Vraag & Antwoord

OS Windows

meerdere emailadressen bij één provider

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een thuisnetwerk van 4 computers. Met alle computers kunnen we op internet komen d.m.v. een router/modem. Alleen als eerste gebruiker heb ik een e-mailadres bij HCCnet.
  Kan ik voor de andere gebruikers op deze zelfde aansluiting via HCCnet een eigen e-mailadres aanvragen/aanmaken? Zo ja, hoe doe ik dat? Als e-mailclient gebruik ik Outlook Express.
  Bij voorbaat dank.
  Groeten,
  Jan.
 • Dat ligt aan de provider. Gewoon even nakijken op de hccnet site.
 • Hallo,
  Bij mijn ISP kan ik aliassen aanvragen, je zou idd. eventjes kunnen informeren bij HCC-Net.
  Mvrgrt.Peiky
 • Sinds deze maand ook mogelijk bij HCC: je kunt 4 aliassen aanmaken voor je email adres. Maar daar hoef je in Outlook Express verder helemaal niks voor in te stellen, want die komen gewoon op je hoofdaccount binnen. En ik weet niet of dat echt je bedoeling is.
  Als je een ADSL account hebt, dan kun je volgens mij ook aparte mailboxen aanvragen, en dan zou je het wel gescheiden kunnen houden.
 • [quote:250453ff4a="Binary"]Sinds deze maand ook mogelijk bij HCC: je kunt 4 aliassen aanmaken voor je email adres. Maar daar hoef je in Outlook Express verder helemaal niks voor in te stellen, want die komen gewoon op je hoofdaccount binnen. En ik weet niet of dat echt je bedoeling is.

  Inderdaad is dat niet m'n bedoeling.

  Als je een ADSL account hebt, dan kun je volgens mij ook aparte mailboxen aanvragen, en dan zou je het wel gescheiden kunnen houden.[/quote:250453ff4a]

  Dat is eigenlijk wat ik wil.

  Overigens bedankt voor jullie reacties.
 • Is inderdaad sinds kort mogelijk bij HCC. Heb ik zelf ook, naast mijn Chello account. Je moet even inloggen met de gegevens van je ledenpasje, en aanvinken dat je van de nieuwe opties (aliassen, meer mailruimte en 15 MB meer webruimte) gebruik wilt maken. Anders wil het niet. Verder zal de procedure zich duidelijk zelf wijzen.

  Dan de wens om ze afzonderlijk op 4 computers te ontvangen. Ook dat is heel goed mogelijk.
  1e. Begin met de Outlook op alle 4 gewoon eender in te stellen, dus met de hoofdaccount.
  2e. Maak op elke PC de gewenste alias-account aan. Alle gegevens, behalve de naam, gelijk aan de hoofdaccount, en bij eigenschappen van de aliassen het vinkje verwijderen bij "Account opnemen bij berichtverzending en synchronisatie". Dit vinkje op elke PC bij de hoofdaccount laten staan, want die haalt alle post binnen.
  3e. Maak berichtregels. Op PC1 maak je de regel "Als de regel Aan alias 2, of alias 3 of alias 4 bevat" (elke alias afzonderlijk invullen) Op de server laten staan. Uiteraard zelfde procedure voor PC 2, maar dan 1, 3 en 4 uitsluiten enz.
  Op deze manier moet het vlekkeloos werken.

  Jan de Boer
 • Bedankt voor de tip.
  Ik zal proberen e.e.a. toe te passen. Mocht het me niet lukken dan zal ik graag nog een beroep op je hulp willen doen.
  Groeten,
  Jan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.