Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win2k SP 4, atapi.sys fout

wtheiner
6 antwoorden
  • Hi all,

    ik heb een probleem.

    Ik draai Windows 2k Advanced Server en ik wil nu ServicePack 4 installeren. maar nu krijg ik de fout dat het bestand atapi.sys door een of andere programma in gebruik zou zijn.

    Maar wanneer ik al mijn openstaande programma's sluit, ook in de taakbalk rechtsonderaan, dan blijft de foutmelding.

    Waaraan ligt dit? Ik bestuur mijn server wel via Terminal Server en ik weet niet of dit het probleem zou zijn want ik heb wel iets gehoord dat het met de IDE controller te maken zou hebben….

    Wie kan mij helpen?

    Bedankt!

    W.
  • [quote:b1088d3b4d="wtheiner"]Hi all,

    ik heb een probleem.

    Ik draai Windows 2k Advanced Server en ik wil nu ServicePack 4 installeren. maar nu krijg ik de fout dat het bestand atapi.sys door een of andere programma in gebruik zou zijn.

    Maar wanneer ik al mijn openstaande programma's sluit, ook in de taakbalk rechtsonderaan, dan blijft de foutmelding.

    Waaraan ligt dit? Ik bestuur mijn server wel via Terminal Server en ik weet niet of dit het probleem zou zijn want ik heb wel iets gehoord dat het met de IDE controller te maken zou hebben….

    Wie kan mij helpen?

    Bedankt!

    W.[/quote:b1088d3b4d]

    Lukt het niet als je opstart in veilige modus?
  • [quote:a26663217c="rataplantje"]Lukt het niet als je opstart in veilige modus?[/quote:a26663217c]

    Volgens mij kun je in de veilige modus geen Service pack installeren. Maar goed, ben benieuwd waar het aan ligt dus ik volg dit onderwerp maar. Helaas weet ik zelf (nog) geen oplossing.
  • atapi.sys is volgens mij voor de CD/DVD spelers/branders.
    In de veilige modus wordt deze denk het ook wel gestart.

    Probeer je CD/DVD spelers/branders te ontkoppelen, en dan SP4 te installeren.
  • Is er echt geen makkelijkere manier :S:S

    Ik heb er ook Daemon Tools opstaan voor een virtuele CD/DVD rom speler. Maar die heb ik al uitgeschakeld en toen geprobeerd maar da lukte ook niet.

    Als ik m'n CD/DVD rom speler moet ontkoppelen moet m'n server down :( moet ik eerst de server nog zoeken :P of jaah, ik weet waar ie staat maar staat weer wat voor en zo….

    Lukt allemaal wel, maar is er niet een iets makkelijkere manier?? Of weten jullie da zo ook niet? Ik ga morgen proberen veilige modus, nu is m'n server nog te druk bezig en kan dus niet down.

    Jullie horen het.

    W.
  • Een service pack installeren op een draaiende server is vragen om problemen.
    Alle services zover mogelijk uitzetten, netwerkkabel ontkoppelen en dan pas het service pack installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.