Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

software verwijderen XP

None
12 antwoorden
 • Hallo,

  ik vraag me af hoe ik bepaalde software geheel kan verwijderen. Sommige programma's heb ik met uninstall verwijderd als ze deze bezaten, maar toch blijven er hier en daar resten van opduiken.

  Via configuratiescherm>software ben ik ook al wat gaan verwijderen maar achteraf ointdekte ik ook nog restanten. En sommige zaken lukken me gewoon niet om te verwijderen via 'software'. Er gebeurt dan gewoon 'niets', geen melding ofzo, ik klik op verwijderen/wijzigen er gebeurt niets.

  In het register heb ik ook eens gekeken maar daar ben ik niet zo vertrouwd mee, dus daar blijf ik wel liever van af. Maar zag ik bijvoorbeeld zaken terug waarvan ik ze op één van bovenstaande manieren had verwijderd.

  Help gevraagd dus,

  Guft. :wink:
 • Kan zijn dat er logbestanden bewaard blijven of als je in een grafisch programma bijvoorbeeld een penseel hebt gewijzigd of toegevoegd. Die worden dan door de uninstall niet herkend en moet je naderhand handmatig verwijderen. Is meestal geen probleem.

  Rob
 • Bedankt voor je reactie maar ik heb het hier echt over mappen en bestanden die ik nog op m'n harde schijven (2) tegenkom.

  Echt geen idee, hoe ik proper kan verwijderen.

  Ik heb eens iets gehoord over 'format c'. Wat houdt dat juist in. Ik heb geen belangrijke documenten op m'n computer staan… Ik heb ook geen cd'tjes ofzo van de desbetreffende computer.

  Guft.
 • Dan had ik het goed begrepen, die dingen staan meestal in mappen.

  Format C:\ betekent je hele schijf leeg halen en een versie Windows installatie doen. Als je zoals je schrijft geen cd's hebt, moet je dat dus niet doen.

  Op zijn tijd kan het geen kwaad, het ruimt lekker op en je systeem is in het begin weer snel. Ik doe het alleen als het echt niet anders kan.
 • Zo'n 'format c:' lost dus eigenlijk alle problemen op, je begint werkelijk met een nieuwe lei?  Indien dit zo is (want ik heb werkelijk een hoop problemen bij elkaar) dan zou ik dit graag doen. Hoe kan ik dat, ik heb geen cd's of dergelijke? kan dit via het net ofzo?

  Alvast bedankt voor de raad en hulp,

  Guft (ruikt hoop). :wink:
 • Idd, format c lost al je pc problemen op. :D
  Je zult toch wel installatie cd's hebben, denk ik. Of heb je alles van een ander gekregen?
 • Als je dit wil gaan doen verwijs ik je naar de Windows FAQ.
 • idd. Die link die Stefanpack je hier geeft is een hele goede en duidelijke walkthrough om je computer weer helemaal schoon te maken en opnieuw te beginnen.
 • zonder cd's zal het niet lukken denk ik, anders zou iedereen via het net zijn OS installeren hé :wink:
  heb je geen vriend die cd's heeft mss effe lenen
  veel succes
  elios
 • Als je vrolijk Format C: intypt en je kan dan je cd's niet vinden heb je een probleem. Ergo Conclusio: Format C: lost niet al je pc-problemen op.
 • [quote:adb24cffed="guft"]Zo'n 'format c:' lost dus eigenlijk alle problemen op, je begint werkelijk met een nieuwe lei?[/quote:adb24cffed]ALs je Windows XP gebruikt, dan kan je formatteren vanaf de installatie CD-Rom. Een tijdje terug was de Faq nog niet geheel XP aangepast, de principes kloppen verder wel. Vraag is of je nog bepaalde informatie wilt bewaren?
  Zelf zou ik pas opnieuw gaan installeren als het duidelijk is waarmee ik bezig ben. HEt is niet moeilijk, maarre, ook weer niet geheel risico vrij. Het goed verwijderen van software doet WIndows XP wel vrij aardig, maar wat voor soort programma's leveren problemen? Heb je een virus of spyware op de computer (gehad)?
 • Bedankt allemaal,

  ik heb iemand laten komen die meer vertrouwd is met computers en die heeft een piekfijne herinstallatie gedaan.

  De PC ronkt weer als tevoren.

  Guft. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.