Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Zeer vaag geheugen probleem is het windows?

Anoniem
Nick'86
8 antwoorden
 • Ten eerste post ik dit hier omdat mijn hardware schijnbaar in orde is.

  Eerst maar even me comp specs:
  Chaintech apogee 7vjl (ondersteunt tot 3 gig geheugen)
  ahtlon xp 1800+
  1024 mb ddr (nu)
  albatron gFX 5600cp
  win XP Prof.

  Ik heb van de week een nieuw geheugen van 512mb gehaald pc2700 dane-elec, in eerste instantie was het een brak geheugen terug gegaan en nieuwe gehaald deze was wel in orde, getest met memtest86.

  Nu begon windows BSOD's te geven, maar allemaal verschillende van het geheugen tot de hdd tot het ntfs.sys tot kernel.

  Ik windows Xp prof. er opnieuw proberen op te zetten zodra hij de bestanden voor de installatie te kopieren krijg ik diverse malen de foutmelding dat hij het bestand niet kan vinden waardoor ik dus een stuk of 100x op enter moet drukken dat werkt dus niet.

  Nu heb ik na vele pogingen de 2 oude geheugen van beide 256mb er uit gehaald en de installatie gaat helemaal goed geen foutmeldingen :S:S?!?!

  Dit vind ik wel bijzonder vaag. Nu is windows aan het installeren maar ik verwacht zodra ik weer de andere geheugen erbij doe foutmeldingen te krijgen. Nu heb ik gezocht maar wel problemen gezien maar eigenlijk nergens oplossingen….

  Zijn er soms speciale instellingen onder xp die je eerst moet doen voor er 1 gig geheugen inkan??
 • Dan lijkt het toch een probleem met het geheugen, niet zozeer dat het geheugen op zich niet in orde is maar de combinatie met je hardware.

  Kijk eens naar de specs van je moederbord, of er niet een bepaalde combinatie van geheugenbanken bezet moet zijn, of minimaal twee, of een even aantal oid. Dergelijke 'onjuiste' combinaties die door je moederbord niet worden gepikt geven meestal een onstabiel systeem met onduidelijke, vage en verschillende klachten.

  Succes.
 • Als je zeker wilt weten of de module goed is zou je hem kunnen testen in een andere pc.
  Ik zou terug gaan naar waar ik het gekocht had en dan zou ik vragen of ze het daar ff willen testen. mocht daar alles goed zijn, dan weet je tenminste dat het niet aan het geheugen ligt…
 • Het is vrijwel zeker een probleem dat wordt veroorzaakt door het geheugen. Weet je zeker dat de modules identiek zijn? Het komt namelijk geregeld voor dat modules die elk voor zich wel goed werken [i:d9b01d4b28]samen[/i:d9b01d4b28] dit soort problemen opleveren. Ook modules die gewoon [i:d9b01d4b28]instabiel[/i:d9b01d4b28] zijn kunnen de oorzaak zijn. Daar kom je vaak pas achter na langdurig testen met bv MEMTEST86.
 • Yoyo, ik heb nog even me handleiding goed door gelezen en hier staat in dat het niet uit maakt welke slots je gebruikt, in welke volgorde en zowel enkel als dubbel tot een maxium van 1 gb per slot. dus dat moet goed gaan.
  Het geheugen is ook goed want los van elkaar werkt t perfect ook met 786mb werkt alles goed, echter zodra ik 1 gb er in doet gaat het verkeerd. Nu lijkt mij dat als het geheugen het alleen goed doet het ook goed doet in samen werking met de anderen.
  De geheugens zijn vrijwel identiek, van een is het merk anders:
  1:TwinMos 256mb pc 2700
  2:Dane-Elec 256mb pc 2700
  3:Dane-Elec 512mb pc 2700

  Toen ik dus ze er alle drie weer in deed was dit de BSOD die ik kreeg:
  PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA

  Sporadisch wil hij nog wel eens geen BSOD geven dan Als ik in windows ben krijg ik foutmelding in rundll32.dll. of in explorer.exe o.i.d. , ook rond xp het geheugen af op 1,00 GB ram inplaats van 1024 wat dus 1,02 GB zou moeten zijn of is dit normaal?

  Ik kan het fouten rapport hier posten als iemand daar iets mee kan?
 • [quote:802a454ab7="Nick'86"]Nu lijkt mij dat als het geheugen het alleen goed doet het ook goed doet in samen werking met de anderen.[/quote:802a454ab7]

  Helaas is dit niet juist. Verschillende modules hebben voldoende timing-verschillen om tot dit soort problemen te leiden. Dat is nu het verschil tussen theorie en praktijk!
  Dat verschil tussen 1 GB en 1024 is "normaal".
 • Ok, das dus weer een nieuwe les voor mij :)

  En hoe zou ik deze eventuele timings verschillen kunnen zien?
 • De latency wordt meestal wel op de chips zelf vermeld. Maar ook als die gelijk zijn, dan is dat nog geen garantie dat chips 100% samenwerken. In de praktijk komt het er vaak op neer dat je het gewoon eerst moet uitproberen. Duurdere merken komen vaak wat beter uit de bus, omdat goedkopere modules slechter aan de specificaties voldoen.
  Leesvoer: http://www.kingston.com/tools/umg/default.asp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.