Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows kapot? 2 jaar werk kan verloren gaan !!

Edmond Varwijk
44 antwoorden
 • Beste lezer,

  Ik heb gisteren met Partition Magic 8 geprobeerd een partitie van 2,5 gig te maken op mijn C schijf van 60 gig, en ik had 12,5 gig vrije ruimte. Nadat deze partitie was aangemaakt drukte ik op OK om te rebooten, na het rebooten kwam er een blauw scherm van Windows XP, dat ik een ernstige fout had in windows en dat deze voor bescherming is afgesloten.

  Mijn pc:
  P4\\Dell dimension 4550\\2.4 ghz\\Radeon 9700 pro\\60 gb harde schijf\\winXP met sp1

  Ik had ergens op dit forum gelezen dat je met CHKDSK \F & FIXBOOT dit probleem kon verhelpen, wat dus absoluut niet is gelukt. hij herkende na het kiezen van Repareren (windows xp sp1 CD), de command CHKDSK \F niet. Nadat dit was mislukt, heb ik FIXBOOT ingevoerd, en hij zei dat het opstartsysteem was beschadigd, en een nieuwe aanhad gemaakt. Vervolgens rebootte ik mijn PC & tot mijn verbazing had hij nu weer een andere error-msg :
  "NTLDR is Missing
  Press any key to restart"
  Vervolgens heb ik op de Knowledge Base van WINDOWS gezocht naar dit probleem en heb iets gevonden wat een oplossing bood met opstartdiskettes voor WIN XP sp1, deze heb ik dan ook aangemaakt, 6 diskettes (!) maar als ik een diskette invoer, en de pc opstart, komt nog een rare msg , namelijk:
  "File \biosinfo.inf could not be loaded
  The error code is 4103

  Setup cannot continue. Press any key to exit."

  Hier heb ik dus ook niet veel aangehad, maar zoals je al hebt kunnen lezen kan 2 jaar aan werk van mij en mijn zus verloren gaan, waaronder de afstudeeropdracht van mijn zus. Ik wou graag nog weten hoe ik deze meldingen kan verhelpen, en of de informatie op mijn harde schijf verloren is gegaan.
  [b:9ec68a892e]
  Bedankt voor uw tijd,[/b:9ec68a892e]
  [u:9ec68a892e]Faraz[/u:9ec68a892e]
 • Heb je misschien een extra actieve primare partitie gemaakt? Dan kan je met de floppen van PM 8 de partitie waar windows op stond weer actief maken.
 • Mocht je er echt niet neer uitkomen en de schijf aan de praat krijgen, download dan op www.nu2.nu de PEbuilder, maak daarmee een bootable Windows PE cd, zodra je boot vanaf deze cd, kom je in een XP omgeving met volldeige NTFS-ondersteuning en kan je je dat kopieren naar een andere partitie. Je kan dan veilig een nieuwe installatie doen en je data dan later terugzetten.
 • [quote:b4d795e66c="mister snake"]Hier heb ik dus ook niet veel aangehad, maar zoals je al hebt kunnen lezen kan 2 jaar aan werk van mij en mijn zus verloren gaan, waaronder de afstudeeropdracht van mijn zus. Ik wou graag nog weten hoe ik deze meldingen kan verhelpen, en of de informatie op mijn harde schijf verloren is gegaan.[/quote:b4d795e66c]Het is natuurlijk te laat, toch de volgende keer toch echt backuppen. Enerzijds omdat je toch wel iets aan het doen bent dat enig risico inhoudt en anderzijds 2 jaar geen probleem met de harde schijf, dat is voor mij een droom! Bevat partition magic geen tool om de oude partitie indeling terug te zetten? Kennelijk heb je de bootpartitie C: vernaggelt omdat Windows de opstart bestanden niet kan vinden. Dat is alleen niet in overeenstemming met wat je gedaan hebt, een 2,5GB partitie aanmaken in 12,5GB vrije ruimte. Als je geen bestaande partities is afmetingen heb gewijzigd, dan zou de oorspronkelijke data er nog op moeten staan, te controleren door de schijf in een andere computer te plaatsen.
 • De tip over de PE Builder kan ik bevestigen. Ik nl. identiek hetzelfde voorgehad als de topicstarter en ook ik moest schoolwerk redden. (het was idd niet slim van me om de dag voor het mondeling examen te experimenteren met PM8, terwijl ik mijn laptp nodig had voor het examen).
  Ik heb dus die bootable cd mijn pc kunnen opstarten en via het netwerk al mijn bestanden kunnen kopi%-1ren.
  Nu heb ik mijn lesje ook wel geleerd. Stel die backup niet uit maar maak hem direct ;-)
 • Schijf even erbij hangen in een andere pc en dan alles wat belangrijk is kopieren is ook een snelle methode.
 • Wat je ook kan doen is opnieuw opstarten met de CD, kiezen voor herstel en dan [b:a52a058dbc]bootcfg /add[/b:a52a058dbc] want het wil wel eens voorkomen dat de boot.ini niet meer correct is omdat je een nieuwe partitie aan hebt gemaakt . Baat het niet, het kan ook weinig kwaad, hoogstens kom je met een keuze uit twee systemen tijdens het opstarten. Het heeft bij mij meer dan eens geholpen
 • Ander hd inhangen, daarop XP installeren, en de andere hd, alle informatie vanaf halen.
 • [quote:85dcd0c943="DarkScribe"]Wat je ook kan doen is opnieuw opstarten met de CD, kiezen voor herstel en dan [b:85dcd0c943]bootcfg /add[/b:85dcd0c943] want het wil wel eens voorkomen dat de boot.ini niet meer correct is omdat je een nieuwe partitie aan hebt gemaakt . [/quote:85dcd0c943]Hmm, op zich wel. Maar omdat C: verandert is, is er toch wel wat meer gebeurd. DUs ik zou met de oorspronkelijke harde schijf geen trucken meer uithalen omdat ik niet zou weten welke delen van de schijf nog goed leesbaar of juist niet meer leesbaar zijn. De schade kan eigenlijk nu alleen nog maar groter worden.
 • Hans Vosman, kan ik u op msn spreken aub??

