Vraag & Antwoord

OS Windows

dell latitude P1 sneller!?

11 antwoorden
 • Ik heb een Dell Latitude Pentium 1 Processor. XP draait er redelijk op en ik gebruik hem alleen voor Word en andere kleine programmaatjes. Wie kan mij vertellen hoe ik mijn laptopje sneller kan laten draaien? Dell latitude Intel Pentium MMX-processor 167 MHz 64 Mb Ram-geheugen
 • Nou echt snel kan die nooit worden. Je moet er voor windhoos XP zowiezo meer geheugen in doen. Maae dan kun je weer 2 andere problemen tegenkomen: of er kan niet meer geheugen in, of je moederbord cached niet meer dan 64mb en dan wordt hij alleen maar trager met meer geheugen. Ik zou er als ik jou was gewoon windows 98 opzetten, dat draait stukken beter, ondanks dat het meer vastlopers heeft :wink: .
 • Nou, ik bedank voor de vastlopers van win 98 en ME. XP draait prima! alleen bij het opstarten duurt het ietsie langer, maar dan zet ik hem gewoon op standby en dan is er niks aan de hand. Ik had het erger verwacht maar soms moet je gewoon iets proberen... Hoe kun je weten of het moederbord meer geheugen aankan? Waar kan ik daar info over vinden? Mijn ervaring met een P2 met teveel geheugen is goed, alleen moest ik wel de zijkanten van de kast er af halen en de kast op klossen zetten! Haha... Dat kan dus niet met een laptop... Maar je wilt wat als student he. Meer tips?
 • Tsja.. het zal dan wel Ik vind dat windows XP pas goed loopt vanaf een Mhz of 400 met minimaal 256 mb. Dus ik kan me totaal niet inbeelden dat jij met een P1-166 en 64mb XP "lekker" draait. Maarja enige wat je kunt doen zijn alle onnodige dingen in XP uitzetten en kijken of er extra geheugen bij kan. Maar zelf zou ik gewoon voor 98 gaan.. stapje terug hoeft niet altijd slechter te zijn :wink:
 • [quote:5998554f23="yoo_han"]Nou echt snel kan die nooit worden. Je moet er voor windhoos XP zowiezo meer geheugen in doen. Maae dan kun je weer 2 andere problemen tegenkomen: of er kan niet meer geheugen in, of je moederbord cached niet meer dan 64mb en dan wordt hij alleen maar trager met meer geheugen. Ik zou er als ik jou was gewoon windows 98 opzetten, dat draait stukken beter, ondanks dat het meer vastlopers heeft :wink: .[/quote:5998554f23] Of windows2000.....die vreet ook een stuk minder geheugen en processorkracht, en is bijna net zo stabiel als windows xp.
 • Ik ben het eens met sdh. Ik heb nog een oude compaq staan met 233 Mhz proc en 64 MB RAM. Windows 2000 draait daar nog redelijk op. Ik heb wel alle services uitgeschakeld die niet nodig zijn. Als je alleen de hoognodige services draait en oplet dat je niet onnodig ander spul op de achtergrond laat meedraaien valt er heel aardig mee te draaien met zo weinig geheugen en een trage proc. En qua stabiliteit vind ik Windows 2000 ook net zo goed al XP.
 • Als je toch perse xp wilt draaien, zou je eens naar de services kunnen kijken, en andere achtergrondprocessen.
 • [quote:a2b062105e="gerben"]Als je toch perse xp wilt draaien, zou je eens naar de services kunnen kijken, en andere achtergrondprocessen.[/quote:a2b062105e] Uhh, volgens mij is dit wat ik zelf ook al zei.
 • In ieder geval past dit topic beter in een ander subforum.
 • zoek is op google naar "Windows XP tweaks" zo kan je hem veel sneller maken..
 • Dit is een goeie site: www.tweakxp.com

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.