Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 "hangt" op startpagina

DBP
11 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Een boos gezin blaast mij in de nek omdat de PC niet meer wil werken sinds ik "er aan heb gezten" en ik niet weet hoe dat komt en hoe te verhelpen. Ik hoop dat iemand het geschikte tegengif in z'n Windows 98 EHBO-kit heeft.

  Dit is het probleem:

  De PC (Artist van Maxdata) draaide op een "oude" Windows 98. Nooit bijgewerkt.
  Norton anti-virus wel geïnstalleerd, maar niet actief en niet geupdated.
  Geen firewall.
  Inbelverbinding HetNet.
  Werkte traag, maar zonder problemen.

  Hierop heb ik een ADSL-USB-pakket geïnstalleerd.
  Alles draaide prima (surfen, e-mail in/uit).

  Vervolgens heb ik een aantal "essentiële" updates, w.o. het Service Pack, van Microsoft gedownloaded en geïnstalleerd
  Alles leek goed te gaan.

  Toen ik uit de lijst met beschikbare updates voor Win98 de nieuwe versie van de Mediaplayer voor W98 wilde binnenhalen werd de download afgebroken en moest ik opnieuw starten om de PC weer op gang te krijgen.
  Daarna gaat het opstarten steeds in de fout.

  De procedure verloopt zeer traag en eindigt dan in een bureaublad met de goede achtergrond, maar zonder iconen. De adressen uit de taakbalk zijn weg. Het Start-logo is er dan nog wel.
  Ik krijg een melding onder het kopje "Kernel 32" of "Explorer" met de tekst: "Dit programma heeft een ongeldige bewerking uitgevoerd en wordt afgesloten. Neem contact op met de leverancier als het probleem zich blijft voordoen". Hierbij verschijnen de keuzeveldjes "Sluiten" en "Details…".
  Op klikken op "Details.." reageert de PC niet.
  Via "Start" kan ik geen externe verbinding meer maken. En als ik iets anders probeer is ook het restant van de taakbalk verdwenen en hangt de boel vast op het lege bureaublad.
  De aankondiging in de foutmelding, dat de PC wordt afgesloten, wordt niet uitgevoerd.

  Wat/hoe te handelen ?
  Voor toelichting 076 5225249.

  Bedankt alvast.

  Jan M. de Lang
 • Lukt het je wel om op te starten in de veilige modus of krijg je dan dezelfde foutmelding?
 • [quote:948190a103="heesch11"]Lukt het je wel om op te starten in de veilige modus of krijg je dan dezelfde foutmelding?[/quote:948190a103]

  In de "veilige modus" blijft de pc hangen op het tekstpaneel "Windows wordt in Veilige-startmodus uitgevoerd". Ik kan niet enteren op OK (muis en toetsenbord).
 • Op dit antwoord zal ik wel het nodige commentaar krijgen, maar ik denk dat een herinstallatie van Windows 98 de beste oplossing is. Dan weet je zeker dat alles weer goed werkt. Belangrijke bestanden kunnen eventueel in DOS veilig worden gesteld.
 • [quote:168fb33d71="heesch11"]Op dit antwoord zal ik wel het nodige commentaar krijgen, maar ik denk dat een herinstallatie van Windows 98 de beste oplossing is. Dan weet je zeker dat alles weer goed werkt. Belangrijke bestanden kunnen eventueel in DOS veilig worden gesteld.[/quote:168fb33d71]

  Dat is wel een erg makkelijke uitweg. Zo kan je bij ieder probleem wel je PC opnieuw installeren. Wie weet wat hij allemaal wel niet heeft draaien, dat is niet zo 1, 2, 3 voor elkaar om weer opnieuw te installeren.

  [quote:168fb33d71="Jan M. de Lang"]In de "veilige modus" blijft de pc hangen op het tekstpaneel "Windows wordt in Veilige-startmodus uitgevoerd". Ik kan niet enteren op OK (muis en toetsenbord).[/quote:168fb33d71]

  Het starten in de veilige modus kan erg lang duren, hoe lang heb je ongeveer gewacht voordat je veronderstelde dat hij niet meer verder zou starten?

