Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Veranderen Taal in Windows XP

Edmond Varwijk
12 antwoorden
 • Beste mensen,

  Wie kan mij vertellen of het mogelijk is een windows XP UK-version om te zetten naar een windows XP met Nederlandse teksten? Ik wil de de engelse versie omzetten naar Nederlands.

  En als dit mogelijk is waar kan ik dan die bestanden vinden, in ieder geval al heel erg bedankt voor het lezen!
 • Volgens mij is dat niet zomaar mogelijk. Ik heb het ook al eens geprobeerd, maar tis me nooit gelukt. Maar als er toch iemand is die een mogelijkheid weet, dat wil ik het ook graag weten. :wink:
 • Is mogelijk om van Engels naar Nederlands te vertalen, helaas is dit enkelt voor bedrijven en voor windows xp pro.
 • Nou gelukkig ben ik in het bezit van een XP-professional! Dus dan moet ik het gewoon ergens in de instellingen kunnen vinden neem ik aan… ??
 • Helaas, windows xp prof alleen is niet voldoende, deze functie is er alleen voor bedrijven, en niet voor thuisgebruikers.
 • Om WinXP van taal te laten veranderen moet je om te beginnen de Multi Lingual version van WinXP Pro hebben. Alleen dan heb je de mogelijkheid om via Language Packs de gewenste taal (talen) te installeren. Voor de gewone versies is die mogelijkheid er niet, en dus zul je gewoon opnieuw moeten installeren in de juiste taal.
 • [quote:418622d645="Binary"]Om WinXP van taal te laten veranderen moet je om te beginnen de Multi Lingual version van WinXP Pro hebben. [/quote:418622d645]

  Dit is niet correct. Iedere WinXP Pro is een MUI versie, alleen is die uitgeleverd met maar 1 taal. Ik heb hier thuis wel de MUI-set en die kan ik op iedere XPro installeren en dan heb ik de oorspronkelijke taal plus de talen uit de MUI tot mijn beschikking.

  mvrgroet Edmond
 • Oeps! Dat ga ik uitproberen. Bij de PC's die wij onder contract hebben worden deze Multi Lingual versies uitgeleverd met een engelse basisversie plus een paar CD's Languages Packs. Ik wist niet beter of die horen bij elkaar. Maar ik ga er binnenkort wel eens even mee stoeien.
 • Ik ben benieuwd naar je bevindingen… ik zal zelf ook eens op ondezoek uitgaan.

  Misschien is deze link handig:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;177561

  Veel succes en laat de reacties maar komen!
 • Voorlopig gaat het niet door: [b:d3bdea5cd2]Multilingual User Interface Packs runs with and requires the English Version of Windows XP Embedded[/b:d3bdea5cd2] (Zie: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=F120ACD9-73F2-4DBE-BA34-84D362993616&displaylang=en). Het is dus blijkbaar niet zo dat je [i:d3bdea5cd2]elke[/i:d3bdea5cd2] versie van WinXP pro met meerdere talen kunt uitbreiden. Of toch??
  De door ons gebruikte versies installeren ook nog eens alleen maar als ze de juiste build zien. Dat zal ongetwijfeld met de OEM regels te maken hebben. Om te stoeien heb ik dus de juiste engelse versie nodig. Die heb ik natuurlijk wel, maar daar ging het even niet om.
 • Ik dacht dat je een Engelstalige windows xp professional nodig had en dat het alleen voor bedrijven was die een volume licensie overeenkomst hadden met Microsoft.
 • Yep mijn fout, je moet inderdaad de US WInXP Pro installeren en daarop de MUI. Gelijk. Ik was in de war met dat je wel een gewone retailversie (winkelversie) van XPro kunt hebben, je hebt geen speciale WIndows nodig.

  Sorry voor de verwarring.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.