Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows ME of XP ?

praatpaal
11 antwoorden
 • Ik lees regelmatig dat Windows 98 "eruit gaat" en dat het verstandig is over te gaan op een nieuwere Windows versie. Ik ben tevreden met W98.
  Maar als het moet, wat is dan voor mij de beste keus, in aanmerking nemende het volgende systeem: AMD K6 100MHz, 96 MB RAM, HDD 25 GB.

  Bij voorbaat dank voor advies.
 • De ondersteuning van Windows 98 gaat nog door tot volgend jaar. Ze hebben de ondersteuning verlengt, het zou eerst eerder stoppen. Welke maand precies weet ik niet. De ondersteuning van Windows ME stopt ook kort daarna. Maar met jou systeemconfiguratie kun je geen Windows XP draaien. Microsoft schrijft een absoluut minimum voor van 233 Mhz proc en 64 MB. Maar het draait pas een beetje lekker vanaf 400 Mhz en 128 MB. Dan zul je dus alsnog over moeten op ME.
 • [quote:da1aa47014="ldej24"]Ik lees regelmatig dat Windows 98 "eruit gaat" en dat het verstandig is over te gaan op een nieuwere Windows versie. Ik ben tevreden met W98.
  Maar als het moet, wat is dan voor mij de beste keus, in aanmerking nemende het volgende systeem: AMD K6 100MHz, 96 MB RAM, HDD 25 GB.[/quote:da1aa47014]Wat verstandig is voor jouw configuratie is om gewoon Windows 98 te blijven gebruiken. In theorie krijg je Windows XP vast wel werkend. Ik zou er in jouw geval alleen geen energie in steken. Beter is om te gaan sparen voor iets nieuws. En op het moment dat je er aan toe bent iets te kopen, wat op dat moment gangbaar is. Heel misschien kom je nog een "gratis" 2e hands systeempje tegen.
 • Paniek is niet nodig, Windows98 "doet het" nog wel even.
  Voor XP is je systeem te licht. Als je wilt veranderen kan je er wel Windows 2000 op zetten maar dat zal wel even wennen zijn.
 • Gewoon 98 behouden. Op een oudere computer van mij staat dat besturingssysteem ook nog en doet het prima.
  ME brengt geen verbetering en XP is te zwaar.
 • Het beste zou trouwens zijn een nieuwe (of nieuwere) computer aan te schaffen. Dit systeem moet al wel minstens 8 a 9 jaar oud zijn ofzo. Voor een paar honderd euro heb je al een goede (2e hands) pc met XP er gelijk op.
 • [quote:fe42950f89="DBP"]Het beste zou trouwens zijn een nieuwe (of nieuwere) computer aan te schaffen. Dit systeem moet al wel minstens 8 a 9 jaar oud zijn ofzo. Voor een paar honderd euro heb je al een goede (2e hands) pc met XP er gelijk op.[/quote:fe42950f89]Er staat niet bij dat hij 3D-afbeeldingen wilt renderen oid. Mss speelt hij alleen King Quest 2 en gebruikt hij Office.
  Als dat zo is, gaat dit systeem er wel mee door.
 • [quote:7a69f47326="MichielPH"][quote:7a69f47326="DBP"]Het beste zou trouwens zijn een nieuwe (of nieuwere) computer aan te schaffen. Dit systeem moet al wel minstens 8 a 9 jaar oud zijn ofzo. Voor een paar honderd euro heb je al een goede (2e hands) pc met XP er gelijk op.[/quote:7a69f47326]Er staat niet bij dat hij 3D-afbeeldingen wilt renderen oid. Mss speelt hij alleen King Quest 2 en gebruikt hij Office.
  Als dat zo is, gaat dit systeem er wel mee door.[/quote:7a69f47326]
  Ik heb ja ook niet gezegd dat het noodzakelijk is, alleen dat het beter zou zijn. Lichte toepassingen draaien hier inderdaad nog goed op.
 • [quote:f0ea91402d="MichielPH"][quote:f0ea91402d="DBP"]Het beste zou trouwens zijn een nieuwe (of nieuwere) computer aan te schaffen. Dit systeem moet al wel minstens 8 a 9 jaar oud zijn ofzo. Voor een paar honderd euro heb je al een goede (2e hands) pc met XP er gelijk op.[/quote:f0ea91402d]Er staat niet bij dat hij 3D-afbeeldingen wilt renderen oid. Mss speelt hij alleen King Quest 2 en gebruikt hij Office.
  Als dat zo is, gaat dit systeem er wel mee door.[/quote:f0ea91402d]  Dank voor de verschillende adviezen. Consensus, alles bij het oude laten?

  Sorry voor de te minimale informatie.

  Ik gebruik de computer inderdaad alleen voor Office aktiviteiten en internet (browsing en e-mail). Geen 3D-afbeeldingen en geen spelletjes.

  Overigens vergat ik ook te vermelden dat één van de overwegingen ook is dat ik IE6 gebruik (daartoe aangespoort door Microsoft) en dat spoort niet zo goed met W98.
  Ik wel best terug naar IE5 (voldeed naar behoren), maar IE6 overschrijven met IE5 gaat niet. Ik kan ook niet zo direct vinden hoe IE6 te verwijderen.
 • In XP zou je dan systeemherstel kunnen gebruiken.. :roll:
 • [quote:3081196425="MichielPH"]In XP zou je dan systeemherstel kunnen gebruiken.. :roll:[/quote:3081196425]
  Een nieuwere computer heeft wel zo zijn voordelen dus…. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.