb ik de keuze om hem op te laten starten vanaf hd of vanaf cd(bios tijdelijk zo ingesteld). Vanaf hd doet ie dus al niet en blijft hangen(knipperende cursor). En vanaf cd krijg ik het setup gedoe weer, dus evt installeren en hangen blijven. Ik krijg wel (soms) heel snel en superkort het me scherm waarna alles weer op zwart gaat.
 • Zeer merkwaardig…! Gezien 't feit dat zowel ME als XP problemen geven zou je al gauw geneigd zijn om te denken aan een geheugenfout (hardware), een onjuiste BIOS instelling (met betrekking tot geheugengebruik) of iets dergelijks…
  Ook van wat ik hierna vermeld ben ik niet 100% zeker, maar het lijkt erop dat de problemen beginnen op het moment dat er voor het eerst door Windows (setup fase) bepaalde geheugenadressen aangesproken worden die tot dat moment nog niet gebruikt werden. Als hier iets mis gaat, is het "einde verhaal".
  Volgende stap: naar de PC winkel en geheugen laten testen…????

  Ton
 • nou bedankt voor je tips. zal nog eens proberen met een andere harde schijf. anders weet ik het ook niet meer.

  Eddy
 • Ik denk eerder aan geheugen dan harde schijf…..!

  Suc6
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.