Vraag & Antwoord

OS Windows

foutmelding: MS DOS 16 bits subsysteem

3 antwoorden
  • Hallo, Sinds een week krijg met regelmaat de volgende foutmelding op het scherm. In een dos achtige omgeving (zwart scherm) met erboven 16 bits ms dos subsysteem, staat de melding: D:\Docume~1\ab318~1.cc4\locals~1\temp\msbb.exe De ntvdm-cpu heeft een ongeldige instructie aangetroffen. CS:072b IP:0109........ kies sluiten om deze toepassing te sluiten. Ik kan dan kiezen uit 'sluiten' of 'negeren' Het gekke is dat ik laatst die hele map heb verwijderd waar dat msbb.exe in stond. Ik heb ook al op spyware en virussen gescanned. Wie weet wat dit is? Ab.
  • Ik heb ooit ook zo'n melding gehad bij een dos programma. Toen vertelde iemand dat ik eens moest proberen om -0 achter het pad in de snelkoppeling te zetten. Vraag me niet wat die -0 betekent, maar het werkte toen wel :) Dus ga eens naar de eigenschappen van die snelkoppeling en zet dan achter het pad een spatie gevolgd door -0
  • msbb hoort dacht ik bij spyware, kijk eens hier (wat zouden we zijn zonder een zoekfunctie): http://tforum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=114674&highlight=msbb Heb je Ad-aware gebruikt voor het verwijderen? Kan in ieder geval handmatig. Wat ik in zo'n geval sowieso doe is het betreffende bestand verwijderen. Oh ja, dit programma trekt meestal nog meer ongewenste zooi mee. Kijk maar eens bij opstarten van Msconfig.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.