Vraag & Antwoord

OS Windows

Opschonen van MSConfig

8 antwoorden
  • Bij het uitvoeren van MSConfig en daarna de tab 'opstarten' kiezen. Nu verschijnt er een lijst met allerlei programma's en modules die zijn opgestart. Je kunt wat je niet wilt laten opstarten allemaal afvinken. Maar hoe kun je ze daarna definitief uit deze lijst verwijderen? Ze blijven er voor eeuwig in staan. Het gaat mij voornamelijk om programma(onderdelen) die normaal zijn verwijderd/gedeïnstallerd. bijv: eanth_update, in de in MSConfig vermelde locatie komt deze sleutel niet voor in het register. Zo zijn er zelfs onderdelen zonder naam onder 'item voor opstarten' en 'opdracht', maar wel een vermelding van een (niet bestaande) registersleutel onder 'locatie'. Ook programma's zie zijn gedeïnstalleerd en daarna weer zijn geïnstalleerd staan er zelfs twee (of meerdere keren) in, met een niet bestaande sleutel in het register onder 'locatie'. Het tabblad 'opstarten' wordt dus alleen maar groter. Hoe dit te verhelpen? De sleutels en waarden in Regedit: Run en Runonce bieden geen soelaas. Ook op andere plaatsen in het register komen deze gegevens niet voor.
  • Ik zou even het vinkje weghalen voor eanth_update, en dan scannen op spyware. Eanth_update is gerelateerd aan spyware, als dit niet help zet dan even een HijackThis log in het forum b&p, voor HijackThis zie onderschrift.
  • Voor dit soort verwijzingen gebruik ik Ad-aware 6. Alles is keurig verwijderd, maar niet uit MSConfig. En wat bijv van een programma als Mailwasher. Deze staat tercht vermeld. Maar bij het installeren van een nieuwe versie van Mailwasher blijft de oude vermelding bestaan en de nieuwe wordt toegevoegd. Zo ook bij reguliere programma's. Na de-installatie op de normale manier blijven de verwijzingen in MSConfig bestaan.
  • Misschien staat het met een snelkoppeling in Windows\Opstarten afhankelijk van de versie. greetz InternEd
  • Kijk eens in het register op volgende plaatsen: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce Heb je ze alle vier gecontroleerd...
  • Reeds in een eerder stadium de Run en RunOnce waarden gecontroleerd. Alles is normaal. De items in MSConfig die ik kwijt wil, staan daar niet vermeld.
  • [quote:bad15ba200="robgomes"]Bij het uitvoeren van MSConfig en daarna de tab 'opstarten' kiezen. Nu verschijnt er een lijst met allerlei programma's en modules die zijn opgestart. Je kunt wat je niet wilt laten opstarten allemaal afvinken. Maar hoe kun je ze daarna definitief uit deze lijst verwijderen? Ze blijven er voor eeuwig in staan. Het gaat mij voornamelijk om programma(onderdelen) die normaal zijn verwijderd/gedeïnstallerd. bijv: eanth_update, in de in MSConfig vermelde locatie komt deze sleutel niet voor in het register. [/quote:bad15ba200] met regcleaner van jv16 powertools
  • Jv16 Power Tools werkt wel... Maar kijk goed uit, het is een ‘poets’ programma. Niet alles wat met een groene stipje wordt aangegeven is overbodig! Dus lees goed wat je aan gaat vinken voordat je een of ander gaat verwijderen. Gebruik van ‘poets programma’s’ is voor eigen risico! Als je 100% op het programma vertrouwd dan is de kans groot dat je andere problemen krijgt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.