Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Reparatie pc met virussen

Binary
8 antwoorden
 • Pc info: Pentium 3 (hz weet ik niet), 18.6gig hdd, 64.0 mb sd-ram, windows 98se versie 4.10.2222A

  Het probleem was alsvolgt:

  Ik heb een pc van een kennis die maar 2 keer per week op internet komt om te emailen. Sinds 8 dagen liep Outlook Express steeds vast bij het drukken op "verzenden/ontvangen". Ik heb eerst Norton antivirus erop gezet en die gedurende 45minuten (4.5mb) over het internet geupdate. Pc opnieuw opgestart en Norton wil maar niet aanslaan. Bij het opnieuw installeren doet ie het ook niet.

  Dus ik maar Office 2000 erop gezet om mijn kennis met Outlook te laten werken ipv Outlook Expres.. na de installatie gerebote en vervolgens tref ik op de desktop niks meer aan, geen taakbalk geen icons. Wel de muis en de achtergrond, in de taakplanner staat alleen nog Explorer en Rnaapp. Het lukte me om in de veilige modus waar wel alle icons + taakbalk aanwezig zijn toch de c te scannen.. mijn verbazig werd groter en groter. Dit heb ik nog nooit meegemaakt… de geinfecteerde bestanden met netsky (mydoom) en bugbear enz werden steeds meer.

  De eindstand was 978!!!! geinfecteerde bestanden.. veel exe (dat is een eigenschap van zo'n virus). Norton heeft 1/4 schoon gekregen en de rest in quarantaine gezet die ik dus moet verwijderen. Waarschijnlijk is windows zo aangetast dat de c geformatteerd moet worden en window 98se er opnieuw op moet.

  Wat ik eerst wil doen zijn de belangrijkste bestanden (word bestanden, totaal iets van 15mb moet er gered worden) redden dmv externe zipdrive maar die moet met een cd-rom geinstalleerd worden en onder "veilige modus" zijn de 2 cd-rom drives niet beschikbaar.

  Vraag 1: Hoe kan ik bestanden redden dmv mijn externe zip drive? of is er anders een alternatief? er zit een brander in maar doet die het via veilige modus?
  Vraag 2: Hoe kan ik alle icons + taakbalk terug krijgen via veilige modus?
  Vraag 3: Als windows goed blijft draaien nadat alle in quarantaine gezette bestanden verwijderd zijn, hoe kan ik Outlook Express dan repareren?
  Vraag 4: Hoe kan ik alle email bestanden van Outlook Express in één backup file opslaan. (vroeger wel eens gedaan maar ik kan er niet meer uit komen)

  Mijn dank is groot als er suggesties zijn!
 • Update:

  Ik heb geprobeerd de hdd aan mijn 450mhz pc'tje te koppelen aan de slave. Bij het opstarten (beginscherm) denkt de pc heel lang na bij " Detecting IDE Secondary Master….Atapi CDROM" waarna het bericht komt:

  "Primary Master Hard Disk Fail" dit vind ik gek omdat ik alleen maar een hdd aan de slave gezet heb zonder wat anders met de primary gedaan te hebben. Ik hoorde van een vriend dat je wat in de bios moest veranderen als je een 2de hdd aansluit maar nog niet zo lang geleden is het me gelukt om zonder bios veranderingen een slave hdd aan te sluiten.

  Hoe kan het dat de computer nu opeens moeilijk doet met een 2de hdd terwijl het een aantal maanden geleden gladjes ging?

  Bij het autodetect in de bios heb je totaal geen mogelijkheden meer voor de primary of secondary hdd als de 2de hdd eraan zit. Zonder die 2de hdd heb je wel 3 opties om uit te kiezen voor de primary hdd.
 • Jumper instellingen op de HD's staan goed? Soms verschillende instelmogelijkheden op de HD's:
  - master (zonder slave)
  - master met slave
  - slave
  - … ?
 • Dank Hans!

  Hmm nu je het zegt jupmers bestaan ook nog.. totaal geen ervaring mee… maar ja het euvel is al opgelost de pc van mijn zusje accepteerde na enige verandering in de bios de hdd… opnieuw gescanned en er nog een virus vanaf gehaald.

  De word bestanden enz kan ik nu makkelijk overzetten maar hoe kan ik de email bestanden van Outlook Express berwaren? waar staan die op een hdd? onder windows of ergens anders??

  andere vragen blijven ook nog:

  Vraag 2: Hoe kan ik alle icons + taakbalk terug krijgen via veilige modus?
  Vraag 3: Als windows goed blijft draaien nadat alle in quarantaine gezette bestanden verwijderd zijn, hoe kan ik Outlook Express dan repareren?

  bij voorbaad dank
 • De email bewaren gaat uitstekend als je er een backup van maakt met e-Backup van Inachis. Freeware, halen, installeren, backuppen en klaar.
 • a ja ik zal eens kijken.. maar ik dacht te weten dat er in outlook zelf ook zo'n backup functie zit
 • Geweldig, bestand autoexec.bat vervangen, virusscannertje erover heen en gaan met die banaan.

  Fixed!


  (slotje)
 • Als je in Outlook een pst bestand exporteerd dan heb je alle gegevens uit outlook veiliggesteld. Dit kun je eventuee weer op een andere pc (Met outlook) importeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.