Vraag & Antwoord

OS Windows

Defragmenteren

Anoniem
R-squared
9 antwoorden
 • Op mijn Windows 98 computer moet ik voor mijn studie Mandrake Linux installeren. De installatie raadt me echter aan om eerst mijn harde schijf te defragmenteren. Dit is in al die 4,5 jaar dat ik de computer heb nog nooit gebeurd. Twee uur nadat ik het commando om te defragmenteren (defrag C:) heb gegeven staat er nog steeds dat "0 % voltooid" is en dat hij "bezig" is "de schijf op fouten te controleren". Is er een snellere manier om te defragmenteren?

  Mijn Windows 98 staat op de enige partitie op mijn harde schijf, ten grootte van 12.6 GB.
 • Maar hoe wil je Linux installeren als je maar één partitie hebt met Win98 er op? Het lijkt me toch echt wel aan te raden om je schijf te partitioneren. Ik zou eerst in veilige modus opstarten en dar proberen te defragmenteren. Daarna met bv Partition Magic (niet gratis) of BootIt NG (wel gratis: http://members.shaw.ca/bootitng/) de schijf opdelen. In principe verlies je hierdoor geen data. Als dat goed gaat, dan kun je vervolgens Linux in de vrijgekomen ruimte installeren.
 • Partitioneren doet Mandrake tijdens de installatie voor je, maar daarvoor moet mijn huidige partitie wel gedefragmenteerd zijn.
 • Dat defragmenteren………….

  Wat draait er allemaal nog bij je? Even control-alt-delete, en alles stoppen wat er in dat lijstje staat, behalve explorer en systray. Ook je screensaver uitschakelen, en kijk naar je energiestanden.
 • Er stond inderdaad nogal wat troep open. Tweede poging, met alle zooi gekilled, begint nu.
 • Stukken beter al. Alvast excuses als deze vraag op het forum al eerder gesteld is, maar waar in het register kon ik ook weer vinden welke programma's automatisch worden gestart? Er zit momenteel namelijk echt veel junk in.
 • Dat hoef je niet perse in het register te veranderen. Ga naar Start > uitvoeren en type " msconfig". Daar ga je naar het tabblad opstarten en kun je kiezen wat je wel of niet wilt opstarten.
 • [quote:df93716273="R-squared"]Stukken beter al…………….[/quote:df93716273]

  Hoe bedoel je stukken beter al?? :o
  Is het nu klaar of nog steeds niet??
 • Welk programma gebuik je voor het defragmenteren?
  Een van de beste defragmenteer programma's is voptxp (ook voor 98 en me).
  Vopt xp kan de pc kaal laten opstarten en dan alles defragmenteren.

  Hier is een volledig werkende trial te downloaden:
  www.goldenbow.com

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.