Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hulp op afstand achter een router

Anoniem
m.t.borst
17 antwoorden
 • Ik lees weinig over problemen met 'hulp op afstand' onder windows xp, maar er zullen ongetwijfeld meer mensen zijn die er problemen mee hebben om het goed te laten draaien achter een router.

  Zoals ik bijvoorbeeld, het lukt mij niet om achter een vigor 2600 naar een andere vigor 2600 hulp op afstand te gebruiken. Windows xp staat goed ingesteld, maar er wordt geprobeerd om verbinding te leggen naar een intern ip-adres in plaats van eerst het externe ip-adres en dat de vigor het doorsluist naar m'n lokale pc.

  Bij NAT instellingen de TCP poort 3389 opengezet, port geforward naar m'n lokale ip-adres, dit mag allemaal niet baten. Welke instellingen ben ik vergeten, of moet ik veranderen?

  Wie kan mij uit m'n droom helpen?

  bij voorbaat dank!
 • Heb je bij beide pc's de verbinding toegestaan ? Anders is kijken naar Virtuele Servers
 • Waar zou ik dat moeten aangeven in m'n Vigor 2600 router. En bij voorkeur wil ik het proberen met de mogelijkheden van XP zelf, en niet via bijvoorbeeld RAS, omdat ik verder geen extra software op andere pc's wil installeren.

  Theo
 • Als jij vanachter jouw router hulp wil bieden aan iemand anders, hoef je op jouw router niets in te stellen of open te zetten. Op de andere router zet je TCP poort 3389 open naar de PC waar je naartoe wil connecten. Deze PC moet dan wel Windows XP Professional draaien, verbinding maken met extern buroblad moet ingeschakeld zijn op deze PC en op deze PC meg verder geen firewall software draaien die de boel tegen zou kunnen houden.

  Als je nu verbinding wil maken, open je de RDP-client en vul je het externe IP-adres in, wat de ander dus van zijn provider gekregen heeft. Op deze manier moet alles goed gaan.
 • Ik draai zelf XP proff. aan de andere kant staat XP home, beide kanten staan een Vigor 2600 router en op beide staat poort 3389 geopend.
  Als ik de e-mail analyseer die je via hulp op afstand verzend, wordt daar het interne ip-adres getoond en niet het externe adres van de ISP.

  Dus wat doe ik nog fout?
 • De andere kant draait XP home. Ik zei dat je aan de andere kant XP Professional moet draaien… In XP Home Edition zit niet standaard de mogelijkheid om met RDP een connectie mee te maken. Je zal moet zoeken naar andere software (VNC, PCAnywhere, …), of moeten upgraden naar XP Professional.
 • Ik weet niet of dat wel noodzakelijk is, als 'hulp op afstand' wel functioneert op 2 locale pc's in hetzelfde netwerk met allebei XP Home, dan moet het volgens mij ook kunnen van de ene externe ip-adres naar het andere externe ip-adres, alleen gooit XP (denk ik ) roet in het eten door naar een intern ip-adres te verwijzen in de verzonden mail (192.168.0.4) i.pv. naar het externe ip-adres te verwijzen (80.110.70.xx).

  Your turn.

  Theo
 • [quote:85290f3042="m.t.borst"]Ik weet niet of dat wel noodzakelijk is, als 'hulp op afstand' wel functioneert op 2 locale pc's in hetzelfde netwerk met allebei XP Home.[/quote:85290f3042]Jouw netwerk of zijn netwerk?
 • Zijn locale netwerk.
 • Ik meende ook altijd dat de home versie wel "hulp kan ontvangen" en dat de pro versie kan bieden en ontvangen :-?
 • Volgens mij kan Home beide, bieden en ontvangen.
 • Ik weet in ieder geval dat in XP Home geen "RDP-server" zit, zeg maar. Ik weet verder niet wat dat "hulp op afstand" doet, maar het lijkt mij dat er een RDP-sessie wordt opgezet, zodat iemand anders jouw buroblad kan overnemen. Hiervoor is terminal services noodzakelijk (het "extern buroblad" in XP Pro is een uitgeklede vorm van terminal services) en dit is niet aanwezig in XP Home.
 • Okee, Home heeft geen "extern bureaublad", maar wel "hulp op afstand",
  XP Pro heeft beide, dat weet ik, maar het gaat om hulp op afstand, waarbij je iemand via een mail verzoekt om hulp, zodat hij jouw pc over kan nemen, alleen stuurt hij de mail door naar een locale ip-adres i.p.v. naar een extern adres. Als het bericht in de mail naar een extern adres gestuurd zou worden, dan stuurt een router (mits de goede instellingen) het door naar een locale pc in het netwerk. Als de inhoud van de mail handmatig aangepast wordt naar een extern adres, dan werkt het wel. Maar het is niet de bedoeling om deze mail handmatig aan te passen, XP zou naar het juiste adres moeten sturen, en dat gebeurt niet. Hij stuurt een bericht naar een intern adres bijv. (192.168.0.4) van die persoon i.p.v naar een extern adres bijv. (80.100.94.12). Daar zit mijn probleem.
 • Het lijkt er dus op dat de router het adres niet goed doorgeeft. Kijk de instellingen daar eens door.
 • Ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat die wizard 'hulp op afstand' automatisch de IP-instellingen van de betreffende PC opspoort en deze in het bestandje wat verstuurd wordt versleutelt. Ik weet niet of hier wat aan te doen is. Ik vind dit wel interessant, dus ik zal het eens gaan uitzoeken.
 • Alsvast bedankt dat je je hierin wilt verdiepen, het attachment die bij de mail verzonden wordt is gewoon te bekijken met wordpad of zo, is grotendeels versleuteld, maar het ip-adres is gewoon zichtbaar en te wijzigen, waarna het alsnog werkt. Alleen niet zonder het te editen, en dat is het probleem, zonder te editen moet het ook kunnen werken, maar hoe?

  Groeten

  Theo
 • Het lijkt er inderdaad op dat de wizard het IP-adres pakt wat momenteel ingesteld is. Als je achter een router zit heb je (in de meeste gevallen) een intern IP-adres, wat dus nit vanaf internet te benaderen is. Ik denk niet dat automatisch je extern IP-adres in dat bestand gezet kan worden. Het is namelijk een automatisch proces wat je niet kan beinvloeden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.