Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows boot niet meer na maken van linux partitie

carlobernardini
13 antwoorden
 • Een vriend van me heeft laatst geprobeerd linux te installeren en heeft daarvoor partities gemaakt. Maar het aanmaken van de partities is toen mislukt, en als we nu de pc opstarten, komt het bootscherm van windows met "Loading windows XP home edition" wel, maar als dat klaar is krijgen we iets dat zegt dat 2 programma's niet konden worden opgestart en reboot de pc. En dit herhaald hij alsmaar. We hebben nog geprobeerd windows te 'repairen' vanaf de windows XP cd, maar dan hebben we een admininstrator password nodig wat we niet kennen… Als we proberen windows opnieuw te installeren, dan zegt de installer dat er geen partities zijn waar windows op installeerbaar is… Wat kan hij nu doen??? Bestaat een standaard administrator password dat altijd werkt?
  Als je mij wilt mailen of op msn wilt spreken, m'n email adress is carlobernardini@hotmail.com

  Alvast hartelijk bedankt,

  Carlo
 • Als je je bestanden wilt redden, zul je XP op een andere hd kunnen installeren, en vanuit die XP alle belangrijke bestanden kopieren.
 • [quote:8433daaedd="carlobernardini"]Een vriend van me heeft laatst geprobeerd linux te installeren en heeft daarvoor partities gemaakt. Maar het aanmaken van de partities is toen mislukt, [/quote:8433daaedd] Waarmee? PartitionMagic? Wellicht zou je hier wat meer details kunnen melden.
  [quote:8433daaedd="carlobernardini"]en als we nu de pc opstarten, komt het bootscherm van windows met "Loading windows XP home edition" wel, maar als dat klaar is krijgen we iets dat zegt dat 2 programma's niet konden worden opgestart en reboot de pc. [/quote:8433daaedd] Welke twee programma's konden niet worden opgestart?
  [quote:8433daaedd="carlobernardini"]Als we proberen windows opnieuw te installeren, dan zegt de installer dat er geen partities zijn waar windows op installeerbaar is… [/quote:8433daaedd] Heb je wellicht met PartitionMagic de Windows partitie(s) verwijderd of verborgen (hidden).[quote:8433daaedd="carlobernardini"]Bestaat een standaard administrator password dat altijd werkt? [/quote:8433daaedd] Niet dat ik weet. Heb je al geprobeerd bij het password dialoog, géén password te typen en te drukken op [Enter]


  Verder is het van belang te weten als je vragen stelt in een computer forum, dat je geduld behoort te hebben voor een reactie. Gebruik A.U.B geen woorden zoals URGENT in de topic titel.
 • [quote:cb38c150f1="jolo"][quote:cb38c150f1="carlobernardini"]Een vriend van me heeft laatst geprobeerd linux te installeren en heeft daarvoor partities gemaakt. Maar het aanmaken van de partities is toen mislukt, [/quote:cb38c150f1] Waarmee? PartitionMagic? Wellicht zou je hier wat meer details kunnen melden.
  [quote:cb38c150f1="carlobernardini"]en als we nu de pc opstarten, komt het bootscherm van windows met "Loading windows XP home edition" wel, maar als dat klaar is krijgen we iets dat zegt dat 2 programma's niet konden worden opgestart en reboot de pc. [/quote:cb38c150f1] Welke twee programma's konden niet worden opgestart?
  [quote:cb38c150f1="carlobernardini"]Als we proberen windows opnieuw te installeren, dan zegt de installer dat er geen partities zijn waar windows op installeerbaar is… [/quote:cb38c150f1] Heb je wellicht met PartitionMagic de Windows partitie(s) verwijderd of verborgen (hidden).[quote:cb38c150f1="carlobernardini"]Bestaat een standaard administrator password dat altijd werkt? [/quote:cb38c150f1] Niet dat ik weet. Heb je al geprobeerd bij het password dialoog, géén password te typen en te drukken op [Enter]


