Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Beeld weergave

None
21 antwoorden
 • Sinds enige tijd heb ik het probleem, dat als ik de instellingen van het beeld voor een map wijzig, bijv. van pictogrammen naar lijst, en ik blader een map op (of neer) en ga dan weer terug naar de veranderde map, dan staat die weer op pictogrammen.
  Ik kan bij de beeld-instellingen wel aangeven dat ik de wijziging op alle mappen doorgevoerd wil hebben en dat gebeurt dan ook keurig na een herstart, maar ik wil juist mappen afzonderlijk kunnen instellen. Dat ging tot voor kort ook gewoon.
  Bij EXTRA-MAPOPTIES-WEERGAVE staat aangevinkt dat de weergave instellingen van elke map moeten worden opgeslagen. Ik heb geen idee waar ik nog verder zou kunnen zoeken.
 • [quote:638637e1cd="Peter Vooges"]Sinds enige tijd heb ik het probleem, dat als ik de instellingen van het beeld voor een map wijzig, bijv. van pictogrammen naar lijst, en ik blader een map op (of neer) en ga dan weer terug naar de veranderde map, dan staat die weer op pictogrammen.
  Ik kan bij de beeld-instellingen wel aangeven dat ik de wijziging op alle mappen doorgevoerd wil hebben en dat gebeurt dan ook keurig na een herstart, maar ik wil juist mappen afzonderlijk kunnen instellen. Dat ging tot voor kort ook gewoon.
  Bij EXTRA-MAPOPTIES-WEERGAVE staat aangevinkt dat de weergave instellingen van elke map moeten worden opgeslagen. Ik heb geen idee waar ik nog verder zou kunnen zoeken.[/quote:638637e1cd]

  Probeer eens het volgende:

  Ga naar de desbettreffnde map, zet het uitzicht hoe je wilt, en dan ga je naar:

  Extra-Mapopties- Weergave
  Onder weergave staat er: Op alle mappen toepassen.
 • Je kunt alleen de weergave-instellingen van een individuele map opslaan als je elke map in een ander venster opent.
  Klik op start -> configuratiescherm -> mapopties. Zet het rondje onder het kopje [i:223f568c0c]door mappen bladeren[/i:223f568c0c] voor [i:223f568c0c]Elke map in eigen venster openen[/i:223f568c0c]
 • @rataplantje:

  Dat werkt inderdaad wel, maar dan staan alle mappen weer zoals ik die ene instel en dat is nou net niet de bedoeling. Ik wil ze apart in stellen. Dat heeft ook gewerkt. Ik heb alleen geen idee waarom dat nu niet meer zo is.

  @heesch11

  Helaas, ook nu verandert het beeld na het afsluiten van de map weer terug naar de oude instelling.

  Overigens toen het een tijdje terug nog wel werkte, had ik die optie (elke map in een eigen venster openen) ook niet aanstaan.

  Ik werk trouwens met XP-pro. Had ik nog niet vermeld.
 • Misschien een antwoord waar ik weer wat commentaar op zal krijgen, maar is je windows niet een keer op? Ik bedoel, is het misschien een keer een goed moment win er eens opnieuw op te zetten? Ik zet eens in de zoveel tijd win er opnieuw op. Win is dan of traag als stroop, is totaal naar de knoppen of ik heb allemaal onoplosbare problemen. In jouw geval is denk ik het laatste een beetje aan de hand. Of je moet idd zeggen dat je er mee kan leven. De oorzaak kan heel simpel zijn maar je komt er ff niet op.

  Maargoed, slagt me op dit bericht alsjeblieft niet te hard af… :roll: :roll:

  Timo
 • Ik zou niet durven (en ik heb ook geen uit-beenmes :wink: ).
  Het zou een optie zijn als er idd meer zaken niet lopen zoals ik wil, maar dit is momenteel het enige. Voor de rest loopt alles naar wens en dan is het toch wel weer een klus om "even" te doen, ondanks dat ik een image heb.
 • Idd, dan is het vaak niet leuk om te doen. Dan denk ik altijd, stik. Ik hoop dat iemand nog een id heeft.

  Timo
 • Helaas ben ik er nog steeds niet uit.
  Ondanks alle probeersels, blijft XP de instellingen per geopend scherm niet onthouden.
  Alles staat nu op grote pictogrammen en dat is behoorlijk lastig. Ik kan het dus wel veranderen, maar dan veranderen alle mappen mee en dat wil ik net weer niet natuurlijk.
  Op mijn andere PC blijft alles wel keurig per map bewaard en ik heb de instellingen vergeleken, die zijn gelijk. Ik denk dus dat ik ergens in het register moet zijn, maar waar ?
 • Windows Registry Editor Version 5.00

  [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU]
  [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags]

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell]
  "BagMRU Size"=dword:00001f40

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam]
  "BagMRU Size"=dword:00001f40

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
  "NoSaveSettings"=dword:00000000  Dit opslaan als een .reg bestand zou het moeten doen.
 • Ik heb het geknipt en geplakt, inclusief de (haken).
  Als ik vervolgens op het bestand (beeld.reg) dubbelklik,
  krijg ik de melding: "Kan het bestand niet importeren: het opgegeven bestand is geen registerscript. U kunt alleen binaire registerbestanden importeren vanuit de register-editor.

  Kan ik ze ook gewoon handmatig toevoegen ?
 • Begrijp ik niet,heb je ook de bovenste regel meegenomen?Bij mij werkte het wel goed.Handmatig kan je ze ook toevoegen.
 • Nee, die bovenste had ik niet meegenomen.
  Overigens had ik de eerste twee regels (Shellnoroam\Bagmru)
  al eens handmatig ingesteld, die info vond ik op een site met windows probleem oplossingen. De andere ga ik nu invoeren. Ik houd je op de hoogte.
 • Nadat ik de eerste regel had toegevoegd, kon ik de regels idd wel aan het register toevoegen.
  Helaas werkte het niet. Na wijziging van de weergave, het sluiten van de map en het weer openen, stond het weer op grote pictogrammen.
 • [quote:6e8a269769="Peter Vooges"]Nadat ik de eerste regel had toegevoegd, kon ik de regels idd wel aan het register toevoegen.
  Helaas werkte het niet. Na wijziging van de weergave, het sluiten van de map en het weer openen, stond het weer op grote pictogrammen.[/quote:6e8a269769]

  Misschien eens het volgende proberen:
  Wanneer je de map juist geschikt hebt, eens op F5 drukken(vernieuwen) vervolgens de map sluiten en dan naar de desbetreffende map gaan, kijken of het werkt
 • Nee, ook geen oplossing…
 • Heb je na de wijzigingen in het register wel opnieuw opgestart? <- open deur :wink:
 • Ja, idd opnieuw opgestart. Blijf meedenken, voorhetzelfde geld zie ik iets over het hoofd. :wink:
 • Hoe sluit je de map af,toch niet met het kruisje rechtsboven?
 • Jawel, maar ik zal het nu eens op de "officiële" manier proberen.
  Ik doe dat overigens altijd via het kruisje.

  Het maakt ook niets uit. het wordt nog niet beward.
 • Download dit.
  Dubbelklik op het bestand, Rebooten en opnieuw proberen of de settings bewaard blijven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.