Vraag & Antwoord

OS Windows

Firewall in Windows doet het niet?!

10 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een probleem met mijn firewall die standaard in Windows zou moeten zitten. Als ik naar de eigenschappen van mijn netwerk ga mis ik daar het tabblad Firewall. Vervolgens ga ik naar mijn gestarte services en probeer daar de service Internet Connection Firewall (ICF) / Internet Connection Sharing (ICS) te starten. Hierbij krijg ik de melding dat de service gestart en meteen weer afgesloten is omdat hij 'niks te doen' zou hebben. Wie weet er een oplossing? Groet, HWW
  • Ik heb een engelse versie van xp-Pro, dus je zult zelf even moeten vertalen. Ga naar verbindingen en rechtsklik op de verbinding waarvan je de firewal wilt aanzetten. Selekteer properties/eigenschappen. Selekteer dan tabblad advanced (de laatste) daar heb je een checkbox om voor die verbinding de firewall aan te zetten. Als je deze aanklikt kan je onderaan evt nog instellingen aanpassen. Jan Willem
  • Ik mis dus het tabblad waar ik de firewall kan instellen. Het schijnt hem in de service te zitten maar die wil dus niet opstarten.
  • Het kan zijn dat je niet als beheerder bent aangemeld. start op in de veilige modus. (Toets F8 tijdens het opstarten en kies opstarten in veilige modus) Inloggen als administrator en volgens mij moet je tabblad dan zichtbaar zijn.
  • Als je verstandig bent, ben je zelfs blij dat het niet werkt. Kun je er meteen een "echte" firewall opzetten, zoals Sygate of ZoneAlarm. :)
  • [quote:50790518eb="Peter Vooges"]Als je verstandig bent, ben je zelfs blij dat het niet werkt. Kun je er meteen een "echte" firewall opzetten, zoals Sygate of ZoneAlarm. :)[/quote:50790518eb]Inderdaad, als je veilig wilt surfen, zet dan de firewall van Windows XP uit, en gebruik een echte, [url=http://www.kerio.com/kpf_home.html]Kerio[/url]
  • of [url=http://www.sygate.com/free/spf_download.htm]sygate[/url] en ik ben tegen [url=http://www.zonelabs.com]ZoneAlarm[/url]
  • [quote:f6e6821af4="webspider"]of [url=http://www.sygate.com/free/spf_download.htm]sygate[/url] en ik ben tegen [url=http://www.zonelabs.com]ZoneAlarm[/url][/quote:f6e6821af4] want...?
  • Zonealarm staat bij mij te boek als resourceverslindend en bovendien zit zonealarm vol met reclame (upgrade nu naar zonealarm pro voor maar 30 dollr) enzo... Sygate heeft dat niet, Kerio afaik ook niet, maarik weet ook niet of kerio een gratis versie heft :)
  • Dat van die reclame heb je gelijk in. Ik heb er geen last van omdat ik de Plus versie gebruik. Over die resources heb ik wel vaker gelezen, maar ik kan er niets over bevestigen of ontkennen. Kennelijk is mijn systeem zwaar genoeg. De werking vind ik wel gebruiksvriendelijk en dat is ook belangrijk, zeker voor nieuwe gebruikers.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.