Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Defragmentatie lukt niet

J. de Boer
11 antwoorden
 • Hallo

  Mijn probleem is het volgende. Schijfcontrole en defragmentatie doen het niet onder Windows ME. Iedere keer start de controle opnieuw, ook als ik uren blijf wachten. Defragmentatie komt niet verder dan 3%. Ik heb het ook al geprobeerd via de veilige modus, hetzelfde resultaat. Nog suggesties?

  Bijvoorbaat dank!
 • Beste JB
  Vaak komt het omdat telkens een bewerking op de harde schijf plaatsvindt. Omdat de inhoud van de harde schijf dan veranderd is, wordt de defragmentatie opnieuw gestart. Onder andere antivirus programma's zijn hierom bekend, zodat je die beter tijdelijk uit kan schakelen.
 • Inderdaad, de virusscanner uitzetten maar ook de screensaver, omdat die vaak de harde schijf aanspreekt als hij wordt geactiveerd.
  Verder alle programma in taakbeheer uitzetten (via control - alt - delete) behalve explorer en systray. Dan zou het goed moeten werken.
 • Met een defragmentatie programma als bijv voptxp heb je de optie je pc kaal op te laten starten en dan je pc te laten defragmenteren.
  Een volledige trial versie van voptxp is te downloaden bij:
  www.goldenbow.com
  Het programma werkt ook met windos 98 98se me en 2000
 • Dat is helemaal mooi natuurlijk, als je kan defragmenteren bij het opstarten. Bestaan er ook gratis alternatieven die dit kunnen? Persoonlijk vind ik het niet echt de moeite waard om geld uit te geven aan een appart defragmentatieprograma. Ik weet niet of dat het echt waard is.
 • [quote:777e3f543e="praatpaal"]Dat is helemaal mooi natuurlijk, als je kan defragmenteren bij het opstarten. Bestaan er ook gratis alternatieven die dit kunnen? Persoonlijk vind ik het niet echt de moeite waard om geld uit te geven aan een appart defragmentatieprograma. Ik weet niet of dat het echt waard is.[/quote:777e3f543e]

  Ik weet niet of er alternatieven zijn, maar je kunt de volledige trial eerst proberen.
  Dat heb ik ook gedaan, voptxp beviel me goed en daarom heb ik het gekocht.
 • Onder W98SE doe ik het op de volgende manier omdat de schijfcontrole (het eerste wat defragmenteren uitvoert), bij mij ook niet verder kwam dan 4%:

  Start / Uitvoeren / msconfig intikken en dan het vinkje bij "onderdelen van de groep Opstarten laden" uitvinken.
  Uiteraard moet dan wel selectief zijn aangevinkt.

  Opnieuw opstarten, een soort veilge modus, defragmenteren uitvoeren en daarna het vinkje weer aanzetten en weer opnieuw opstarten.
  En inderdaad je schermbeveiliging geheel uitzetten of op een lange tijd zetten.

  Het lijkt mij dat dit ook onder ME moet werken, succes.
 • Probeer voor het defragmenteren eens Diskeeper Lite (gratis), Werkt prima, ook onder Win ME.

  Te verkrijgen via deze link:

  http://www.win-s.com/b2cshop/scripts/prodList.asp?idCategory=30

  Succes!
 • Ik defragmenteer altijd in veilige modus. Werkt, althans bij mij, altijd feilloos. De opstartbestanden worden dan nl. overgeslagen. Inderdaad is het in de normale modus doorgaans de virusscanner die het proces verstoort, nl. bij elke verplaatsing scant hij dit alsof het een nieuwe file is. Gevolg is dat hij blijft scannen. Beide processen verdragen elkaar dus niet. Een apart defragmenteerprogramma is misschien leuk, maar is niet echt noodzakelijk.

  Jan de Boer
 • [quote:1151861dc8="J. de Boer"]Ik defragmenteer altijd in veilige modus. Werkt, althans bij mij, altijd feilloos. De opstartbestanden worden dan nl. overgeslagen. Inderdaad is het in de normale modus doorgaans de virusscanner die het proces verstoort, nl. bij elke verplaatsing scant hij dit alsof het een nieuwe file is. Gevolg is dat hij blijft scannen. Beide processen verdragen elkaar dus niet. Een apart defragmenteerprogramma is misschien leuk, maar is niet echt noodzakelijk.

  Jan de Boer[/quote:1151861dc8]

  Je wilt toch niet zeggen dat je de standaard defragmentatie programma van microsoft zelf gebruikt he?
 • J. de Boer schreef:Ik defragmenteer altijd in veilige modus. Werkt, althans bij mij, altijd feilloos. De opstartbestanden worden dan nl. overgeslagen. Inderdaad is het in de normale modus doorgaans de virusscanner die het proces verstoort, nl. bij elke verplaatsing scant hij dit alsof het een nieuwe file is. Gevolg is dat hij blijft scannen. Beide processen verdragen elkaar dus niet. Een apart defragmenteerprogramma is misschien leuk, maar is niet echt noodzakelijk.

  Diskeeper lite is niet alleen leuk, maar voorkomt al dat gezeur van uitschakelen virusscanner of opstarten in de veilige modus. Ik gebruik het onder zowel WinXP Pro als Win98. Gewoon alles laten draaien(firewall, virusscanner of wat dan ook en eventueel gewoon doorgaan met surfen) en defragmenteren op een uiterst snelle en efficiente manier. :lol: Uiteraard mag jij van mij blijven "tobben" en is dit misschien een schoolvoorbeeld van "wat de de boer niet kent eet hij niet". Kortom: take it or leave it!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.