Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel lukt niet.

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Geachte forumleden.
  Ik heb geprobeerd het systeem naar een vorig herstelpunt terug te zetten. Dit lukte niet, ik kreeg de melding: "Herstellen is niet voltooid, de computer kan niet worden hersteld naar: "datum" controlepunt van systeem. Er zijn geen wijzigingen op de computer aangebracht."
  Via de zoekfunctie heb ik gelezen, o.a. @Gerben en @Edmond Varwijk, dat het systeemherstel uitgezet dient te worden, vervolgens de computer te herstarten en systeemherstel weer aanzetten. Ook stipte @Gerben nog het verwijderen van bestanden aan.
  Betekent deze werkwijze dat alle vorige herstelpunten verloren gaan of "herinnert" de computer zich deze nog bij het opnieuw activeren van het systeemherstel? Welke bestanden dien ik eventueel te verwijderen en waar staan deze?
  Voor de volledigheid: systeem XP Home en na het gekozen herstelpunt is nog diverse software geïnstalleerd.
  Graag jullie advies. Bij voorbaat dank.

  J.B.
 • heb je al een oudere datum geprobeerd?
 • [quote:139dfbdc0b="jboonstra"]Via de zoekfunctie heb ik gelezen dat het systeemherstel uitgezet dient te worden, vervolgens de computer te herstarten en systeemherstel weer aanzetten.Betekent deze werkwijze dat alle vorige herstelpunten verloren gaan of "herinnert" de computer zich deze nog bij het opnieuw activeren van het systeemherstel?J.B.[/quote:139dfbdc0b]Als je dit doet worden àlle herstelpunten verwijderd en één enkel nieuw aangemaakt: een herstelpunt dat op dàt ogenblik wordt aangemaakt. Je vorige ben je dus kwijt.
  Maar vermits dat vorige blijkbaar toch niet werkt, verlies je er niets mee. (toch nog eens uittesten voor alle zekerheid)[quote:139dfbdc0b]Welke bestanden dien ik eventueel te verwijderen en waar staan deze? [/quote:139dfbdc0b] deze vraag versta ik niet: welke bestanden zou je moeten/willen verwijderen??? Of wilde je programma's terug kwijt, programma's die je na het vorig herstelpunt op je systeem zette? Zo ja: dan moet je die zelf gaan verwijderen (via configuratiescherm/software) en eventueel een regcleaner erover laten lopen.
 • @elios en @Passer, bedankt voor de reacties.
  @elios: ja, verschillende data geprobeerd. @Passer: dank voor de info. Overigens kwam mijn vraag over het verwijderen van bestanden voort uit een reactie van @Gerben. Wellicht dat hij zou kunnen aangeven wat hij bedoelt?
  Het systeemherstel op mijn pc heb ik echter weer aan de praat gekregen. Conform de tips van @Edmond Varwijk en @Gerben heb ik systeemherstel eerst uitgezet, vervolgens de pc herstart en systeemherstel weer aangezet. Uit een testje is gebleken dat systeemherstel nu weer doet wat er van wordt verwacht. Mijn probleem is derhalve opgelost.
  Een ieder bedankt voor het meedenken en/of reageren.

  J.B.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.