  [quote:168fb33d71="Jan M. de Lang"]De aankondiging in de foutmelding, dat de PC wordt afgesloten, wordt niet uitgevoerd.[/quote:168fb33d71]

  Hoe zag die melding er precies uit? Weet je nog wat er precies in zat?

  De problemen zullen denk ik niks te maken hebben met de zaken die je eerder uitvoerde, zoals die updates of het downloaden van Mediaplayer. Er moet iets tussen zijn gekomen dat dit veroorzaakte. Misschien een virus. Heb je een up to date virusscanner? Zo ja, doe eens een complete systeemscan. Scan ook maar gelijk even op spyware met Ad-Aware (http://www.lavasoft.de/dutch/support/download)

  En je kan altijd proberen Internet Explorer opnieuw te installeren:

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=1E1550CB-5E5D-48F5-B02B-20B602228DE6
 • [quote:ef6c172f8b="praatpaal"]Dat is wel een erg makkelijke uitweg. Zo kan je bij ieder probleem wel je PC opnieuw installeren. Wie weet wat hij allemaal wel niet heeft draaien, dat is niet zo 1, 2, 3 voor elkaar om weer opnieuw te installeren. [/quote:ef6c172f8b]

  Ik zei het toch :wink:
  Mijn conclusie was inderdaad iets te snel getrokken.

  [quote:ef6c172f8b="praatpaal"]
  Heb je een up to date virusscanner? Zo ja, doe eens een complete systeemscan. Scan ook maar gelijk even op spyware met Ad-Aware (http://www.lavasoft.de/dutch/support/download)[/quote:ef6c172f8b]
  Hij schrijft dat hij wel een virusscanner heeft maar deze is niet actief noch up to date.

  [quote:ef6c172f8b="praatpaal"]
  En je kan altijd proberen Internet Explorer opnieuw te installeren[/quote:ef6c172f8b]

  Hij kan niet opstarten, hoe kan hij dan IE opnieuw installeren?
 • Maar ik ben het wel aardig met heesch11 eens. Je kan idd voor ieder probleempje win er opnieuw opzetten. Maar dit noem ik geen probleempje maeer. Overgens vraagd zoiets om problemen (stelletje gekken als ze niet updaten…). Een virus of gewoon een te erg verklote win door onwetendheid is dnek ik de oorzaak. Irri is dat je nu dus neit ff een scan uit kan voeren zonder OS. Denk dat als je een herinstal met databehoud doet je echt het snelst klaar bent ook al moet je dan weer proggies installen en databackups terug zetten…

  Timo
 • [quote:0b4ff9f0bc="heesch11"]Hij kan niet opstarten, hoe kan hij dan IE opnieuw installeren?[/quote:0b4ff9f0bc]

  Het was mij een beetje onduidelijk tot hoever hij eigenlijk kon starten, hij kwam wel tot het bureaublad. Maar als er idd helemaal niks meer mee te doen is denk ik zelf ook maar aan een herinstallatie. Sorry heesch11, had je 't toch bij het rechte eind. :wink:
  Maar een niet actieve virusscanner en ook nog eens niet up to date :o En zonder firewall? :( Dan kan je nog beter gaan zwemmen met nijlpaarden, is een stuk veiliger :wink: Iedere PC moet toch een goeie virusscanner en firewall hebben op z'n minst? Of het nu gaat om een inbelmodempje of permanente breedbandverbinding.
  Dit soort mensen zien het gevaar niet in óf nemen het niet serieus. Daarnaast brengen ze niet alleen zichzelf in gevaar maar ook andere internetgebruikers.
 • @ praatpaal: Excuses aanvaard :wink: :D

  @ Jan M. de Lang: Kijk ook in de FAQ voor tips mbt een herinstallatie
 • Dank voor alle reacties.
  Misschien nog goed er even op te wijzen dat -zoals ik ook heb aangegeven- het syteem met dit probleem (gelukkig) niet het mijne is, maar van een bevriend persoon die al vijf jaar z'n pc gebruikt als een auto waar je mee doorrijdt tot'ie stilvalt.
  Dus ik ben niet die gek die….
 • Zo gaan de meeste mensen met de PC om. En als hij dan stil valt is het als een vrouw in een auto, ze weten niet wat ze er dan mee moeten….

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.