Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

toegang tot oude HD na installatie nieuwe

Lodyx
13 antwoorden
 • Wegens crash van moederboard :evil: e.e.a. vervangen, tegelijkertijd een nieuwe HD aangeschaft :D . Na installatie oude HD als slave toegevoegd.
  Wordt wel herkend :P maar wegens NTFS niet direct benaderbaar :-? .
  Hoe krijg ik de bestanden op mijn nieuwe HD?
 • Even voor de duidelijkheid: Heb je op de oude hdd NTFS als bestandssysteem staan? Welk OS heb je geinstalleerd dan op de nieuwe?
 • Met dit tooltje :
  http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfsdos.shtml

  kan je onder windows 98 en dos de bestanden lezen van een NTFS volume
 • Vanuit Windows 98 is het niet mogelijk NTFS volumes te benaderen. Hiervoor heb je Windows 2000 of hoger nodig. Maar hoe heb je NTFS op de oude hdd gekregen? Had je daar eerst een recenter OS geinstalleerd?

  EDIT: nooit gehoord van zo'n tooltje…
 • ->OS Windows
 • Op de oude HD is XP geïnstalleerd, evenals op de nieuwe HD.
  Omdat de oude HD, nu als slave, eigenlijk ook een systeemschijf is met NTFS is hij niet te lezen. Het tooltje van NTFSDOS geeft wel leesmogelijkheden, maar kan ik daarmee bestanden verplaatsen?
 • Sorry, ik ken het tooltje niet. We zullen dus op reacties van mede forummers moeten wachten.
 • Dat ligt niet aan het feit dat de andere schijf NTFS is, maar aan het systeem van rechten. Je oude account ID's zijn weg en dus heb je geen toegang meer. Je moet als administrator een "take ownership" actie uitoefenen op de oude schijf en je hebt weer volledig toegang.

  www.google.com, take ownership xp en je vindt binnen vijf seconden de juiste link.
 • BEdankt voor de tip.
  Ik kom er alleen nog niet. Als ik rechts click krijg ik niets over beveiliging o.i.d. Wel komt iedere keer de melding op dat de schijf niet geformatteerd zou zijn. Bij rechts clicken en even zoeken wordt echter aangegeven dat het een MBR betreft, dus wel geformatteerd (moet ook wel want de HD was akkoord voor de veranderingen).
 • In dat geval moet je aan datarecovery, want dan is er iets gruwelijk mis gegaan.
 • Er kan eigenlijk niets misgegaan zijn. De schijf werkte goed en hangt nu alleen in een ander systeem als slave.
  Het vreemde is dat nu ik de jumper voor cable select heb verwijderd en de maxtor nu echt een slave zou moeten zijn, de bios de schijf perfect herkend, maar windows xp home edition vindt hem niet.
  Ra ra hoe krijg ik de schijf weer te zien?
 • Zoals ik het nu begrijp, vraagt windows om de schijf te formateren, als je em wilt openen. Afaik is die schijf dan corrupt. Er zijn genoeg tooltjes die je data kunnen redden, echter, vaak kan je met hun trail alleen de data lezen, niet copieren. Uiteraard kan je dan de code kopen, of op andere manieren er aan komen.

  Jochem
 • Kun je nog wel op die HD opstarten in je nieuwe systeem.? Dus je nieuwe HD effe loskoppelen. Ook al zou je allemaal meldingen krijgen over andere /nieuwe hardwar. Hij moet wel in staat zijn om je nieuwe systeem op te starten.

  Maxtor… Ik heb wel eens gedoe gehad met de jumpertjes van Maxtor schijven, dat de aanwijzing slave/master/cable niet correct stonden aangegeven.

  Koppel desnoods ook je CDromms effe los. en start op met slechts 2 schijven en zet die oude HD eens apart op je 2e IDEE…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.