Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Update XP vraagje

Anoniem
praatpaal
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net mijn windows XP ge-update en ik had drie updates staan essentiele en service packs. Deze heb ik gedowload en pc is opnieuw opstart, ik merk er niks van dat ze opnieuw zijn ge-installeerd maar dat zal wel dus wel allemaal goed zijn gegaan.

  Nu zag ik ook bij stuurpogramma en windows XP nog een stuk of 17 updates staan.

  Mijn vraag is dan ook: Zijn alleen die essentiele updates van belang voor XP goed te laten draaien en om voldoende te beveiligen?
  Of moeten al die andere updates ook nog erbij.

  Oja en nog iemand tips om windows up te date te houden buiten deze updates?
  En hoevaak moet je windows eigelijk update?

  Gr en alvast bedankt
  Roel
 • Hallo

  Microsoft maakt de updates niet voor niets dus als je ze nog niet binnengehaald hebt zou ik dat zeker doen, waarom enig risico lopen als dat niet nodig is en updaten moet je eigenlijk regelmatig doen net als je virusscanner, je kunt dit voor zover ik weet ook automatisch laten doen

  Groetjes

  Radlab
 • De meningen hierover verschillen vaak, maar ik denk dat het toch het beste is om alles te installeren wat Microsoft aan updates aanbiedt.
  Alleen op die manier kun je je systeem zo veilig mogelijk houden.

  Je kunt bij "Deze computer", "Systeeminformatie weergeven" en dan in het tabblad "Automatische updates" "Deze computer up-to-date houden" aanvinken. Je krijgt dan vanzelf een melding als er nieuwe updates beschikbaar zijn.
 • Bedankt voor jullie reactie.
  Maar ik meen gelezen te hebben dat de essentiele en servicepacks voor windows de belangrijkste updates zijn. Deze zouden namelijk zorgen voor de betere beveiliging en zo worden fouten in XP herstelt. Klopt dit?
  Dan lijkt mij inderdaad dat dit de belangrijkste updates zijn, en die essentiele updates die update ik ook geregeld.

  Waarom update ik ze niet allemaal? Omdat ze simpelweg vaak ook erg groot zijn. En ik weet niet of ik er wat aan heb, ik vind het belangrijkste dat mijn pc goed beveiligd is en dat fouten worden hersteld / up gedate.
 • Alleen de essentiële updates en service packs zijn vereist om het systeem te beveiligen. De aanvullende updates zijn vaak updates die fouten in programma's fixen maar niet direct met beveiliging te maken hebben. Ook nieuwe versies van Windowsonderdelen worden daar aangeboden. Dus als het jou puur om veiligheid en stabiliteit gaat hoef je alleen de essentiële updates te installeren. Je hoeft verder bij de essientiële updates niet eens te kijken wat er aangeboden wordt, gewoon gelijk installeren, ze zijn allemaal nodig.
  De automatische update functie in Windows download alleen de essientiële updates. Dus als je die instelt om automatisch deze updates te downloaden ben je dus ook automatisch beveiligd. Dan krijg je alleen nog maar de vraag of je ze wil installeren.
 • Zoek iemand met breedband, die voor jou alle updates wil downloaden en op een rommetje wil bakken.

  Ik heb voor mezelf van zulke cd's voor verschillende window versies, en maak daar af en toe iemand met een inbelmodem blij mee.

  Ook handig als je weer eens wil starten met een schone installatie…
 • [quote:ae103f3aad="praatpaal"]Je hoeft verder bij de essientiële updates niet eens te kijken wat er aangeboden wordt, gewoon gelijk installeren, ze zijn allemaal nodig.[/quote:ae103f3aad]

  Daar zou ik toch mee uitkijken… Bij mij staat in de lijst van essentiële updates ook een Nvidia driver update versie 52.16, terwijl ik toch echt al driverversie 56.64 heb geïnstalleerd via de officiële Nvidia site…
 • [quote:b1f6aa45ee="Capone"]Daar zou ik toch mee uitkijken… Bij mij staat in de lijst van essentiële updates ook een Nvidia driver update versie 52.16, terwijl ik toch echt al driverversie 56.64 heb geïnstalleerd via de officiële Nvidia site…[/quote:b1f6aa45ee]

  Dat vind ik wel heel vreemd. Die update zou gewoon bij drivers moeten staan en niet bij essentiële updates. Drivers worden ook niet automatisch geselecteerd als download, dit is alleen het geval bij de essentiële updates.

  [quote:b1f6aa45ee="zabadak"]Zoek iemand met breedband, die voor jou alle updates wil downloaden en op een rommetje wil bakken.

  Ik heb voor mezelf van zulke cd's voor verschillende window versies, en maak daar af en toe iemand met een inbelmodem blij mee.

  Ook handig als je weer eens wil starten met een schone installatie…[/quote:b1f6aa45ee]

  Bij Microsoft kan je ook gratis cd-roms bestellen. Onder andere SP1 en een onlangs uitgebrachte beveiligings cd-rom met alle essentiële updates t/m oktober 2003. Als je ooit je PC moet herinstalleren dan hoef je alleen nog maar de updates vanaf oktober 2003 t/m heden te downloaden en dat scheelt weer. En het is inderdaad handig om te gebruiken bij mensen zonder of met een hele trage internetverbinding.

  http://www.microsoft.com/netherlands/cdrom/default.asp
 • [quote:fd58c01180="praatpaal"][quote:fd58c01180="Capone"]Daar zou ik toch mee uitkijken… Bij mij staat in de lijst van essentiële updates ook een Nvidia driver update versie 52.16, terwijl ik toch echt al driverversie 56.64 heb geïnstalleerd via de officiële Nvidia site…[/quote:fd58c01180]

  Dat vind ik wel heel vreemd.[/quote:fd58c01180]

  Vreemd, maar waar:

  [img:fd58c01180]http://picserver.org/view_image.php/2Y083482UXYP/picserver.gif[/img:fd58c01180]
 • Er valt heel goed op te passen met die automatische updates van windows, zeker heel goed kijken wat ze voorstellen aan updates, menig Xp systeem heeft hier al in de problemen gekomen na een bezoek aan Oom Bill. Laatst werd nog de driver can een Copperjet modem zomaar vervanden door ene van Texas Instrumemts met het gevolg dat de USB modem er de brui aan gaf, en het Internet onbereikbaar bleef.
  Ook worden sommige PC er een stuk trager van, of loopt het processor verbruik omhoog na de updates.
  Dus zeker niet blindelings op vertrouwen.
 • Driver updates van Nvidea stonden bij mij altijd bij de stuur-programma's en niet bij de essentiele updates.
 • Dat het CPU en mem gebruik omhoog gaat komt omdat er voor sommige lekken dus meer controle nodig is. Maarja, ik heb liever een lek minder en wat meer CPU gebruik dan dat ik vatbaar voor een stom virus ben.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.