  Verder is het van belang te weten als je vragen stelt in een computer forum, dat je geduld behoort te hebben voor een reactie. Gebruik A.U.B geen woorden zoals URGENT in de topic titel.[/quote:cb38c150f1]

  Sorry voor dat URGENT in het onderwerp…
  De partities had ik gemaakt in Partition Magic pro 7. Daar had ik de wizard create new partitions opgestart. Hij heeft 3 harde schijven. Toen heb ik gezegd dat ik er een besturingssyteem op zou gaan zetten. Daarna zei ik dat ik een primaire partitie wou. Toen kwam er iets raars: op schijf C: staat windows geinstalleerd, en D: was vrij en daarop wilde ik het installeren. Naast D: was er ook nog een hardeschijf, de E:, waar geen OS opstond en ook niets aan moet worden gedaan. Maar PM vroeg waar ik de partitie wou maken, en de enige keuze was voor de C: schijf. Dit heb ik dat ook geselecteerd en vervolgens vroeg hij waar ik ruimte vandaan wilde halen, en ik heb alleen D: geselecteerd. Toen begon hij de partities te maken (een Ext2 en een Swap, allebij primair) en moest hij rebooten om te taken te voltooien. Toen hij rebootte, zag ik inderdaad dat hij de taken aan het uitvoeren was, maar ineens bleef hij haken bij de 30%, waar hij ongeveer een uur op bleef. Toen we zagen dat het alsmaar niet doorging en het leek of het was vastgelopen, hebben we de pc uitgeschakeld. Toen we hem daarna opnieuw op hadden gestart, verscheen dus dat scherm met loading Windows XP Home Edition, maar als dat klaar was komt er ineens een schermpje dat meld dat twee programma's niet konden worden opgestart en vervolgens rebootte hij meteen. Dit ging maar zo door.. Dus hebben we geprobeerd windows te 'repairen', maar daarvoor hadden we dus dat admin password nodig wat we niet hebben gevonden. We hebben ook geprobeerd gewoon niks in te vullen en op enter te drukken maar dat resulteerde ook niks. Daarna hebben we zelfs geprobeerd windows XP opnieuw te installeren, wat ook niet werkte omdat alle partities die in het lijstje stonden door de installer geweigerd werden,. ookal waren ze gewoon NTFS en FAT32…. Weet iemand mij alstjeblieft mee verder te helpen?

  Alvast heel erg bedankt (ook Jolo),

  Carlo
 • heeft je vriend nu 3 harde schijven of 3 partities?

  in het eerste geval adviseer ik om alle partities op alle schijven te wissen, daarna windows installeren en daarna Linux.

  in het 2e geval zou je het zo moeten doen dat je op 1 schijf 2 partities overhoudt. Windows installeert en daarna Linux.
  Linux maakt automatisch 3 partities , oa Swap.

  Heb je de Linux CD's gekocht of gedownloadt en op CD gebrand?
  suc6
 • [quote:dd5e1b3caf="nefertitis"]heeft je vriend nu 3 harde schijven of 3 partities?

  in het eerste geval adviseer ik om alle partities op alle schijven te wissen, daarna windows installeren en daarna Linux.

  in het 2e geval zou je het zo moeten doen dat je op 1 schijf 2 partities overhoudt. Windows installeert en daarna Linux.
  Linux maakt automatisch 3 partities , oa Swap.

  Heb je de Linux CD's gekocht of gedownloadt en op CD gebrand?
  suc6[/quote:dd5e1b3caf]

  We hebben afgesproken dat we maar schijt hebben aan linux, als we maar de pc weer laten werken onder windows - dat boven alles… Die vriend heeft 3 harde schijven. Een waarop (daarvoor) een NTFS bestandssysteem op stond en de andere twee ook. Wat bedoel je eigelijk met "in het tweede geval"? Als dat eerste niet werkt? Trouwens, als die partities allemaal gewist zijn, hoe maak ik dan opnieuw een NTFS partitie aan?
  Alvast bedankt weer
 • de programma;'s die dus niet kunnen worden geladen worden zo in de error weergegeven:

