Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 95 cd-rom wordt niet in dos gelezen

None
10 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik heb linux van mijn computer gehaald en probeer windows 95 weer te installeren.
  De schijf is van het type fat16.
  De windows 95 cd-rom wordt niet automatisch gelezen als de computer opstart (wel in bios ingesteld). Via een opstartdiskette kan ik de D: niet benaderen. Hoe kan ik in hemelsnaam windows 95 weer installeren?

  Bedankt,
 • Windows 95 is niet bootable. Dan kan pas vanaf Windows 2000. Als je opstart vanaf diskette moet je E: kiezen in plaats van D: Daarna setup typen en dan moet de setup starten.
 • [quote:9f9101a2b9="praatpaal"]Dan kan pas vanaf Windows 2000.[/quote:9f9101a2b9]
  En bepaalde 98 cd's :)

  ig, maak een opstartflopsie en ga dan eerst even met fdisk alle partities _echt_ weghalen, dan nieuwe partites aanmaken voor win95…
 • [quote:a1c806974e="tomschout"]Ik heb linux van mijn computer gehaald en probeer windows 95 weer te installeren.
  De schijf is van het type fat16.
  De windows 95 cd-rom wordt niet automatisch gelezen als de computer opstart (wel in bios ingesteld). Via een opstartdiskette kan ik de D: niet benaderen. Hoe kan ik in hemelsnaam windows 95 weer installeren?
  [/quote:a1c806974e]Ervan uitgaande dat je een standaard IDE CD-Rom speler gebruikt, dan kun je ieder Windows 98 opstart diskette gebruiken om de CD-Rom speler correct te herkennen. Op www.bootdisk.com kun je ook het een en ander vinden.
 • bootdisk (win95) gedownload vanaf www.bootdisk.com en opnieuw geprobeerd.
  mscedex is gestart alleen kan nog steeds niet de D: of E: aanspreken.
 • Als je opgestart hebt van de bootdisk komt er normaal effe op het scherm welke driveletter voor je cd-rom is. Ik heb hier al gehad dat het R: was. Dus best even kijken wat ie zegt.
 • Klopt het was R:

  dit stond alleen niet in het beeld weergegeven.

  Bedankt,

  Tom
 • Graag gedaan, we zijn er om elkaar te helpen.
 • Wat je ook had kunnen doen: de inhoud van de win95 dir naar de harddisk kopieren, de computer daarna starten in dos (via f8, of rebooten naar dos), dan de schijf leeghalen met het commando deltree, en dan vanaf de harde schijf opnieuw installeren.
 • [quote:c4b65acd48="praatpaal"]Dan kan pas vanaf Windows 2000.[/quote:c4b65acd48]

  gaan we weer, 98 se en me zijn ook bootable (en nu niet eigenwijs het is echt zo en anders mag jij me uitleggen waarom die van mij booten)


  [quote:c4b65acd48="gerben"]Wat je ook had kunnen doen: de inhoud van de win95 dir naar de harddisk kopieren, de computer daarna starten in dos (via f8, of rebooten naar dos), dan de schijf leeghalen met het commando deltree, en dan vanaf de harde schijf opnieuw installeren.[/quote:c4b65acd48]

  dus eerst leegkinkelen en daarna van die leeggekinkelde schijf gaan instaleren?? :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.