Vraag & Antwoord

OS Windows

PC Sluit niet normaal af na alle updates van XP

Anoniem
markbosch
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  ik heb een raar probleempje.
  Wanneer ik mijn pc opnieuw geïnstalleerd heb met de cd-rom van Windows XP, is er niets aan de hand. Maar na Windows update uitgevoerd te hebben en alle noodzakelijke updates geïnstalleerd te hebben, kan hij niet meer afsluiten en uitschakelen met de muis.

  Wanneer ik Windows de opdracht geef om uit te schakelen, gaat hij aan de slag:
  "De instellingen worden opgeslagen…", "windows wordt afgesloten…"
  Vervolgens zou je moeten horen dat de pc uitschakeld en het scherm zou zwart moeten worden. Alleen blijft nu dus het scherm staan met windows wordt afgesloten…
  Telkens moet ik de pc dus geforceerd uitzetten met de aan-uit knop aan de voorkant.

  Opnieuw opstarten lukt wel, standby lukt ook, maar als hij standby staat dan kun je hem niet meer "wekken", zelfs niet wanneer je in je bios instelt dat de muis of het toetsenbord zorgt voor de wake-up.

  Wie weet raad?
 • Kijk of 'APM' aanstaat: te vinden bij Eigenschappen van beeldscherm, tabblad Schermbeveiliging, knop Energie, tabblad APM.

  Eigenlijk hoort dit thuis in het software-forum :lol:
 • Nou ik heb gekeken, maar er staat nergens apm. Wel staat er slaapstand inschakelen aan. Maar als ik die uitzet dan sluit hij nog steeds niet af.
 • Rare vraag, maar wat voor een toetsenbord heb je?Als dit een Logitech Internet Navigator is moet je even de nieuwste driver downloaden.Ik had dit probleem ook en door die meegeleverde driver kwam dat dus.
 • Nou ik had er eerst een standaard Compaq toetsenbord op, later het Wireless Desktop set van Microsoft. Maar ik heb Windows XP opnieuw geïnstalleerd en zonder de updates gehad te hebben sluit hij wel "goed" af.
  Dat wil zeggen de pc gaat niet helemaal uit, maar het beeld wordt zwart, er gaat een fan uit (maakt minder geluid) maar het groene lampje blijft wel branden. Je moet om de pc uit te zetten nog wel even de aan/uit knop aan de voorkant een paar seconden ingedrukt houden om hem geheel uit te krijgen.

  Na de updates gebeurt hetzelfde, maar dan blijft het beeldcherm dus hangen in het blauwe scherm met de mededeling "Windows wordt afgesloten…

  Nu is mijn vraag:

  Welke updates kun je beter links laten liggen om niet weer dit probleem te krijgen. Er zit namelijk Servicepack 1 bij en een driver voor mijn videokaart, dus omdat het om een afsluitprobleem van het scherm gaat, ben ik bang dat het ófwel aan de driver voor de videokaart ligt, of aan servicepack 1, omdat ik in een ander forum heb gelezen dat iemand dit kreeg na het installeren van SP1.

  Nou het is een heel verhaal, maar toch wil ik ook graag weten of het niet mogelijk is dat de pc na met de muis op de uitschakelknop te hebben gedrukt van windows, geheel uitgaat en dat ik niet nog eens de powerknop een paar seconden ingedrukt moet houden voor de totale shutdown.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.