  Autochk program not found -skipping AUTOCHECK

  xmnt2001 progrm not found-skipping AUTOCHECK

  en dat was het……..
  Ik vind het echt heel vreemd… :-?
 • [quote:80c4872805="carlobernardini"]De partities had ik gemaakt in Partition Magic pro 7. Hij heeft 3 harde schijven. Toen kwam er iets raars: op schijf C: staat windows geinstalleerd, en D: was vrij en daarop wilde ik het installeren. Naast D: was er ook nog een hardeschijf, de E:,[/quote:80c4872805] Dus het gaat om 3 harde schijven die elk slechts één partitie hadden. Want een harddisk die nog niet gepartitioneerd is heeft geen letter.
  [quote:80c4872805="carlobernardini"]Maar PM vroeg waar ik de partitie wou maken, en de enige keuze was voor de C: schijf. Dit heb ik dat ook geselecteerd en vervolgens vroeg hij waar ik ruimte vandaan wilde halen, en ik heb alleen D: geselecteerd. [/quote:80c4872805] Als je Linux wilt installeren op de tweede harddisk, in PartitionMagic Disk 2, dan hoeft Disk 1 C: niet te worden geselecteerd. Gaf die wizard wel aan wat er gewijzigd zou worden? Ik vraag me af of het wel een goed idee was, de wizard te gebruiken. Zelf partitioneerde ik in PartitionMagic altijd handmatig.
  [quote:80c4872805="carlobernardini"]Toen begon hij de partities te maken (een Ext2 en een Swap, allebij primair) en moest hij rebooten om te taken te voltooien.[/quote:80c4872805] En je bent er zeker van dat PartitionMagic die Ext2 en een Swap partities aan het maken was op Disk 2?

  Zou je met de PartitionMagic boot diskettes de status kunnen controleren. Windows XP kan alleen opstarten van C:\ als deze partitie status [b:80c4872805] Active [/b:80c4872805] heeft. Maak deze zo nodig Active via rechter muis knop > Advanced > Set Active.
  [quote:80c4872805="carlobernardini"]Toen hij rebootte, zag ik inderdaad dat hij de taken aan het uitvoeren was, maar ineens bleef hij haken bij de 30%, waar hij ongeveer een uur op bleef. [/quote:80c4872805] Maar wat is er nu gewijzigd? Gaf PartitionMagic een foutmelding?
  [quote:80c4872805="carlobernardini"]Dus hebben we geprobeerd windows te 'repairen', maar daarvoor hadden we dus dat admin password nodig wat we niet hebben gevonden. [/quote:80c4872805] Dat zou hetzelfde password moeten zijn dat tijdens het installeren is opgegeven.
  [quote:80c4872805="carlobernardini"]Daarna hebben we zelfs geprobeerd windows XP opnieuw te installeren, wat ook niet werkte omdat alle partities die in het lijstje stonden door de installer geweigerd werden,. ookal waren ze gewoon NTFS en FAT32….[/quote:80c4872805] En dat zou ook alleen kunnen als de C:\ partitie niet hidden en dus Active is. Een hidden partitie heeft geen letter.

  [quote:80c4872805="carlobernardini"]de programma;'s die dus niet kunnen worden geladen worden zo in de error weergegeven:

  Autochk program not found -skipping AUTOCHECK

  xmnt2001 progrm not found-skipping AUTOCHECK [/quote:80c4872805] Dat zou er inderdaad op kunnen wijzen dat de Windows partitie niet de status Active heeft. Zie deze discussie http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/16969/


  Probeer als je veel info hebt om te melden, deze in meerdere alinea's in te delen. Dat komt de overzichtelijkheid ten goede, en verkleint de kans dat er iets over het hoofd wordt gezien.

