Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Herinstallatie Windows XP/meerdere partities maken lukt niet

shepherd
8 antwoorden
 • Ik wil op mijn Dell Dimension Windows XP herinstalleren, na de cd-rom erin te hebben gedaaan kies ik voor volledige installatie. Vervolgens zie ik dat er een onbekende FAT schijf is (staat het Bios op gok ik) en er is een C schijf. De C schijf kan ik niet verwijderen omdat daar benodigde installatie bestanden opstaan (volgens de foutmelding) Nu kan ik dus geen nieuwe partities maken. Ik ben hierna wel doorgegaan, Windows is opnieuw geinstalleerd maar er is veel oude rotzooi blijven staan. Hoe kan ik C formatteren, 2 partities aanmaken en dan Windows Xp herinstalleren? De C schijf is een NFTS station.
 • zet in je BIOS de cd als eerste device, saven, en heropstarten met cdrom in het station, daar kan je formateren en je partties indelen, en natuurlijk XP installeren, dat zou moeten lukken, niet vergeten na installatie de device opnieuw in oorspronkelijke staat terug te stellen
  veel succes
  elie
 • Ik denk dat je van Dell een XP versie hebt gehad die beperkt is "aangepast" een soort image. Als het goed is kom je met een XP setup boot vanzelf in het menu voor de Hardeschijf als hij deze vind en dan kan met behulp van "C" enz, de partities verwijderen en aanmaken. Ik denk niet dat de Bios op die Fat partitie staat tenzij die DELL 4 jaar oud is. Dan zou het kunnen. Wat je kunt doen is met een andere XP cd de partities indelen en dan gewoon afsluiten en dan die cd van DELL d`r weer in doen en de Setup volgen.
 • Ik heb het probleem inmiddels opgelost door met FDISK de
  C schijf te verwijderen, en 2 nieuwe partities aan te maken. Het blijft raar dat de C schijf niet te verwijderen was via het menu van de XP cd. Wat betreft de partitie met bios? ik heb geen idee wat er anders op zou moeten staan, hij is 39Mbytes groot en Non-dos wordt ook niet weergegeven in XP. Iemand een idee?
 • Denk gewoon verloren gebied.
 • Heb je hier al gekeken? =
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93702&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

  grtz
  Falco
 • Als je met behulp van de WinXP utility een partitie aanmaakt, dan wordt er een bepaalde hoeveeldheid [i:c317d6a511]vrije ruimte[/i:c317d6a511] gereserveerd (meestal tussen de 8 en 37 MB groot). Deze ruimte is nodig om een schijf om te kunnen zetten naar de dynamische schijf. Nu is dat in WinXP Home helemaal niet eens mogelijk, maar toch gebeurt het: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;225822
  Als dit dus vrije ruimte betreft, dan kun je dat met behulp van Partition Magic aan je partitie toevoegen. Nu je met Fdisk nieuwe partities hebt aangemaakt zal deze ruimte er niet meer zijn, omdat dit een Win9x utility is die hier helemaal niet aan mee doet.
 • IK heb de partitie niet verwijderd met F-DISK omdat ik niet wist wat er op stond, nu weet ik dat ik deze partitie de volgende keer gewoon kan verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.