  en bedankt iedereen voor zijn hulp, ik probeer nu eerst bootcfg /add ofzo, want ik heb geen bootcfg.ini !!
  en anders het programma van Nu2 of iets dergelijks…

  meer antwoorden zijn altijd welkom
  nog maals bedanklt!!
 • ik probeer nu eerst bootcfg /add ofzo, want ik heb geen bootcfg.ini !!
  en anders het programma van Nu2 of iets dergelijks…
  quote]


  ik heb net bootcfg /add geprobeerd, en nu krijg ik de volgende melding:

  [i:40f33c94c2]Controleren van alle schijven op Windows installaties…

  Een ogenblik geduld, dit neemt enige tijd in beslag…

  [b:40f33c94c2]Fout: kan de schijven niet controleren op installaties van windows. Deze fout wordt mogelijk veroorzaakt door een beschadigd bestandssysteem dat controle door Bootcfg verhindert, Gebruik chkdsk als u schijffouten wilt opsporen. [/b:40f33c94c2]

  Let op: deze bewerking dient te worden voltooid om de opdr8en /add of
  ebuild te gebruiken.[/i:40f33c94c2]

  Als ik dan chkdsk invoer vindt hij geen problemen op.
  Maar dan chkdsk /p, vindt hij: Het volume lijkt een of meer onherstelbare problemen te hebben.[u:40f33c94c2]

  !! hulp gewenst[/u:40f33c94c2]
 • Probeer eens [code:1:d2119ca86f]chkdsk /F /R[/code:1:d2119ca86f]
  Dit commando zal de schijf op fouten en slechte sectoren controleren en deze repareren.
 • [quote:8299b59693="heesch11"]Probeer eens [code:1:8299b59693]chkdsk /F /R[/code:1:8299b59693]
  Dit commando zal de schijf op fouten en slechte sectoren controleren en deze repareren.[/quote:8299b59693]

  [b:8299b59693]CHKDSK /F /R
  >> ONGELDIGE PARAMETER type /? voor help[/b:8299b59693]
 • ik heb die windows boot disk gemaakt bij een vriend maar nu krijg ik de volgende foutmelding weer:

  kan het bestand i386\system32\biosinfo.inf niet in het geheugen laden.
  De fout code is 47872

  Setup kan niet doorgaan
  Druk op een toets om het installatie programma af te sluiten.

  nu2.nu bootdisk bedoel ik he, en op een CD-RW gebrand, maar krijg ongeveer dezelfde error msg als bij de boot diskettes!!
  please help?
 • is er echt geen andere weg dan mn harde schijf in een andere pc hange??
 • [quote:ee60d7f6e1="mister snake"]is er echt geen andere weg dan mn harde schijf in een andere pc hange??[/quote:ee60d7f6e1]
  Dat is in dit geval de beste en veiligste methode.
  Ongeveer 5 minuten werk, om twee jaar werk te redden.
 • probeer maar eens chkdsk /p

  daarna fixmbr
  daarna fixboot
  daarna bootcfg /add
 • [quote:140d2f4337="DarkScribe"]probeer maar eens chkdsk /p

  daarna fixmbr
  daarna fixboot
  daarna bootcfg /add[/quote:140d2f4337]


  met chkdsk /p
  ezgt ie Het volume lijkt een of meer onherstelbare proberen te hebben.
  fixmbr uitgevoerd…
  fixboot gedaan
  en bootcfg /add ook…
  [b:140d2f4337]maar nog steeds NTLDR is missing..[/b:140d2f4337]!!

 • Ik weet niet of je hiet iets mee bent: Replacing the Boot Sector
 • [quote:c3ef77450e="mister snake"]is er echt geen andere weg dan mn harde schijf in een andere pc hange??[/quote:c3ef77450e]

  Wil je nu je spullen terug of niet?

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.