Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

delen van schijf d lukt niet meer

d.frins
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik kan mijn D-partitie niet lezen vanaf een andere computer in het netwerk. Partitie C en E zijn nog wel te benaderen. Ik gebruik de partities op de volgende manier:
  C:\ Windows XP Home Edition
  D:\ Windows 2000 Professional en Data
  E:\ Data (bijna vol)

  Nou denk ik dat het ligt aan het feit dat Windows 2000 op de D partitie staat. Ik heb de pc meestal aanstaan op Home Edition. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de toegang tot D niet meer geweigerd word voor andere pc's in het netwerk terwijl ik Windows XP Home gebruik?
 • De Windows 2000 installatie werkt met z'n eigen rechtensysteem dus kan de acceptatie van rechten van de Windows XP installatie moeilijk gaan doen.

  Welke melding krijg je als je de D schijf wilt delen in Windows XP?
 • o ja, vergeten te vertellen. Het delen lukt wel, maar als ik dan met een andere computer een map wil openen die op die partitie staat, krijg ik de melding: U heeft mogelijk niet de juiste machtigingen.
 • Veel voorkomend probleem: het account waarmee je op de externe computer bent ingelogd heeft geen rechten binnen WinXP en mag dus geen bronnen benaderen. Oplossing: maak een account in WinXP met dezelfde naam als je op de andere PC gebruik, en geef minimaal NTFS leesrechten voor dat account op de gedeelde map.
 • [quote:d891db55d8="<?pc>"]Nou denk ik dat het ligt aan het feit dat Windows 2000 op de D partitie staat. Ik heb de pc meestal aanstaan op Home Edition. [/quote:d891db55d8] Op het moment van "meestal" zou ik verwachten dat je die partitie gewoon kan lezen, tenzij je een speciale beveiliging aan hebt staan. Op het moment dat Windows 2000 daadwerkelijk actief is, zou het toevoegen van een Windows 2000 gebruiker (zelfde naam als de gebruiker op de andere computer) voldoende moeten zijn. En natuurlijk het betreffende station deelbaar maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.