Vraag & Antwoord

OS Windows

Welke programma's zijn echt noodzakelijk bij opstarten WinXP

Anoniem
MGSpecial
4 antwoorden
 • Ik heb nogal wat programma's op de PC staan die automatisch met Windows opstarten. Windows start ook zelf een heleboel dingen op die je niet direct nodig hebt. In MsConfig kun je die programma's uit/aan zetten. Maar daar staan ook weer een heleboel dingen bij waarvan ik niet weet of het noodzakelijk is of niet?
  De vraag is dus: Wat is er nu echt noodzakelijk om op te starten en wat niet? Kan ik ook op een andere manier te weten komen wat de computer precies doet bij het opstarten van Windows XP? En kan ik dat beinvloeden?
 • [quote:d4637ae001="Meine Hoekstra"]Ik heb nogal wat programma's op de PC staan die automatisch met Windows opstarten. Windows start ook zelf een heleboel dingen op die je niet direct nodig hebt. In MsConfig kun je die programma's uit/aan zetten. Maar daar staan ook weer een heleboel dingen bij waarvan ik niet weet of het noodzakelijk is of niet?
  De vraag is dus: Wat is er nu echt noodzakelijk om op te starten en wat niet? Kan ik ook op een andere manier te weten komen wat de computer precies doet bij het opstarten van Windows XP? En kan ik dat beinvloeden?[/quote:d4637ae001]
  Je hebt wel va die programma's om dingen aan en uit te zetten voor het opstarten. Ik gebruik altijd regedit.

  Wij kunnen nooit van afstand weten welke bestanden Windows allemaal aan het laden is onder het opstarten. 8)
 • Linkje.
 • http://www.schoonepc.nl/optim/bootvis.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.