  [quote:80c4872805="nefertitis"]in het eerste geval adviseer ik om alle partities op alle schijven te wissen, daarna windows installeren en daarna Linux.[/quote:80c4872805] Als de Windows partitie alleen maar hidden is, hoeft deze niet te worden verwijderd.
 • Dat dat de windows partitie hidden zou kunnen zijn zou best kunnen, omdat we, toen we die Ext2 partitie aanmaakten, die active hadden gezet en dat de windows partitie daar misschien hidden door is geworden? Maar het vreemde vind ik, dat je nog altijd wel de windows XP bootscreen ziet… Dus om die partitie Active te zetten moeten we gewoon de partition Magic rescue discs aanmaken?

  Heel erg bedankt Jolo e.a!

  Carlo

  PS: Hij wil Linux nu niet meer te installeren na al dit, als windows het maar doet.

  PS 2: Fijne koninginnedag iedereen in nederland ;)
 • We hebben nu dus de partition magic rescue disk opgestart en die zegt nu allemaal rare dingen en noemt parttities die ik helemaal niet ken… :
  Hij had eerst dus twee NTFS partities en een FAT32. Nu is het volgende gebeurd. Eerst was zo:

  NTFS C:/ 50bg used | NTFS D:/ | FAT32 E:/

  Nu heeft de C:/ ineens een heel raar bestandssyteem gekregen: PqRP, en ik heb geen idee wat dat is… En hij zegt dat hij helemaal vol is, maar hij had nog wel iets over op die schijf. De andere partities lijken normaal te zijn gebleven. De Linux Ext2 en Swap staan er ook niet tussen… Weet iemand wat er is gebeurd????

  Alvast bedankt weer

  Carlo
 • [quote:0dbab7a2bb="carlobernardini"]Nu heeft de C:/ ineens een heel raar bestandssyteem gekregen: PqRP, en ik heb geen idee wat dat is… En hij zegt dat hij helemaal vol is, maar hij had nog wel iets over op die schijf. De andere partities lijken normaal te zijn gebleven. De Linux Ext2 en Swap staan er ook niet tussen… Weet iemand wat er is gebeurd???? [/quote:0dbab7a2bb] Omdat PartitionMagic vastliep tijdens het maken van de Linux partities, kan de partitie tabel corrupt geworden zijn. Je zou xfdisk kunnen downloaden http://www.mecronome.de/xfdisk/download.php Er staat zelfs een Nederlandstalige versie. Het is een zip bestand. Die pak je uit, en kopieert de bestanden xfdisk.exe en xfdisk.ini naar een Windows opstart diskette. De fdisk.exe is ongeveer 85,2 KB groot. En de xfdisk.ini 203 bytes. Als je de pc het opgestart met de Windows opstart diskette, dan start je 'm met [b:0dbab7a2bb] xfdisk [/b:0dbab7a2bb]
  (Alleen F1 help werkt niet, wegens het ontbreken van het bestand xfdisk.xfh) Dan kun je de output van xfdisk eventueel hier posten. Als je bijvoorbeeld de C:\ partitie selecteerd met de pijltjes toetsen, en op [Enter] drukt, dan worden de opties getoond.
 • Ok, bedankt, maar we hebben windows al de partitie laten verweideren en een nieuwe laten maken en opnieuw geinstalleerd… Dankjewel voor alle informatie die ik vast wel eens weer kan gebruiken :wink: … Zouden alle bestanden er nog op zijn geweest als ik die xfdisk methode had gedaan?

  Bedankt,

  Carlo
 • [quote:da6c6a3eaf="carlobernardini"]Zouden alle bestanden er nog op zijn geweest als ik die xfdisk methode had gedaan? [/quote:da6c6a3eaf] Waarschijnlijk niet. xfdisk kan worden gebruikt om bijvoorbeeld Linux partities te verwijderen. Of een Windows partitie actief te maken. Om verdwenen partities terug te halen kan testdisk worden gebruikt. http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html Als je geen data kwijt bent en Windows weer goed opstart heb je die xfdisk en testdisk niet nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.