Vraag & Antwoord

OS Windows

Onverwachts afsluiten?

20 antwoorden
 • Heb ik net dat van die Remote Procedure Call opgelost krijg ik weer bijna hetzelfde! Ik heb nu 2 keer gehad dat ik een foutmelding kreeg en daarna sluit de computer zichzelf af binnen een minuut! Hier een plaatje: [img:02c388c69a]http://img54.photobucket.com/albums/v164/THeGooDMaN/boeh_edited.jpg[/img:02c388c69a] Weet iemand toevallig wat het is en hoe je het kunt oplossen?
 • dat zal wel een virus zijn die je kan verwijderen met een ANti-Virus. Ik heb even ge-googled en kon nix relevants vinden.
 • [quote:33d464fe08="nefertitis"]dat zal wel een virus zijn die je kan verwijderen met een ANti-Virus. Ik heb even ge-googled en kon nix relevants vinden.[/quote:33d464fe08] is da nie da blaster virus?.
 • Nee, volgens mij is dat geen virus maar een bepaalde systeemtoepassing. Probeer eerst maar eens systeemherstel toe te passen.
 • Het is volgens mij gewoon een systeemtoepassing. Kijk verder hier eens: http://www.computing.net/windowsxp/wwwboard/forum/81728.html
 • [quote:1d4d9e5610="DBP"]Nee, volgens mij is dat geen virus maar een bepaalde systeemtoepassing. Probeer eerst maar eens systeemherstel toe te passen.[/quote:1d4d9e5610] Hoe kun je systeemhertsel toepassen dan?
 • Dat kan alleen als je XP hebt.
 • Ik heb XP pro maar waar kun je dat vinden dat systeemherstel?
 • Start menu > Alle Programma's > Bureau Accecoires > Systeemwerkset > Systeemherstel > Hoogste datum kiezen, mits je probleem toen nog niet bestond.
 • Gebeurt dit alleen als je op internet zit zoals bij het Blastervirus of gebeurt het op een willekeurig moment? Je kunt het afsluiten stoppen door start->uitvoeren en typ[code:1:f5e73d01fe]shutdown /a[/code:1:f5e73d01fe]gevolgd door een Enter. Kijk dan bij de taakmanager op het tabblad processen of er misschien een proces tussenzit dat je niet vertrouwt. Laat iig een online virusscanner zoals [url=http://security.symantec.com/default.asp?productid=symhome&langid=ie&venid=sym]deze[/url] je systeem scannen. Succes!
 • Het gebeurd de ene keer gelijk als ik de computer opgestart heb maar ook soms na 2 u. ofzo. heb systeemherstel gedaan terug naar 26 april en dat shutdown /a gedaan hopelijk is het opgelost nu. Ik heb trouwens ook de directory D:/Windows laten scannen zonder enig virus! Bedankt voor de tips!
 • Als het niet opgelost is, horen we wel weer van je. Succes! :wink:
 • ik heb alles geprobeerd maar niks werkt! :cry: Ik denk dat ik windows maar weer eens opnieuw installeer! :cry:
 • Het was nog niet over toen ik windows weer d'r overheen had gegooid (wou m'n bestanden graag bewaren). En toen kreeg ik dat van dat blastervirus weer en nu heb ik alle poorten van m'n router dichtgegooid misschien dat het nu wel werkt!
 • Dit is het Sasser virus. Lees hier voor alle informatie. http://www.f-secure.com/v-descs/sasser.shtml Er zullen nog wel meer volgen met dit probleem. Ook op nu.nl staat een melding. [qoute=www.nu.nl] 'Nieuw virus besmet miljoenen computers' Uitgegeven: 1 mei 2004 23:33 Laatst gewijzigd: 1 mei 2004 23:36 HELSINKI - Een nieuw internetvirus heeft wereldwijd waarschijnlijk al miljoenen computers geïnfecteerd en verspreidt zich verder. Een Finse deskundige meldde dat zaterdag telefonisch vanuit Helsinki bij het Franse persbureau AFP. Dat was die dag zelf slachtoffer van het virus geworden en ondervond grote problemen met de verspreiding van zijn nieuws. Het virus Sasser kan elke computer treffen die aanstaat en verbonden is met een internetprovider. In tegenstelling tot andere virussen verspreidt het zich niet via e-mail, aldus Mikko Hyppoenen, hoofd van de Finse internetbeveiligingsfirma F-Secure. Het virus sluit de computer af en start hem daarna uit zichzelf weer op en herhaalt die procedure steeds. De worm is lastig, maar niet echt schadelijk en kan relatief eenvoudig worden vernietigd. Het virus werd in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst gesignaleerd. [/quote]
 • Idd, ik moest ook gelijk aan dit topic denken. Dus iedereen met W2000 of XP: updaten!!!
 • hij reboot niet alleen maar gebruikt ook enorme systeem bronnen als de pc opstart . ik had deze probleem ook download hier onder de stinger tool http://us.mcafee.com/virusInfo/default.asp?id=description&virus_k=125007 hij plaatst een bestand genaamd aserve.exe ga naar start zoeken haal m weg met shift delete je probleem is dan wel weg maar even ook je windows updaten voor de zekerheid zie os software avserve blijkt virus daar staan een aantal screenshots zo kun je zien dat jij die probleem hebt onder andere met die teller en + lsa shell .exe dit is de of maakt kopieen up 3445.exe als voorbeeld die zich zelf klonen = dat er dan meerdere up.exe runnen en je pc langzamer maken en natuurlijk rebooten van je pc W32/Sasser.worm kijk op mijn site www.freewebs.com/jasbir voor removing die k*t virus
 • hehe opgelost hier de update van microschoft: http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS04-011.mspx
 • Wellicht handig om te weten INDIEN IEMAND AL BESMET IS: - met ctrl alt del bij processes het volgende proces stoppen: avserve2.exe - bij symantec een live update ophalen (of andere virusscanner) - virusscan runnen - virus wordt nu herkent en verwijderd Groeten Rinus
 • En uiteraard updaten + firewall draaien. Leert men het nooit? Jochem

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.