Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

HDD van meer dan 137GB in winXPpro

None
13 antwoorden
 • Hai,

  Ik wil windows XPpro draaiende krijgen op een harde schijf van 200GB. volgens het label op de HDD moet het BIOS ingesteld staan op LBA en AUTO, mbt de HDD aansturing. WinXP setup start niet normaal overnieu op, maar komt in een loop, tenzij ik een kleine partitie maak, wat toch al moet gebeuren, maar als ik dan in Partition Magic de rest van de HDD ook wil partitioneren, gaat dit niet. Zowel winXP pro setup als PM zien de HDD als 137GB. Hij heeft al eens eerder gedraaid met 200GB, maar dat was toen ie uit de fabriek kwam :)
 • Welk file system gebruik je, FAT32 of NTFS? Voor zulke grote schijven zit je aan NTFS vast.
 • Natuurlijk NTFS. Maar de barrière van 137GB blijft bestaan..
 • Zou hiermee moeten kunnen: http://www.maxtor.com/en/support/downloads/big_drive_enabler.htm

  Info: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;303013

  Om schijven > 137 GB te kunnen gebruiken moet eigenlijk wel het SP1 zijn geïnstalleerd. Of de instellingen moeten handmatig of met de tool van Maxtor worden aangepast.

  EDIT: FAT32 heeft met een maximum van 2 TeraByte geen probleem met schijven > 137 GB. Dus dat zou het probleem niet moeten zijn: http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm
 • edit: Ik kan dan wel zo'n streaming installatie maken, zoals beschreven in de Computertotaal :) klinkt goed.. :)
 • Die Maxtor tools werken wel met Western Digital schijven, of ze ook werken met Seagate kan ik niet met zekerheid zeggen. Kijk anders even [b:f1caded599]hier[/b:f1caded599] voor Seagate tools.
 • Ok thanx, ik ga dr vanmiddag mee aan de slag :)
 • Het kan ook zijn dat je BIOS maar een max heeft van 137 GB. Dat had ik zelf namelijk ook bij mijn 200 GB harddisk van Maxtor.

  Wil je dit probleem verhelpen zal je een BIOS update moeten doen.

  Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat je BIOS maar een maximum van bijvoorbeeld 512 Mb geheugen aan kan. Bij telkens een nieuwe BIOS update worden deze waarden verhoogd. Dus je kan na een bios update een grotere harddisk en/of geheugen op je mainbordje plaatsen.

  Grts
 • [quote:27e1716298="JFace XL"]Hij heeft al eens eerder gedraaid met 200GB, maar dat was toen ie uit de fabriek kwam :)[/quote:27e1716298]

  Lijkt me toch niet erg waarschijnlijk. En van een moederbord dat na een BIOS update meer geheugen aankon heb ik ook nog nooit gehoord. Harde schijf wel inderdaad. Voor de rest…?
 • Ik krijg 10 talle van deze klachten bij mij in de winkel. Geloof me maar dat het de BIOS update is. Het kan erg riskant zijn, maar de nieuwe Asus en MSI moederbordjes zijn wel veilig met betrekking tot bios updates
 • lol het is een medion bordje… idd een aldi. Hij is dan ook nie van mij, maar van een vriend.. Toen hij uit de fabriek kwam was ie gewoon 200GB beschikbaar, dus het zal idd wel aan XP liggen :D

  Bedankt voor al jullie reacties, ik ga eens flink proberen, gelukkig heeft de nieuwe C!totaal ook een heel stuk over unattend installeren :) ik hoop dat dat ook lukt op een HDD van 200 GB..

  Chunky
 • Het zou wel handig zijn als iemand met een vraag eerst eens wat verder terugbladerde in het forum. Deze zelde vraag is de afgelopen twee weken inmiddels al vier keer gesteld [u:122d0f8f2f][/u:122d0f8f2f] en uitgebreid beantwoord.

  Jim
 • Ik heb gezocht.. en niks gevonden :-? , het is nou eenmaal onbegonnen werk om handmatig door al die bergen info te scrollen… :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.