Vraag & Antwoord

OS Windows

BUreaublad foetsie

Anoniem
Boerke87
9 antwoorden
 • Van de ene op de andere dag is in Windows XP pro mijn bureaubladachtergrond veranderd, mijn e-mail weg, e-mailadressen ook weg, pictogrammen op bureaublad weg, en Word-instellingen veranderd of weg.
  Ik heb eerst op virussen gescand, nope, geen virus.
  Toen een herstelpunt van eergisteren gepakt. En toen was alles weer OK.
  Kan dit vanzelf, of heeft er iemand aan mijn computer zitten te prutsen?
 • Dit kan niet vanzelf. Dus iemand heeft zitten te ‘prutsen’.
  Is je PC verder goed beveiligd?


  grtz
  Falco
 • Kun je eens even kijken in je taskmanager en kijken op "explorer.exe" nog draait? Zo niet, ga dan naar " toepassingen" en start een nieuwe taak.

  Explorer.exe
 • FIrewall via Thompson ADSL-modem is OK, compleet goed door de sygate-test.
  Virusprotectie in orde, bovendien is de harde schijf óók extern als slave gescand, absoluut virusvrij.
  Er kunnen ook andere mensen op, maar volgens de logfiles heeft alleen een bekende gebruiker er mee gewerkt. En die weet niet genoeg van computers om dit te kunnen veroorzaken.
  Ik weet dat XP een automatisch systeemherstel kent. Kan dat zo hard ingrijpen dat je je e-mail verliest en je desktop compleet verandert?
 • Volgens mij kan systeemherstel geen e mail verwijderen. Ik hev dit in iedergeval nog nooit meegemaakt. Het lijkt er op dat er iets anders beschadigd is.
 • En die weet niet genoeg van computers om dit te kunnen veroorzaken.
  dat lijkt me geen verstandig uitgangspunt…….

  wel een vreemd verhaal: lijkt erop dat er iets met documents en settingsmap niet oké zou zijn, althans de aansturing daarvan. heeft die andere gebruiker iets kunnen rommelen met de gebruikersinstellingen wellicht?
 • Rommelen is altijd mogelijk. Maar in dit geval niet waarschijnlijk.
  Ik heb inmiddels gehoord dat de computer voordat hij een "nieuw" bureaublad kreeg niet goed afsloot. De gebruiker heeft een paar keer Ctrl-alt-del geklikt, en shutdown, totdat het ding uitging. That's all.
  Ik kan me niet voorstellen dat je daardoor je mail en je desktop kwijt raakt. Echt kwijt kan die mail niet geweest zijn trouwens, anders zou je hem ook met een herstelpunt niet terug kunnen krijgen. Ik geloof tenminste niet dat een herstelpunt je bestanden back-upt en terugzet. Alleen je systeem en je instellingen. CMIIW.
  Het is trouwens een multiboot computer. Er zit ook nog een Win98 partitie op. Kan dat ermee te maken hebben?
 • Zit je nog op de goeie account? Niet per ongeluk andere naam ingetypt bij inloggen waardoor er een nieuwe account is aangemaakt? :wink:
 • [quote:c823dc246e="Boerke87"]Zit je nog op de goeie account? Niet per ongeluk andere naam ingetypt bij inloggen waardoor er een nieuwe account is aangemaakt? :wink:[/quote:c823dc246e]Bij XP hoef je je naam niet in te typen. Je komt een ander account niet in zonder dat je het wachtwoord weet. Tenzij je een diskette gebruikt.
  Nee, het goeie account is benaderd. En dat was dus erg veranderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.