Vraag & Antwoord

OS Windows

installatie Windows 98SE

6 antwoorden
  • Ik heb op het moment Win98 draaien, maar ik wil opnieuw Win98SE installeren (vanaf CD) om allerlei troep kwijtteraken. Ik heb dit nog nooit gedaan, zou iemand zo vriendelijk willen zijn om mij te vertellen hoe dit het beste te doen is? Hartelijk dank, groet Arie
  • O ja, nog even dit: het is een installatie CD en geen recovery schijf.
  • Als je echt troep wilt kwijtraken... dan format c: en opnieuw installeren, maar misschien is dat te drastisch. :D Volgens mij kun je win98SE gewoon over win98 installeren. Maak alleen wel een goede backup voor het geval het fout gaat en je alsnog opnieuw moet beginnen. :wink:
  • Bedankt voor jullie reaktie, maar hoe gaat de installatie dan? Vanuit DOS? Of kan het gewoon vanuit de oude Windows. En als ik het vanuit Dos doe, is mijn installatie-CD rom dan aantespreken? Kortom een echte leek, het is misschien wel vermoeiend, maar ik zou (onzeker als ik ben op dit gebied) graag het precies willen weten. Degene die hier zin in heeft, dank ik zeer hartelijk! Groet Arie
  • Zoals thedoc al zegt, kun je om alle troep kwijt te raken beter format C: doen. Voordat je dit doet maak je eerst een windows 98 opstartdiskette. Check www.bootdisk.com Start op in dosmodus en tik [code:1:a9bce3f341]format c:[/code:1:a9bce3f341] in. Nadat dit proces voltooid is stop je de opstartdiskette in de diskettedrive. Als je van bovengenoemde site bijvoorbeeld DOS6.00 hebt gedownload worden er automatisch cd drivers geladen. Stop je Windows CD in je CDromdrive en tik in D:\setup.exe (D=de letter van je CDromdrive en kan afwijken) Nu begint de installatie van Windows 98. Als je huiverig bent voor dit proces kun je het ook door een computerzaak of iemand die er meer verstand van heeft uit laten voeren. iig succes!
  • Waarvoor hebben we een FAQ: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=93702 Hier staat zeer uitgebreid uitgelegd wat je moet doen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.