Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP Recovery CD & Dell

4 antwoorden
  • Ik zit met een herkenbaar? probleem, Computer begint weer een beetje chaos te worden na vele installaties en en configuraties. Ik wil dus de computer formatteren en daarna opnieuw installeren. Maar ik heb een Dell Dimension 8300 en daar zit een herstelcd bij van Windows. Kan ik deze ook gebruiken om mijn pc helemaal te formatteren en een schone installation van Windows XP Pro uit te voeren? Zou toch gewoon moeten kunnen, ik ben nl. niet zo iemand die jaren met eenzelfde windowsinstallatie kan doen! Wie weet of ik gewoon kan formatteren, en: gaat dit via een opstartdisk (in dosmode) of gewoon via windows??? kan ik dan gewoon mijn bestaande licensie blijven gebruiken?
  • Met zo'n recovery cd moet je idd gewoon kunnen formatteren. Tenminste, lijkt me wel logisch. Met Dell heb ik geen ervaring maar ik weet dat dat met die recovery (restore) cd's van Compaq kan. Als je opstart vanaf de cd weet je het snel genoeg. Misschien dat je nog wel in de bios moet instellen dat de pc eerst vanaf de cd moet opstarten. Wanneer hij is opgestart vanaf de cd zul je wel kunnen kiezen om hem in de oorspronkelijke staat terug te brengen of iets dergelijks (zoals hij werd geleverd) Dan zal hij gaan formatteren en vervolgens alles opnieuw installeren. Die licentie moet ook geen probleem zijn. Die werd immers geleverd bij je PC en kan je gewoon blijven gebruiken.
  • Heb je een recovery CD of een Reinstallation cd ? Ik heb Nl ook een Dell 8300. Hierbij zit een reinstallation Cd. Hiermee kan ik WinXp Pro Engels volledig nieuw installeren. Het mooie is dat ook de activatie niet nodig is. Jan Willem
  • Bij Dell, ga naar je bios en zet daar de optie "Installation Mode" op "Yes", cd in de cd-speler en opnieuw opstarten (uiteraard de wijzigingen in je bios saven), na de installatie gaat de pc rebooten en krijg je een paar standaard vraagjes van waar je woont en je naam etc etc, na de installatie niet vergeten de "installation mode" weer op "no" te zetten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.