Vraag & Antwoord

OS Windows

Help! Computer start niet meer op.

4 antwoorden
  • Mijn 1 jaar oude PC met XP Home start niet meer (volledig) op. Na het aanzetten krijg ik wel de gebruikelijke meldingen van bijv. de geheugen- en hardwarecontrole in beeld, maar zodra XP moet gaan opstarten sluit de machine zich af en begint van voren af aan. Dit blijft zich eindeloos herhalen. Nu heb ik wel de vorige keer (dus toen alles nog werkte) de grootte van het bestand pagefile.sys (het swap-bestand) aangepast. Kan dit de oorzaak zijn? Gebruik van herstelcommando's als fixboot en fixmbr hebben geen soelaas geboden. Wie kan mij helpen en adviseren om met een zo gering mogelijke kans op een (verplichte) herinstallatie van XP de zaak weer aan het draaien te krijgen.
  • Kan een Driver Conflict zijn.
  • [quote:882c8b68cb="henrih"]Mijn 1 jaar oude PC met XP Home start niet meer (volledig) op. Na het aanzetten krijg ik wel de gebruikelijke meldingen van bijv. de geheugen- en hardwarecontrole in beeld, maar zodra XP moet gaan opstarten sluit de machine zich af en begint van voren af aan. Dit blijft zich eindeloos herhalen. [/quote:882c8b68cb] Is dit gebeurd nadat je nieuwe hardware en/of software hebt geïnstalleerd? Kun je nog wel via F8 opstarten in veilge modus? Zo ja dan kun je een herstel punt terug zetten. [quote:882c8b68cb="henrih"]Nu heb ik wel de vorige keer (dus toen alles nog werkte) de grootte van het bestand pagefile.sys (het swap-bestand) aangepast. Kan dit de oorzaak zijn? [/quote:882c8b68cb] Waarschijnlijk niet. Maar wat heb je aan dat pagefile.sys gewijzigd?
  • Ik heb geen nieuwe hardware geïnstalleerd. Ik heb de laatste keer (gisteravond) wel updates voor XP geïnstalleerd. Ik kan wel met F8 bij de verschillende opstartopties. Wanneer ik dan kies voor bijv. veilige modus en op Enter druk start XP ook niet op. De PC sluit zich af en start opnieuw. Ik krijg overigens niet de melding (met automatisch de verschillende opstartopties) dat XP een vorige keer niet goed is opgestart. Ik heb van het bestand pagefile.sys de grootte veranderd (teruggebracht).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.