Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 LAN installatie

Anoniem
carlobernardini
14 antwoorden
 • Ik heb laatst een Toshiba Protege "10 inch laptopje op de PCdumpdag gekocht, en nu win ik daar windows 98 op gaan installeren, aangezien er nog geen OS op staat wn het niet zoveel aankan (P2 300mhz, 128mb).. Nu is het probleem dat hij geen ingebouwde cdrom heeft en er nog geen externe aangesloten kan worden. Dus dacht ik aan een LAN installatie vanaf een desktop, aangezien het laptopje wel over een crossover LAN connectie beschikt. Alleen weet ik helemaal niet hoe dat gaat… Kan iemand mij dat uitleggen a.u.b?

  Alvast hartelijk bedankt,

  Carlo
 • Wat je zou kunnen doen:

  - Met Partition Magic for DOS (Kun je volgens mij maken in PM zelf. Menu tools -> Create Rescue disks) de harde schijf opnieuw indelen en een laatste partie maken van zo'n 700 MB.
  - De windows98-cd sharen vanaf een andere PC.
  - Met behulp van Nu2 een modulaire netwerk-boot diskette maken, een drive-mapping maken naar de share, en de hele cd naar de harde schijf van je laptop fietsen.
  - setup.exe! :wink:

  Suc6!
 • Ja ik heb PM7 pro en ik heb die rescue disk gemaakt maar die rest snap ik niet helemaal…
 • Waar Anakin naar toe wilt is het volgende:
  je maakt een extra partitie aan op je laptop (met PM voor dos, omdat er nog geen OS op de laptop staat) en deelt op een andere computer in het netwerk de Windows 98 installatie cd. Daarna gebruik je Nu2 om een netwerkverbinding vanuit dos op te zetten met die computer waarop je de Windows 98 installatiecd hebt gedeeld. Daarna kopieer je de hele cd naar je net aangemaakte partitie op de laptop, en dan kun je gewoon setup.exe opstarten vanaf de harde schijf in je laptop :)

  Vic
 • bedankt, ik denk dat het met jouw uitleg wel moet gaan lukken, vic ;)

  Carlo
 • klopt het als ik deze configuratie kies voor de partitie:

  Create as: Primary partition
  Partition type: FAT

  Maar ik kan maar een partitie maken van 2047,4mb en dat is een beetje vaag want ik heb 6 gig op de harde schijf vrij staan… en ik wil uiteraard de hele harddisk gebruiken voor windows… Of bedoelde je een andere partitie?
 • [edit]
  of kan het zijn dat ik dat ik de partitie als type "extended" moet maken? dan kan ik wel de volle capaciteit van de harde schijf gebruiken…
 • Je kan meer dan 2 gieg hebben als je kiest voor FAT32 ipv FAT.
  Succes.
 • Zo maar ff een vraag trouwens, gezien je Avatar en woonplaats: Waarom geen linux?

  De eerste partitie moet altijd Primary zijn (what's in a name), aangezien daar o.a. de MBR wordt weggeschreven. Van een Extended Partition kan niet worden geboot.

  Mlouage heeft gelijk. FAT kan maximaal 2GB aan. FAT32 meer. NTFS nog veel meer. Maar NTFS werkt weer niet met Windows98.

  Als je niet voor FAT32 kan kiezen dan heeft dat te maken met het feit dat je geboot hebt in DOS, en dat ondersteunt geen FAT32.

  Ik zou het tijdens de installatie zo laten, dan kun na installatie ook Partition Magic er weer opzetten en converteren/indelen naar wens.

  Greetz!
 • t'is voor mn pa en die weet nauwelijks hoe je met windows om moet gaan - laat staan linux, anders had ik er niet een over getwijfeld…. Maar linux is echt niets voor hem, veel te moeilijk en verder zou alleen mandrake iets kunnen zijn - als een van de makkelijkste distributies - maar daarvoor is de laptop weer te langzaam met 300mhz en 128mb ram… Dus windows 98 is ideaal voor hem :(
 • trouwens, het is me nu gelukt de partities te maken; een van 720 mb (voor de windows cd) en een met de rest van de pl;aats. De 720mb partitie is logical FAT32 en de "rest" partitie primary FAT32. Nu is het probleem dat ik geeen ideee heb hoe dat met Nu2 moet, alleen ik heb ook niet de originele versie van windows 98… maakt dat verschil? als jullie dat niet weten, leg dan maar gewoon verder uit volgens de normale manier ;)

  Alvast bedankt!
 • Even tussendoor : DOS werkt ook gewoon met FAT32 hoor…

  Is die installatie al gelukt ? Anders kon/kan je toch gewoon de cdrom uit die andere pc halen en tijdelijk in die laptop drukken … ?
 • Lees eerste bericht… Laptop heeft geen cd-rom en geen extrene ;)
 • Nu2 moet je downloaden op een floppy! Die zorgt ervoor dat je netwerkfunctionaliteit op je laptop krijgt. Vervolgens ga je de hele cd van Windows 98 naar je laptop halen. Je kunt op bart's site de nodige info verder vinden!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.