Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP herinstalleren

Anoniem
None
11 antwoorden
 • In veel adviezen inn dit forum wordt, vind ik, nogal luchthartig gesproken over het opnieuw installeren van Windows. In de tijd van Win98 was dat geen probleem, die zette je er gewoon overheen, maar nu met XP vind ik het een ramp: de hele windowspartitie wordt geformatteerd en je bent alles kwijt, waardoor je weer een eeuwigheid bezig bent om alle programma's weer bekend te maken aan de registry. Het zou fijn zijn als iemand iets had bedacht om die ellende te omzeilen, maar ik vrees het ergste. Het gaat in mijn geval om enkele tientallen programma's, die allemaal worden gebruikt en die ik dus niet wil missen. Kan iemand hierover iets meer zeggen?
 • Er zit in windows xp een herstel functie. Windows maakt standaard om de zoveel dagen een soort van backup waardoor je terug in de tijd kan. Maar je kan volgens mij ook gewoon windows xp herstellen door de setup te volgen en windows te reïnstalleren. Dan behoud je dus al je oude dingen maar dan hersteld ie de boel. Dit heb ik tenminste al meerdere keren gedaan.
 • Je gaat toch niet herinstalleren aan de hand van dit hé:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=118173

  Als je het niet wegkrijgt, zet dan een Hijacklog neer dan kijk M@rc of ik er even naar.
  Herinstalleren is helemaal niet nodig.
 • Je zou natuurlijk ook eens een backup kunnen maken of zo…
 • wat je ook kan doen:
  Eerst 2 partities maken, (dus c en d partitie)
  daarna windows 'schoon' installeren, dus alles wat je denkt te gaan gebruioken installeren, nieuwste drivers windows updates etc..
  Daarna image van c maken… en op de d zetten..
  Nu moet je alles wat je wil bewaren op d zetten, dan hoef je alleen maar het image terug te zetten en klaar! (duurt circa 9 - 12 min) '
  en dan heb je dus je schone installatie weer terug met alles wat je wou bewaren op de d schijf!
 • AFAIK kan je met winXP nog steeds een install over je huidige windows heen doen? Dat heb ik toch echt bij iemand een keer gedaan :-?
 • Nee, Huismeester André, die herinstallatie is niet zozeer vanwege die Wild Tangent. Overigens: in software staan geen entries en valt dus niks weg te gooien. Nee, mijn hele systeem is traag als roggebrood. Als ik in b.v. Kranten.com een link wil openen, duurt het soms minuten voordat die op het scherm staat. Verder doet m'n geluid het niet en daardoor werkt ook de tv-kaart niet en die mis ik zéér. Daarover heb ik op de daarvoor bestemde plaats gepost, maar de uiteindelijke conclusie was dat er iets kapot moet zijn en dat zijn niet de geluidskaart (PCI 128) en de AC'97 op het mobo. Wat dan wel? Wist ik het maar! Kortom: ik ben ontevreden over mijn pc en hoop dat het met herinstallatie beter gaat. Herstellen met sfc /scannow heeft niks opgeleverd, maar van systeemherstel weet ik niks, daar moet ik eens goed naar kijken. Vroeger kreeg je tenminste een boek bij Windows (3.0 en 3.1); dat vinden ze nu kennelijk te duur, maar je had er wel wat aan. Affijn, laat deze ouwe man maar zeuren! Maar ik stel alle hulp wel zeer op prijs!
 • [quote:0e633214e8="webspider"]AFAIK kan je met winXP nog steeds een install over je huidige windows heen doen? Dat heb ik toch echt bij iemand een keer gedaan :-?[/quote:0e633214e8]

  Inderdaad, geen probleem. Ik heb het pas bij mezelf gedaan omdat ik problemen had met de Windows Installer die ik met geen mogelijkheid kon oplossen. Je kan bij de installatie kiezen voor upgrade of een nieuwe installatie. Ik heb dus upgrade gekozen en toen hij klaar was werkte alles perfect, ik hoefde verder niks opnieuw te installeren en was verder ook niks kwijt.
 • Allemaal hartelijk bedankt! Ik heb XP opnieuw geïnstalleerd, als upgrade, en alles werkt weer naar behoren. Het geluid ook, dus er was niks kapot, Windows was gewoon z'n verstand kwijt. Alleen het icoon van Wild Tangent is niet verdwenen, maar dat was ook niet te verwachten. En ik maar denken dat een upgrade over een oudere versie heen moest!
 • [quote:e0607cedfc="OAP"]Allemaal hartelijk bedankt! Ik heb XP opnieuw geïnstalleerd, als upgrade, en alles werkt weer naar behoren. Het geluid ook, dus er was niks kapot, Windows was gewoon z'n verstand kwijt. Alleen het icoon van Wild Tangent is niet verdwenen, maar dat was ook niet te verwachten. En ik maar denken dat een upgrade over een oudere versie heen moest![/quote:e0607cedfc]

  Bij de optie REPAIR op de XPHome -cd wordt om een wachtwoord gevraagd en dan kan ik niet verder want ik heb nooit een wachtwoord ingevoerd bij de verse installatie (na formatteren)
 • Dan heb je geen wachtwoord (niet slim overgens..) dus is het lekker enter als het goed is.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.